Počuli ste niečo o tom,že od bud. roka je zrušená odpočítateľná položka na manželku?Včera to hovoril kamarát a tak niečo hľadám na internete,ale zatiaľ sa mi nič nepodarilo.
Takže s týmto mám úplne presnú skúsenosť, nakoľko som toto riešila nedávno na daňovom úrade. Podmienkou je že manželka a manžel musia mať spoločné trvalé bydlisko a spoločne ho užívať. Ďalej musí byť splnená niektorá z podmienok:
1. manželka sa stará o maloleté dieťa do 3 rokov a poberá rodičovský príspevok
2. manželka je zdravotne ťažko postihnutá a poberá príspevky na postihnutie
3. manželka je nezamestnaná
4. manželka sa stará o postihnuté dieťa (dieťa s nepriaznivým zdravotným stavom) do 6 rokov a poberá rodičovský príspevok
Ak manželka nespĺňa aspoň jednu z týchto 4 podmienok, manžel nemá nárok si na ňu uplatniť odpočítateľnú položku. Vivat Slovensko!
Vygoogli si Mihalov blog, tak je vsetko ohladom toho napisane
@anniera preto sa neoplatí byť na predlženej neplatenej a radšej sa chodiť podpisovať na úrad 😉
A ako to bude, ak od septembra nastúpim do práce, ale dieťa bude mať 3 až v marci - môj príjem za mesiace september - december nepresiahne tú sumu (3500? to bolo tuším..). Môže si ma manžel "odpočítať"? 🙂
Milé mamičky viem že to sem nepatrí neviem ako napísať samostatný príspevok tak skúsim aspoň takto súrne zháňame oblečenie pre chlapčeka na pol roka a viac .Ja viem pomocť s vecičkami pre dievčatko na 7-9 rokov takisto s hračkami a oblečením pre ženu . S týmto vám dokážem pomocť žial potrebuje oblečeni pre chlapčeka tak keby sa medzi vami našla dobrá dušička velmi by nám pomohla . Najlepšie okolie MT poprípade zaplatím poštovné velmi pekne vopred dakujem
zrusene to nie je, len velmi obmedzene. Napr. ak ostane matka/manzela na predlzene neplatenej RD s dietatom do 6 rokov, tak si muz na nu nic neuplatni a plati to aj keby bola dobrovolne nezamestnana. A tato novina plati uz od leta 2013