Mám VÚB a v nej aj pôžičku, v maji sim bola rušiť účet a zároveň vykonať zmenu zmluvných podmienok aby mi uver bol sťahovaný s iného účtu. Malo to byt platné od 20.5 splátka úveru u mala byť stiahnutá s nového účtu, vo VÚB banke som napísala nové číslo účtu, a v novej banke nastavila mandát, no a zas stiahli s VÚB volala som tam majú zistiť je možné že niečo pokazili oni
@petamich mám možnosť podať reklamáciu aby som neplatila za zmenu zmluvných podmienok ,no uznajú len v prípade keď pochybili oni , no ja mám jasné v zmluve od kedy to platí tak či mám šancu bojovať
urcite podaj reklamaciu, nemas co stratit
@petamich ďakujem ešte má aj upozornili že keď podám reklamáciu a dopadne tak že nepochybila babka platím 10€🙄🙄🙄
Si svojprávna tak sťahovanie z tvojho účtu nepotrebuješ, ty si nastav trvalý príkaz napríklad k 17. v mesiaci aby tvoja banka poslala splátku a vec vybavená.
@maranco nechápem prečo to udislo ešte zo starého účtu keď banka bola informovaná pretože som bola osobne spísať zmenu zmluvných podmienok aj nové číslo účtu
Zruš mandáty a nastav trvalý príkaz. Takto to máš pod kontrolou ty a vidíš v plánovaných platbách kedy koľko kam odíde. A nie, že nevieš kedy oni a odkiaľ si stiahnu.
A na starom účte si mala cez IB zrušiť mandát, tak by nestiahli.
@maranco aky mandat? v zmluve o uvere ma uvedene cislo uctu banky, z ktoreho sa automaticky bude stahovat splatka - tam neexistuje ziadny mandat, kedze je to jedna banka a islo o zmluvne dohodnute podmienky
autorka ziadala o zmenu zmluvnych podmienok, kde uviedla ine cislo uctu, z ktoreho mala byt inkasovana splatka uveru a bola tam uvedena aj ucinnost od kedy
ak banka A nesplnila dohodnute podmienky, tak je to jasne pochybenie z ich strany a nekorektne spracovali ZZP
a ako nevies odkial kam a kedy stiahnu, v uverovej zmluve (uz tej zmenenej) je uvedeny ucet z ktoreho bude splatka inkasovana a zaroven k akemu dnu, nerozumiem o com hovoris
mandat v banke, z ktorej sa bude inkasovat uver po novom - tam ano ale povodne si predpokladam mala uver aj ucet v jednej banke a tam mandat netreba
@petamich áno vo VÚB som mala aj účet aj uver , účet som chcela.rusit a splácať s iného účtu
a preto si potrebovala ten mandat, aby VUB mohla inkasovat z uctu v inej banke, to je uplne standardny sposob
skor by ma zaujimalo, kde je uvedene, ze ucinnost bude od 20.5. - kedze este len 16.5. ste to podpisovali, to sa mi nezda, ze by stihli sprocesovat
@petamich no áno ten som si v novej banke nastavila no nechápem prečo mi to stiahlo ešte zo starého účtu
od kedy bola ucinnost zmeny? lebo standardne pri takychto zmenach to nebyva o 4 dni a splatka este odide z povodneho uctu a az dalsi mesiac z noveho
teraz nechapem, 14.5. ti odisla este z uctu v banke A a 14.6. stale z uctu v banke A ak ano tak v tom pripade uz podla mna nemala a reklamovala by som to
@petamich áno 14.5 odišla s VÚB a 14.6 tiež čo už vlastne mala s nového účtu keďže v papieroch majú účet kde to má byť sťahovane
Inac autorka - na druhom obrazku si zamazala "nepodstatny" iban, ale svoje dost podstatne osobne udaje tam svietia... asi to zmaz...
a otazka? 🤷♀️