Ahojte chcela by som sa opýtať na decky účet v tatra banka keď som ho zabudla zrušiť a mam už 19 r. Kebyže ho idem zrušiť platila by som za to ?
@sweet20 asi do 18 lebo som mala 16 keď som si ho založila
zmenia ti ho z detského na "normálny" len tam treba ísť osobne
nie za zrusenie uctu sa neplati, len ak si nepriniesla potvrdenie o navsteve skoly, mohli ti ho automaticky zmenit na klasicky a mohli nabiehat poplatky (existuje este vobec? mas pristup do IB resp. aktivne ho pouzivas, zeby si skontrolovala stav?)
Autorka, preveď si ho na študentský. Ten je do 26 rokov a je bez poplatku.
@anezkapechova si si istá, že máš detský účet? Ten je do 15 rokov, nechce sa mi veriť, že sa ti ho podarilo založiť v 16tich. Skôr máš študentský, ten je do 26 rokov zadarmo, banka ťa vyzve doniesť potvrdenie o návšteve školy, koniec strednej, štúdium na vysokej..
@petamich no neviem, v TB je uvedené, že pri zakladaní študentského účtu, treba nahlásiť školu kde študuje, ak študuje v SK, potom už žiadne potvrdenie nepotrebuje. Ak študuje v zahraničí, tak potrebuje každý rok potvrdenie zo školy. Moje deti ho využívali až do 26 rokov, aj keď nechodili na VŠ. Nikdy nepýtali potvrdenie zo školy.
@mojenko23 ked si ho autorka zakladala, tak ziadne potvrdenie o studiu nepotrebovala ak teda si ho zakladala ako detsky (co neviem, ak mala 16), schvalne som pozerala teraz aktualne podmienky a do 20 rokov netreba dokladovat studium, takze je mozne, ze ho ma aj nadalej bezplatne a mozno si ho uz aj zakladala ako studentsky ak ale v 20 nedolozi informaciu o dennom studiu, tak sa zacne spoplatnovat
@anezkapechova v Tatre je ucet do 15 rokov alebo 18?