Dobrý den , moze sa stať ze osoba je uvedená v zozname dlžníkov na zdravotnom poistení (niekoľko tisíc EUR) omylom? Proste nejakou chybou ? Alebo ked uz je osoba zverejnena v takomto registri je to na 100% odôvodnené ?
@liljana ide o tretiu osobu, nemam si to ako overiť nakolko ochrana osobných údajov mne žiadne info nikto neposkytne, ale ide o union poisťovňu a v registri dlžníkov sa osoba nachádza takze si myslím ze je to žiaľ asi odôvodnené
V tom pripade treba cakat exekucie. Zdravotne poistovne a danove urady pri dlhu hned posielaju exekutora.
No to by musel byt iny omyl....Urcite omylom nie. Ak je to priatel, tak zdrhaj.
A čo to tej tretej strane chceš vyplatiť?
@luci310 este to tak :D :D
Pani Vrbovská má v ZP cez 1000€ dlh a na sociálnej ani nehovorím, a ťažkú hlavu si z toho nerobí 🙃
Ale každopádne, treba si zavolať na ZP a teda sa informovať.
Nepoznám prípady,že by sa to stalo omylom, ale môže sa stať,že skrz menovca alebo čo, človek sa mýli, preto to treba riešiť.
Môže sa stať, že je tam dlžník omylom, ja som mala pacientku ,konkrétne taktiež v Unione, kde mi môj počítačový systém v prepojení s poisťovňou vyhodil, že pani nemá nárok na odkladné vyšetrenie lebo je dlžník, pani bola zhodou okolností asi 3 mesiace PN, myslela si že za ňu zamestnávateľ prestal platiť odvody do poisťovne, a vysvitlo, že existuje dalšia osoba v poisťovni s rovnakým menom, priezviskom a ešte aj rodným číslom, ktorá mala dlh v poisťovni a to ich systém nevedel oddiferencovať. pani musela osobne zájsť do poisťovne - po tom či si overila že zamestnávateľ splnil svoju povinnosť a vyriešilo sa to .. ale stálo ju to asi 2-3 dni napätia a nervov..
ja poznam jednu osobu čo tam má nejak za 10 rokov aj 4000 eur už sa vyprdla aj na exekutorov ani ti si s ňou nevedia rady.Nechápem.Ona furt trepe že je to už davno premlčane.
@braute môžu mať 2 osoby rovnaké rodné číslo??? 🤔🤔🤔🤔🤔
@mirkasmile jasné, že nie to by bola aká náhoda rovnaké meno, rovnaké rodné číslo🙂)RC nemôžu byť zhodne
@mirkasmile môžu. Mojej tete sa to stalo. A zistilo sa až keď si vybavovala žiadosť o starobný dôchodok.
@mirkasmile môžu... minule bolo v tv ze kvoli očkovaniu za kovid na to došli. Nemohli sa registrovať lebo iné rodne číslo uz vakcínu "dostalo".
@mirkasmile U starších osôb sa taká chyba asi môže stať ale u terajších detí. Už nie. U nás sa stalo, že synovi pridelili už existujúce RČ a ešte počas pobytu v pôrodnici to okamžite riešili. Pridelili správne a poslali opravený rodný list.
Myslím že je malo pravdepodobne že dôjde k takejto chybe.
Zavolajte na ZP a vyjasnite si to. Ked si stiahnes appku na mobil z VZP, vidis kazdy den hned stav platieb, ci je vsetko uhradene, pripadne ci clovek dlhuje.