Každý mesiac po zaplatení úplne všetkých výdavkov a s tým, že odkladam dosť veľkú sumu na jedlo a iné záležitosti ako kino kde radi chodíme .. dokážem odložiť 600€.. je to dosť podľa vás? Chcem len názor
Nie 😉
Zase ideme rozdúchať vášne, aby všetky mamičky, ktoré zarobia 600€ a sú rady, že vlastne môžu mať prácu aspoň na čiastočný úväzok, sa pobúrili?
vela ludi neodlozi nic, takze 600 eur mesacne je pekna suma. ale pokial zarabas 10 000 tak aj 5000 je pekna suma.
podla mna toto je taka velmi zvlastna otazka.
netusime aky mas prijem a vydavky ak odlozis 600€ z 1200 tak vyborne hospodaris a gratulujem, ak odlozis 600€ z 3000€ a povinne vydavky mas 700€ tak potom nie, odkladas malo a vela minate 🤷♀️
Jednoznacne malo, pri takej sume by som sa aj hanbil to sem napisat…🫣 A teraz vazne, vzhladom na to, ze dokazes odlozit taku sumu, zjavne nie si blba (jedine ze ju zarobil manzel), ale to uz neplati pri tej tvojej otazke, ktora blba si myslim, ze je. Tak neviem co je horsie. Bud sa chvalis alebo len rada si si prisla rypnut a dobre niektore mamicky vytocit do vyvrtky, kedze tolko im neostava ani po zaplateni stravy, kde to este byvanie, atd…
A teraz nám daj info, ako nato...👉
Osobne si myslím, že na základe tvojej otázky-ako je položená a čo v nej uvádzaš(respektíve, čo si nenapísala) nieje možné povedať,či je to dosť alebo málo. Daj si do pomeru sumu príjmu a sumu, čo ušetríš a ak si s tým ok,tak je to dosť. U nás tento prehľad robí pravidelne mesačne manžel, a sú mesiace kedy neušetríme nič,lebo boli mimoriadne výdavky-aj neodkladné a aj radosti,ktoré si splníme. A sú mesiace,že ušetríme napríklad 1/3 príjmu. A sú reálne aj domácnosti,ktoré nevedia ušetriť nič a sú domácnosti,ktoré ušetria tisíce. Tiež ti to nič nepovie o tom,či je to dosť,lebo nevieš z akého príjmu-ten môže byť napríklad aj rovnaký.
To je taká otázka ako pýtať sa, či je zázrak, že si sa dožila 30 rokov - záleží od okolností.. ak zarobíš 1500 netto, máš hypo, a ešte 600 ušetríš, potom super. Ak zarábaš 4000, tak asi by si mohla odložiť aj viac (a možno ani nie)..
Slušné science fiction ... ušetriť mesačne 600 EUR 😀
Ak je to vysoke percento tvojich prijmov, tak super, ak by to bola vzhladom k prijmom nizka suma, tak zle - malo. Zalezi tiez od zamyslaneho ucelu pouzitia tychto penazi a tiez ci mas, alebo v buducnosti budes mat hypoteku. Proste takto bez detailov sa to neda povedat, aj ked niekomu sa to moze zdat vysoka suma, vobec to tak byt nemusi.
Keď tých šesť kíl je 10% príjmu, tak ušetríš primerane. Ak je to viac asi si velmi šetrná, ak menej tak zbytočne minas
Nepíšeš, či ste len dvaja, alebo máte aj deti a koľko, ale ak dokážete pri dnešných cenách energií a potravín ušetriť takú, podľa mňa veľkú sumu, tak buď žijete len zo vzduchu, alebo sa stal v tejto republike zázrak a mohli by k vám chodiť procesie.
Zalezi od toho kolko zarabas. Idealne by malo byt:
50% na to co potrebujem
30% na to co chcem
20% na neskor
Do kelu, keby ja som vedela toľko odložiť ,,, teraz neviem či to ,čo si pisala si aj myslela vážne ..lebo to je veeelmi dobre v dnešnej dobre si vedieť každý mesiac toľko peňazí odložiť ..
Chcem len názor 😶🤣 keď ti tu niektorá odpíše že odloží dvojku mesačne urobíš čo ?
Toto mi prišla ako chvála 😁 ak nie sorry ale vyznie to hlúpo od teba keďže dosť žien tu ma len taký plat.
Nam vsetkym ostava 1000 a viac takze zamakaj ;)
Baby ja mam pocit,ze nietrore tu kradnu asi😁😁😁. Ja chodim do prace, nemam hypo, a ked sa mi podari odlozit kazdy mesiac 100eur tak tancujem twist😂. Autorka, kazdy nema to stastie odlozit 600eur mesacne. Mnoho ludi za svoju robotu ,dostane to co ty odlozis. A este uvazujes nad tym ci je to dost alebo malo, ako wtf?
Mne sa niekedy nepodarí odložiť ani 60 eur mesačne . Idem na knap . Krásna suma že 600… ach som sa zasnívala
My odlozime 10%...ak nie su vydaje navyse.
Záleží z akého príjmu ak z 1000 vynikajúce, ak z 1200 ôk, ak 3-4tis malo
ostáva nám asi 5000 € mesačn e a 5000 € sa minie....posnaž sa viac 🙂
samozrejme vďaka Bohu za to, chcelo to ale pri oboch roky štúdií, potom certifikácií, driny, aj štastia...
@dzulli1980 ja usetrim 1000 aj vyse, ale mam slusny prijem a muzove odkladam vacsinou
Jasneže pekná suma