Zoberie exekútor všetky úspory?

22. jún 2023

Ahoj .. možno blbá otázka ale známa sa zaujíma.. keď je dlžná sumu 600 euro a obuje sa do toho exekútor a na účte ma 9 tisíc.. exekútor jej zablokuje a zoberie všetky úspory?

viestta
22. jún 2023

Zablokuje ucet, poziada banku o vyplatenie dlznej ciastky a trov, a ostatne peniaze jej necha. Preco by mal brat vsetky uspory, ked je pohladavka mensia? Ale najlepsie by spravila ak by exekuciu aj s ostatnymi nakladmi zaplatila hned ako sa o exekucii dozvie (mala davno zaplatit ten dlh, peniaze ma) aby jej zbytovne nerastli uroky z omeskania a nerastli aj exekucne poplatky.

autor
22. jún 2023

@viestta 2 ďakujem.. ona sa bojí že jej exekútor zoberie všetko...600 euro je dlžná a ake su cca pohľadávky exekútora? Môže to byt dokopy aj s dlhom 2000?

viestta
22. jún 2023

Ja vobec netusim, nikdy som tak daleko nezasla aby som mala exekuciu

martinmmartin
22. jún 2023

Ked je 600 Euro dlzna Suma tak by to mala hopem vyplatit sama lebo ak dojde k exekucii tak sa to bude navysovat o vsetky mozne poplatky. Co myslis kto plati exekutorov plat???

patka06
22. jún 2023

Keď má účte 9 tisíc - nechápem prečo nevyplatila dlh ´600 Eur a nemusela riešiť exekútora.
Poplatky exekútorovi sú rôzne - pokojne to môže byť ďaľších 600 Eur možno aj viac

maranco
22. jún 2023

Podľa zákona nemôže blokovať všetky prostriedky https://www.trend.sk/financie/banka-vam-cely-uc...
ale napriek tomu to niektorý urobia, že zablokujú celý účet https://www.ske.sk/exekutor-mi-zablokoval-ucet-...

mamina7070
22. jún 2023

a preco to nezaplati ? kazdy den sa jej dlzna suma zvysuje

draik
22. jún 2023

Blokuje sa do výšky vymáhanej čiastky, teda vrátane trov exekúcie.

matullienka
22. jún 2023

Je dlžná 600 eur a na účte má 9000 a nezaplatí dlh? Nad niektorými ľuďmi mi normálne zostáva rozum stáť, lebo keby hlúposť kvitla sú ako botanická záhrada. Nech si len počká na exekútora a namiesto dlhu 600 eur môže kľudne zaplatiť 2000 .

marca12
22. jún 2023

Nie,zablokuje jej len tu ciastku,ktoru dlhuje,celu dlznu sumu aj s trovami a sudnymi poplatkami. Byt nou,zaplatim to hned v lehote. Po lehote je uz suma vyssia. Ale inak nechapem,ze ma na ucte cez 9tisic a ona caka,kym si peniaze exekutor strhne z uctu?

mk1111111111
22. jún 2023

@marca12 asi caka, kolko to bude s exekutorskymi poplatkami. Splatit 600 da jej zda malo, ved ma 9000

autor
22. jún 2023

@marca12 ak že jej zablokuje len tu čiastku.. to znamená ze jej ju zoberie sám z účtu?

marca12
22. jún 2023

Musi mat prevzate upovedomenie o zacati exekuxie a az po lehote tusim 15 dni je tam lehota,potom vyda exekuxny prikaz banke a az potom si strhne. Pokial neprevzala upovedomenie,tak bude mat blokaciu na ucte. No byt nou,tak to vyplatim sama od seba. Ak uz mas blokaciu na ucte,si nedoveryhodna a mas na 5 rokov zapis v registri,na hypoteku moze zabudnut.

buberova
22. jún 2023

Mám len 1 otázku.

Prečo?

simca06022011
22. jún 2023

Zablokuje=majiteľ.uctu ich nebude môcť použiť, následne ich stiahne sam a dlh uhradí. Dlžník neplatí nič. Ešte dlžník zaplatí aj poplatok banke za účet v exekucii.

