Zmena priezviska u zamestnávateľa

ona12
5. aug 2019

Dobrý deň, som vo výpovednej lehote ale už nepracujem, nakoľko sa rušil obchod. Menila som priezvisko a nahlásila som to aj do sociálnej aj zdravotnej poštovné.... Lenže chcem to nahlásiť aj v banke a tu sa mi zdá problém teda ak by bol.... Pretože som do septembra platená... Ci to nebude problém pod inym priezviskom

veronikaszabova
5. aug 2019

@ona12 jasne, ze nie.
Ved nemenis CU, iba priezvisko

moonlight1210
5. aug 2019

@ona12 jasne, ze ano.
urcite to chod nahlasit. mas tak po spravnosti urobit do 8 dni od zmeny, lebo dovtedy to musi nahlasit za teba aj zamestnavatel.
a hoci si vo vypovednej lehote, stale pod zamestnavatela patris. takze ma za teba tuto zodpovednost.

ona12
autor
5. aug 2019

Véd ja som to do 8 dní nahlásila sociálnej poisťovni

moonlight1210
5. aug 2019

@ona12 zamestnavatel ma voci socpoist povinnosti a medzi tie patri aj nahlasit zmeny ohladom poistenych osob - svojich zamestnancov.
Aj ked si vo vypovednej lehote, si stale zamestnanec (do dna, kym ta neodhlasia zo soc poist).
Posli im aspon doporuceny list s info, ze si zmenila priezvisko a na ake. Nemusis ist osobne na personalne.
Minimalne budes mat korektne splnenu svoju povinnost voci zamestnavatelovi. On sa uz zariadi.

ona12
autor
5. aug 2019

Aj keď som to nahlásila?

evittam
5. aug 2019

@ona12 ANO

moonlight1210
5. aug 2019

@ona12 pusem, ze na povinnost voci socpoist. Takze ano.
Posli mu aspon list.

Rozhodne ti bude zamestnavatel este vystavovat vystupne dokumenty. Nech uz su na spravne meno.

Plus na tu zmenu priezviska je asi naviazana aj zmena stavu (vydata, rozvedena,... pokial si ho nemenila kvoli inemu dovodu len tak na matrike.). Tak aj to mu treba spolu s tym nahlasit.

Ok?

ona12
autor
6. aug 2019

Ja už mám výstupné dokumenty doma... Bývalá vedúca vravela, že netreba nic

moonlight1210
6. aug 2019

@ona12 spytam sa inak: aky mas datum ukoncenia prac pomeru v tych dokladoch, resp. hlavne v zapoctovom liste?

ona12
autor
6. aug 2019

31.8. Tento mesiac