Zmena zdravotnej poisťovne v roku 2016

galaktic
24. aug 2016

Dobrý deň. Nájde sa tu nejaká mamička, ktorá uvažuje nad zmenou zdravotnej poisťovne? Ak áno, tak prečo a nad ktorou uvažujete? Nie je to žiadny prieskum ani anketa,ja mám túto dilemu a verím,že s vašimi postrehmi či skúsenosťami mi pomôžete správne sa rozhodnúť. Vopred ďakujem všetkým, ktorí si tento príspevok prečítajú a zareagujú naň. Prajem ešte pekný deň ☺

ovaaa
24. aug 2016

Ja som mala dlhé roky VŠZP ale posledné 2r som v dôvere a neľutujem. Výhodou pre mňa sú preplatky resp. doplatky na lieky a recepty v sume 100€ na mňa a 100€ na dieťa Za minulý rok mi bolo vrátené 40,00 €, čo fakt oceňujem. Ďalej sa mi páči jednoduchý prehľad môjho a synovho účtu na internete, kde mám všetky info napr. o návšteve lekára a ich paušály, predpísané lieky, vyšetrenia, preplatky - ich žiadosť a uhradenie...... 🙂

fialovykvietok
24. aug 2016

@ovaaa No dlhe roky je moj manžel v dôvere a dôveru neodporúčam!

galaktic
autor
25. aug 2016

Ďakujem za názory, ja rozmýšľam o dôvere len z toho titulu,že nemocnica u nás v meste s ňou má zmluvu a poskytujú jej poistencom výhody. Inak som aj ja už dlho vo VŠZP.

ovaaa
25. aug 2016

@fialovykvietok nepises preco??

hettinka
25. aug 2016

Ja musím zmeniť dcére kvôli strojceku na zuby. Ešte som sa nerozhodla, čí Dôveru alebo Union.

ingridv
20. sep 2016

@hettinka prosim ta, pre kt.poistovnu si sa rozhodla? Tiez chcem zmenit VSZP kvoli strojceku na zuby pre syna... vdaka za odpoved

hettinka
20. sep 2016

@ingridv dali sme Dôveru ... na ortodoncii povedala, že jej to je jedno, bud Doveru alebo Union, len nie VZP. Tak sme vyberali takú, čo je bližšie, dostupnejšia.

ingridv
20. sep 2016

@hettinka dakujem, tiez rozmyslam nad Doverou... v pondelok ideme prvykrat na čeľustnu ortopediu, opytam sa aj zubarky. Uvidim, co povie.

alizee24
27. sep 2016

Aj ja som sa rozhodla pre zmenu poistovne, odchadzam z VŠZP.. Kym som neplanovala rodinu bolo mi jedno v ktorej som.. Teraz vsak pozeram kde sú vyhodnejšie možnosti co sa týka rodiny. Manžel je v Dovere, a prechadzam aj ja... tam preplatia lieky mamicke, dietatku aj ocinkovi - kazdemu do 100 eur.. páči sa mi, že budem mat prehlad o navsteve lekara, o predpisaných liekoch...
Momentalne cakam babatko - tiež bude v dovere, máme tak možnost využit bezplatne zapozicanie monitoru dychu a pohybu novorodenca..

tarvika
27. sep 2016

ja som zasa v dovere a chystam sa do vseobecky. pytala som sa viacerych lekarov a vsetci mi to odporucali. vseobecna ma lepsie limity, kratsie cakacie lehoty, atd. nemoze tvorit zisk takze vsetko poistne co vyberu ide naspat do systemu.

evittam
27. sep 2016

@alizee24 A inak prehľad o návštevách u lekára - dokonca čo dostala za to lekárka od poisťovne, prehľad o predpísaných liekoch a o všetkom máš aj vo VŠZP. 😉

hettinka
27. sep 2016

@tarvika no vidíš, my sme mal všetci VZP doteraz a je problém s tým zubným strojčekom ... limity, obmedzenia počtu pacientov, takže musíme inam...

ingridv
27. sep 2016

@hettinka takze po dnes navsteve ČO som sa tiez rozhodla pre Doveru. Vdaka za odpoved. 😁

barbora_t
27. sep 2016

ja zas odchádzam z Dôvery do VšZP 🙂 nebola som s nimi spokojná