Žrebovanie víťazov na Facebooku - žiadajú číslo platobnej karty

majkabr
20. júl 2020

Dobrý deň žienky , chcem sa spýtať?? Dnes mi došlo na FB že žrebovanie víťazov a tam bolo moje oslovenie a gratulacia že som vyhrala 700 eur na sedačku a že mi ich chcu poslať ale že im mám dať rýchlo čislo ktore mám napisane na platobnej karte aby mi to na tu kartu mohli poslať. Čo si o tom myslíte?? Nechceli že čislo učtu a IBAN aby mi to tam poslali ale opakujem čislo čo je na platobnej karte vytlačené??? Dajú sa takto peniaze poslať, pokiaľ viem kartou sa dá iba platiť.Som zvedavá na Vaše názory?? Jasné že som im ho neposlala.

evamea
20. júl 2020

Podvod.

ciaciacia
20. júl 2020

Stopercentny podvod. Okatejsie to snáď už ani nemôže byt.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fokuska
20. júl 2020

@majkabr No v prvom rade sa opytaj samej sebe ci si sa vobec zapojila do nejakej sutaze o prispevok na sedacku? Nikto nevyhrava len tak zrazu. A neuvadzaj udaje z platobnej karty.

majkabr
autor
20. júl 2020

@fokuska ako hej suťažila som o sedačku pod chvilou mi pridu nejake ponuky na suťaže

yasmeena
20. júl 2020

nezabudni ich nahlasit!

fokuska
20. júl 2020

@majkabr Sutazila presne na tej stranke, od ktorej ti aj prislo info o vyhre? V pripade, ze je to skutocne presne ta stranka, na ktorej si sa do sutaze zapojila, tak im napis, ze si prajes poslat nie na kartu ale na ucet. Uvidis ako zareaguju. Ale take veci ako "rychlo poslite cislo karty" nezneju vobec seriozne. Preco by to malo byt rychlo? Aby si nestihla rozmyslat a neprisla na to ze je to podvod?

anniera
20. júl 2020

Mne minule volali že som na FB čosi vyhrala a tiež potrebujú číslo karty. Povedala som mu do telefónu, že naposledy keď sa stal zázrak, tak vyšla hviezda nad Betlehémom. Spýtal sa že ako to myslím, tak som povedala, že ťažko som mohla niečo vyhrať, keď nemám FB.....položil telefón.... Treba dávať fakt pozor a nenechať sa zlákať vidinou výhry!

ibrunova
20. júl 2020

V žiadnom prípade číslo z karty nikdy nikomu neposielaj.

hipuska
20. júl 2020

Čo to bolo za súťaž? Záhradná sedačka? Bo na takú velku záhradnú bola...a toto bol presne podvod. Že sa dosť ľudí namotalo

sissy27
20. júl 2020

@majkabr ak chceš prísť o všetko čo máš na účte tak neváhaj a pošli číslo karty, meno, dátum platnosti a nezabudni aj na cvv číslo (trojčíslie na zadnej strane karty) !!
Ja neviem, ľudia sú fakt nepoučiteľní a prisahám, každý kto na toto skočí, tak si to vybielenie účtu zaslúži.

ukulela
20. júl 2020

@majkabr dostanú údaje a budú vedieť platiť tvojou kartou cez internet.... byť tebou tak touto kartou cez internet nikde neplatím, pretože zrejme si niekde niečo zadala, alebo ti niekto ukradol údaje.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
20. júl 2020

@viestta vidíš toto mi ani nenapadlo... Ja by som predpokladala že po niekoľkých neúspešných pokusoch to skrátka systém zablokuje a nedá sa platiť. Asi to platí aj pre platnosť karty že?

nenne27
20. júl 2020

Podvod

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stary_ujco
20. júl 2020

U mna si vyhrala auto. Aj s plnou nádržou na celý rok... Na zaslanie vyhry mi postaci poslať okopirovany občiansky a 100 eur na uhradu nakladov spojených s doručením auta na tvoju adresu kdekoľvek na slovensku. Dakujem a blahoželám

kulumulu123
20. júl 2020

@majkabr nikdy nedavaj cislo karty ak chcu poslat peniazky vsade na svete vo vsetkych bankach sa udava cislo uctu a nie cislo kary

molly26
20. júl 2020

@majkabr Toto iste som dostala aj ja 😅😅😅

kitycat
20. júl 2020

Skus stastie 😂😂😂

majkeel
20. júl 2020

Poslat, rovno s pinom, aj cvc-ckom a datumom platnosti.🙂