Dobry den, planujem zrusit detsku vkladnu knizku, je tam vysia suma penazi(odkladali sme a davali na knizku)ani ma nenapadlo, ze s tym budeme mat neskor problemy. Davnejsie som z nej vyberala, na pobocke mali problem, ze tie penazne prostriedky patria mojmu dietatu, ze su jeho a podpisovala som cestne prehlasenie, vobec som nevybrala to , co sme chceli.
Chcem sa informovat,moze byt nejaky problem pri zruseni?dakujem pekne za odpovede
@luciannka83 ano mate pravdu.
Kolko ma dieta rokov?
@miruska669 nerušia sa všetky a všetkým vkladne knižky ?
@luciannka83 to je svata pravda
chcela som ju tam dietatu zalozit kedysi a pani ma upozornila, ze na urcite ukony potrebujem povolenie sudu-kedze su to peniaze dietata. Mne to neodporucila aj na priklade známej...co cely zivot takto synovi setrila-a ked ich mohol on vybrat...tak ich minul vsetky na drogy...a ona nemohla nic 😢
@renirv 8 rokov a zalozena bola v roku 2012.
zrusila len Tatrabanka pokial viem..Ostatne banky neradi...ale predsa zalozia. Skor vas budu lamat na nejaky terminovany.
@jonnie j som tiez uz ponaucena, radsej na svoje meno zalozit VK.
@stela01 neviem, zatial som nepostrehla.
Ja som rusila VK synovi (2roky)asi pred 3 mesiacmi a nepovedala mi ani pol slova, do 18.roku dieťaťa si môžeš s vkladnou knižkou robiť čo chceš, ty spravuješ jeho peniaze.
@miruska669 ja si tiež myslím, že pokiaľ nemá 18,tak si ty jeho zástupca, takže by nemal byt problém zrušiť! My sme tiež malej zakladali, keď sa narodila a všetky peniaze, čo dostáva idú tam!
Zakladala mi ju švagriná a tak mi to vysvetlila, ale dňom 18.narodenin ,uz to niesu moje ale jej peniaze
@miruska669 tiež sme minulý rok rušili VK slsp, dcéra mala vtedy 8 rokov a teda jediná otázka bola, či v inej banke tie peniaze budeme naďalej sporiť pre dieťa,čo bol náš plán. Ale teda prišli sme obaja rodičia to zrušiť. Inak žiadny problém, peniaze sme si dali vyplatiť v hotovosti.
ak ste ju zakladali vy tak by s tym nemal byt ziadny problem
@miruska669 Moja mama si tiež chcela vybrať peniaze z vkladnej knižky v tejto inštitúcií a robili jej neskutočne nervy
@miruska669 ja som rusila pred dvoma mesiacmi a nebol žiadny problém, sama pracovníka mi to predtým odporucila
Bola som dnes v slsp, knizku som nezrusila, vraj potrebujem rozhodnutie zo sudu. Som zakonny zastupca a s manzelom nie sme rozvedeni. Kamaratka fin.poradkyna mi ma zistit, ci je to potrebne.
@miruska669 neporadím ti, ale SLSP úplne klasika, všetko je problém 🙄 ja som mala problém aj so založením detského účtu, nakoniec sa naplniť ani nepodarilo a išli sme do TB 🙄 no držím palce... podľa mňa nemajú právo žiadať niečo od súdu. Akože rozhodnutie o čom oni chcú?
@miruska669 tak ju nerus, len presun prostriedky. Za zrušenie aj tak chcú nejakých 7 eur. Vedenie je bez poplatku, tak nech si ju evidujú koľko chcu
@nikiki29 zistili sme,ze to rozhodnutie je tam potrebne, pretoze majitelom tych pen.prostriedkov je moja dcera, a musia byt pouzite pre jej ucel nie na nieco ine.
@leskky ano, tak to idem spravit, kazdy mesiac postupne nieco vyberiem a necham tam max.10eur.
@miruska669 to je dosť postavené na hlavu. Veď predsa zákonný zástupca rozhoduje o použití. Aj pri dedičstve spravuje do 18r majetok rodič 🤔 No ja by som to skúsila presunúť inde, na účet či sporenie, musí byť možnosť vyriešiť to inak... no ja som teraz rada že sme nič v SLSP nezaložili 😕
@miruska669 podľa mňa je chyba u pracovníčky na pobočke. U nás nebol žiadny problém vybrať sumu, nechali sme tam asi tých 7eur
@miruska669 dobrý den, chcem sa opytat, ako ste prosim dopadli s tou vkladnou knižkou? Ja mám presne ten istý problém, neviem sa dostat k mojim penazným prostriedkom.
Moja dnešná skúsenosť zo slsp otras, žiadala som ich, nech mi teda na papier napíšu, že mi odmietajú dať peniaze, podotýkam NAŠE peniaze nasporené na VK našich detí, ani zákon mi nechceli povedať, nič. Takže k našim peniazom sme sa nedostali a budeme to riešiť s predžalobnou výzvou na banku a následne súdom. To, že to majú ošetrené proti daňovým podvodom ich neoprávňuje, aby bránili výberu. Ak pôjde dieťaťu o život a nebude človek môcť vybrať úspory sú schopní nechať aj dieťa zomrieť. Som znechutená.
@miruska669 v Slovenskej sporiteľni majú problém sa všetkým. Ešte aj s tým, že si chcete vybrať peniaze zo svojho účtu.