Zmiznuté peniaze z účtu

13. dec 2023

Ahojte.. prosim nemáte skúsenost? Do včera rána som mala na účte par centov... prišli mi prídavky 120€ a príspevok od mesta 100€. Takže dokopy 220€ na účte.. nemám ziadne trvale príkazy a ani som nikde neplatila.. v histórii ani v rezerváciách nič nieje a to najdôležitejšie účet nebol v mínuse ( nedá sa to) takže nemohlo to byť ani tým...
Jednoducho o hodinu na to som sa pozrela na účet a bolo na ňom o 50e menej -170€..
Volala som do banky a ani pani tomu nechápala.. podala nejakú reklamáciu avšak majú nato zo zákona 30 dní 😔
Nestalo sa aj Vám niečo podobné? Ako to vyriešili? Vrátili peniaze ? Ja som si vedomá toho ze tie peniaze mi nestiahlo na žiadnu platbu a podobne.. nikde som neplatila...
Som nahnevaná lebo ako pre matku 2 deti je dobrý naozaj každý peniaz a ešte teraz pred Vianocami 😧

muchacici
13. dec 2023

Mám s tým skúsenosti ešte zo zahraničia, keď mi niekto ukradol z účtu peniaze, nahlásila som to v banke a relatívne rýchlo to banka poriešila, neviem ako to prebieha tu, ale spravila si dobre, že si ich o tom informovala. Koľko ročné detičky máš? Možno by som mohla pomôcť a poslať vám nejaký malý balíček, ak by si chcela

martinkatinka
13. dec 2023

A na tom ucte bol teda pohyb? Ci len bez pohybu zraxu o 50 menej?

autor
13. dec 2023

@muchacici veľmi ti ďakujem ale určite je niekto kto by to potreboval ešte viac 🩷 mne pomôže rodina a ak poznáš nejakú mamičku v núdzi daruj to jej. 🩷 máš dobre srdce. Veľmi ti ďakujem

autor
13. dec 2023

@martinkatinka nie nebol. V histórii nič ani v rezerváciách a ani v zadržaných platbách. Ako si napísala.. 50e fuč len tak bez ničoho 🙁

slavomira236
13. dec 2023

Kamoske tak minuly zmizlo 50 nejaka divna firma bola v banke spisala reklamaciu vdatili je do 2dni bolu na ucte spat

muchacici
13. dec 2023

Jeeej, ďakujem, milé 🤗

mk1111111111
13. dec 2023

Z uctu nemoze nic zmiznut, vzdy je tam nejaky popis.

autor
13. dec 2023

@mk1111111111 nieje nič. Prisla platba Upsvar 120 a mesto 100 to sú posledné pohyby na účte.. ďalej nebol žiadny iný pohyb..
Pani v banke do pozerala tiež asi 10 minút a nechápala ako je to možné.

la_dolce_vita
13. dec 2023

Neboj, to sa vyriesi, ubezpecujem ta, ze len tak peniaze z uctu nezmiznu, nie je to mozne.

la_dolce_vita
13. dec 2023

Nemas 2 karty alebo nepozical si niekto tu tvoju?

lenkahvh
15. dec 2023

vyriesilo sa nakoniec?

autor
15. dec 2023

@la_dolce_vita nie mam len jednu kartu v peňaženke.

autor
15. dec 2023

@lenkahvh zatiaľ čakám. Maju nato 30 dní 🙁

lenkahvh
15. dec 2023

cize este stale sa nic neobjavilo v pohyboch atd? to je naozaj velmi zvlastne

liv1
15. dec 2023

Kks mne keby takto zmizli desiatky eur tak si to ani nevsimnem. A este bez nejakej notifikacie? To som ozaj zvedava ako to dopadne

liv1
15. dec 2023

A aka to bola banka pls?

lenkahvh
15. dec 2023

to nebude ta najlepsia asi 🙂

autor
15. dec 2023

@lenkahvh nie nič

autor
15. dec 2023

@liv1 našťastie som na účte nemala peniaze toto boli jedine co prišli. Keby mam medzi nimi aj materskú tak už si nevšimnem veru

liv1
15. dec 2023

A aka banka?

13lucka13
8. jan 2024

Žiadna nová informácia v tejto kauze ?

ema234
21. nov 2024

Mne ukradli 500 eur cez zimu, trestne nic , banka nic nevratila

maranco
21. nov 2024

@ema234 skús napísať viac ako sa to stalo, čo ti prišlo, či si robila?
Bolo to prostredníctvom karty, alebo prevod na účte?

lienka9
21. nov 2024

Som zvedava ako to dopadlo,alebo ak sa niekomu stalo podobne..mne sa to prave tiez stalo,ale nemala som si to spatne ako overit.jeden den som pozerala IB,bola tam nejaka suma,prebehlo par platieb ale ked som ich zratala neboli v takej sume,ako mi to ukazovalo predtym na ucte.ale kedze som nemala printscreen nic som neporiesila a uzavrela som si to v sebe ,ze som asi zle zratala alebo zapamatala..ale tvoj prispevok mi to uplne pripomenul.

autor
22. nov 2024

Peniaze mi vrátila banka s tým že išli tie stiahnuté išli na účet v Dublíne čo je Temu. Odtiaľ som ešte predtým raz objednala ale kartu som neuložila nato si dávam veľký pozor pri nákupoch cez internet..

maranco
22. nov 2024

To že kartu neuložíš v Temu alebo u iného obchodníka a vo svojom konte kartu nevidíš nie je nič platné. Nemáš pod kontrolou čo s tvojimi údajmi urobí nepoctivý obchodník. Uloží si ich tajne a ty máš len dobrý pocit, že si chránená.

Je dobré sa naučiť na platbu na internete používať jednorázovú kartu, alebo virtuálne karty kde nastavíš nízky limit a počas nepoužívania môžeš kartu zablokovať a odblokuješ až pred platbou

Ak to tvoja banka nepodporuje zriaď si ich bezplatne cez Revolut, pošleš si tam okamžitú platbu a platíš kartami Revolut.

Tak ochrániš svoj hlavný účet aj hlavnú kartu aj v prípade, že naletíš na nejaký podvod a nemusíš blokovať hlavnú kartu a čakať na vydanie novej karty.

Niektoré sa tu budú biť, že Temu je bezpečné a im nič nezmizlo, aj napriek viacerým skúsenostiam iných, že im zmizli peniaze po nejakom čase od nákupu na Temu.

lenkahvh
22. nov 2024

@maranco suhlasim, pekne si to zhrnul

autor
22. nov 2024

@maranco áno od vtedy už mám spravenú virtuálnu kartu. Jednorazove moja banka nemá ale mam virtuálnu.