Zrušenie spoludlžníka

snoffy
17. apr 2016

Dobrý večer, vie mi niekto poradiť, či sa dá zrušiť spoludlžníka aj keď žiadateľ úveru nechce? Vysvetlím ako to myslím. Môj partner je spoludlžníkom svojej mame na úvere(hypoúver na 20 rokov) a keďže chceli by sme ísť bývať do domu nevychádza nám taký vysoký úver kvôli nej. Partner jej povedal o svojich plánoch, no jej odpoveď bola, že jej takto vyhovuje a nechce nič meniť. Vieme s tým napriek tomu niečo urobiť? Ďakujem

lyzzy
17. apr 2016

Skôr nie ako áno....buď by si musela svokra zohnať iného ručiteľa alebo založiť nehnuteľnosť....ale bez jej vedomia a podpisu to určite nie je možné

sissy27
17. apr 2016

@snoffy bez jej vedomia a súhlasu to nepôjde a teda možno ani banka by s tým nesúhlasila...

snoffy
autor
18. apr 2016

Bez jej vedomia viem že sa nedá, skôr som myslela, či by partner nemohol dať žiadosť aby ho z toho úveru škrtli. Naozaj neexistuje žiadna možnosť? Nehnuteľnosť je založená, no na jej výplatu vtedy nevychádzal taký vysoký úver tak poprosila syna či nepomôže, iba dočasne, potom to vyriešia. Už 6 rokov "rieši". Odvtedy zobrala ďalšie úvery, tak teraz vraj kvôli tomu nemôže refinancovať úver, lebo jej dom nemá takú hodnotu aby všetky úvery dali do 1

edn
18. apr 2016

myslim si, ze bez nej urcite nie.. my kvoli tomu uz niekolko rokov prerabame na uveroch, lebo svokra neplatila a nepovedala nam to, tak je moj muz neplatic.. skor si skus najst nejako financneho poradcu, co by ti ten uver vybavil.. my sme takeho mali a vsetko sa nakoniec vybavilo.. ale musi to byt taky, co naozaj uveri riesi a pozna sa s ludmi v banke, nie nejaky debilny OVB..

loginexistuje
18. apr 2016

@snoffy bez jej suhlasu sa neda robit nic a tvoj partner nech sa modli aby to neprestala platit. Inak to bude platit on.