ivuska027
22. jún 2023

Koľko vezme, to musí byť na exekucnom prikaze. 600€ je dlh, alebo aj s trovami, omeskanim a pod. Lebo zo 600€ to za pár rokov môže byť 9000€ ako nič, ba aj viac (ako personalistka som držala v ruke už všelijaké prikazy)

svetlonos
22. jún 2023

Pocuj a ta tvoja znama je uplne vadna ??
Ked mam 9000 na ucte, 600 splatim taky fukot bez rozmyslu. Ja som raz prevadzala na ucet zubarovi a neskontrolovala to. Peniaze neodisli, po roku mi prislo od exekutora namiesto 25€ povodnych, az 165€, skoro ma slak trafil! Medzi tym sme sa odstahovali, takze mi to posielali na staru adresu.
Okamzite som mu volala, zaplatila a vybavené. Ale teoretizovat, ci mi blokne vsetky peniaze na ucte namiesto okamziteho jednania to mi teda hlava neberie...

sasa1310
22. jún 2023

ukážková finančná negramotnosť

basska_b
22. jún 2023

@svetlonos Zubar poslal exekutora? Fuu 😬

janka_266
22. jún 2023

Záleží od toho kedy vznikla exekúcia, aby sa nestalo, že aj tých 9tisic bude malo na úroky a trovy

matullienka
22. jún 2023

@ivuska027 joj veru ja by som tiež vedela rozprávať čo som sťahovala ľuďom zo mzdy, keď z nezaplatenej pokuty 45eur som sťahovala exekúciu 720. Ale komu niet rady....

dilino
22. jún 2023

A teraz chytro tu o červenej čiapočke.Fakt neverím tomu že niekto má na účte 9 tisic eur a dlh 600 eur tak to hned zapaltí a nie ide sa pýtať na MK že čo sa stane ked príde exekutor.To fakt toto sa pýtaš ved ked mám toľko eur na účte tak 600 eur zaplatím.Ak je taka že s principu niečo nezaplatila tak potresta iba sama seba nikoho iného.Ak je exekučný príkaz tak vtedy už kona exekutor a tam už zaplaí možno 3 krát toľko a ešte niečo navyše.Komu niet rady tomu niet pomoci.Myslím si skôr že je na účte v minuse lebo nechápem ako môže mať niekto dlh 600 eur a na účte 9 tisic a čakať a načo.Aby zaplatila exekutorske trovy.Každý normálny človek s IQ a OP by dlžnu sumu zaplatil.

svetlonos
22. jún 2023

@basska_b
Ano. Injekcia stala 25€. Neskontrolovala som ucet. Moja blbost, zabudla som som stlacit posledny povel - ok 🙈 Takze transakcia sa neuskutocnila. No a kedze mi poslali 3x upominku na staru adresu, tak ano. Riesil to exekutor. Tak som mu po rozbaleni obalky previedla sumu okamzitym prevodom a hned mu volala. Aby som sa ubezpecila, ci mu peniaze prisli a ze ma to nedkutocne mrzi. Sa zasmial a povedal, ze taketo pilozky riesi bezne, lebo ludia zabudnu a podobne. No bol mily, hlavne ze sa to rychlo potom vyriesilo.

drobcek17
22. jún 2023

@svetlonos presne som si spomenula, ako mne poisťovňa poslala exekútora. 🙈 Vždy platím všetko na čas, dokonca ešte mesiac s predstihom. A náš finančný poradca mi rušil poistku a nepovedal, že treba doplatiť mesiac. (nič mi neprišlo na mail, tak som to neriešila) . Po roku mi poslal list exekutor. Ale teda také stresy ako vtedy som nemala hádam ani pri pôrode 😂

svetlonos
22. jún 2023

@drobcek17
no veru, pokial to u cloveka natri k "dobrému tónu" vyšokuje to riadne 🙃

petedea
23. jún 2023

@maranco Takže, podľa zákona, áno?
V prvom rade si uvedom jednu základnú vec.
Nikto normálny exekútora robiť nebude, len sociopat, alebo psychopat.
A takým je úplne jedno, čo podľa zákona môžu, alebo nemôžu.
A okrem toho, koho na Slovensku nejaké zákony zaujímajú?
Ani samotný štát ich nedodržiava, tak čo čakáš od exekútorov?

matullienka
23. jún 2023

@petedea prosím ťa kde na takéto kraviny chodíš? Exekútor musí zákony dodržiavať, veľmi rýchlo by prišiel o možnosť robiť exekútora keby si robil ako sa mu zachce. Keby ľudia boli normálny a platili si svoje záväzky ako treba tieto povolania by vôbec nemuseli byť.

petedea
23. jún 2023

@matullienka Možno niekde inde musí zákony dodržiavať, ale nie na Slovensku.

matullienka
23. jún 2023

@petedea predstav si ja robím na Slovensku a nepoznám jedného čo ich nedodržiava a to som vo svojom povolaní komunikovala s viacerými. Neviem s koľkými si komunikovala ale takto ako si to ty opísala nepracuje ani jeden