Dobrý deň viete mi poradiť, chcem zrušiť životnú poistku, platím ju od roku 2019, mesačne je to 40€. Ak ju zrušim, vyplatia mi z nej nieco? Ďakujem
Na tuto otazku sa neda odpovedat, netusime aku poistku mas dojednanu....
Ak je to investicne poistenie, tak rusenie po 4 rokoch nie je idealny krok.
K poistke mas podmienky, kde najdes informaciu o poplatkoch v pripade zrusenia.
Ak je len riziková, tak nie. Ak ide o investičné ŽP, odkupná hodnota tej investičnej zložky bude velmi nízka po 4 rokoch. Treba dobre zvážiť. Radšej upraviť poistné sumy nadol, ak potrebujete mať nižšie mesačné výdavky; než rušiť. Treba zohľadniť aj to, že nové ŽP bude zrejme drahšie, keďže máte vyšší vek.
Ak je to v uniqe, viem Vám s tým pomôcť.
Najlepšie sa je ísť opýtať priamo kde si uzatvárala poistku. Tam TI aj vypočítajú že o koľko prídeš ak si ju zrušíš.
Ak je to investicna pocitaj ze prbe 2roky zvycajne idu len pojstovni..neviem ci v tom mas aj urazive alebo nejake choroby poistene to tiez odpocitaj...a este z tych investicii strhnu aj dan poplatok za predcasne zrusenie tiez...najlepsie ist do poistovne..ale vela nedostanes ak nieco
Toto nájdeš úplne presne napísané v zmluve a poistných podmienkach, tak pohľadaj papiere a preštuduj.
vacsina poistovni ma aj online klientske portaly, kde sa vies dostat pomocou cisla zmluvy a inych identifikatorov. tam by tato info mohla byt.
Vyplatia, ale nechajú si dosť € pre seba. Mne vyplatili o takmer 1600€ menej ako mali