Zrušená životná poistka

23. dec 2023

Dobrý deň viete mi poradiť, chcem zrušiť životnú poistku, platím ju od roku 2019, mesačne je to 40€. Ak ju zrušim, vyplatia mi z nej nieco? Ďakujem

nellyuana
23. dec 2023

Vyplatia, ale nechajú si dosť € pre seba. Mne vyplatili o takmer 1600€ menej ako mali

liz_lemon
23. dec 2023

@nellyuana a ty vies, o aku poistku sa jedna, vies ake su jej podmienky, ked si si taka ista, ze vyplatia?
tebe vyplatili udajne menej ako mali, ako si na to prisla? ked doslo k poruseniu zmluvy, hadam si podala podnet na NBS

danielinda
23. dec 2023

Na tuto otazku sa neda odpovedat, netusime aku poistku mas dojednanu....
Ak je to investicne poistenie, tak rusenie po 4 rokoch nie je idealny krok.
K poistke mas podmienky, kde najdes informaciu o poplatkoch v pripade zrusenia.

jarka_black
23. dec 2023

Ak je len riziková, tak nie. Ak ide o investičné ŽP, odkupná hodnota tej investičnej zložky bude velmi nízka po 4 rokoch. Treba dobre zvážiť. Radšej upraviť poistné sumy nadol, ak potrebujete mať nižšie mesačné výdavky; než rušiť. Treba zohľadniť aj to, že nové ŽP bude zrejme drahšie, keďže máte vyšší vek.
Ak je to v uniqe, viem Vám s tým pomôcť.

alickapusinka
23. dec 2023

Najlepšie sa je ísť opýtať priamo kde si uzatvárala poistku. Tam TI aj vypočítajú že o koľko prídeš ak si ju zrušíš.

slavomira236
23. dec 2023

Ak je to investicna pocitaj ze prbe 2roky zvycajne idu len pojstovni..neviem ci v tom mas aj urazive alebo nejake choroby poistene to tiez odpocitaj...a este z tych investicii strhnu aj dan poplatok za predcasne zrusenie tiez...najlepsie ist do poistovne..ale vela nedostanes ak nieco

belllinka
23. dec 2023

@nellyuana podla zmluvy ti mali vyplatit viac a vyplatili menej? Preco si to neriesila?

cubo2
23. dec 2023

Toto nájdeš úplne presne napísané v zmluve a poistných podmienkach, tak pohľadaj papiere a preštuduj.

gaia14
23. dec 2023

vacsina poistovni ma aj online klientske portaly, kde sa vies dostat pomocou cisla zmluvy a inych identifikatorov. tam by tato info mohla byt.