Zmena poisťovne

venusa85
2. jún 2024

Ahojte, menila niektora z vas posledne zdravotnú poisťovňu? Mám s dcérou Dôveru a uvažujem nad Union. Viete mi niekto z vlastnej skusenosti povedať co je kde lepšie?
Dcéra je astmaticka, mavame aj kúpele, citam, že aj na okuliare viac prispieva Union...ako je to reálne?
Ďakujem za skúsenosti

gemerka17
2. jún 2024

@venusa85 realita je taká, že ak máš vážny problém, tak najviac ti zachraňovať zadok bude VŠZP a Dôvera aj Union ako súkromné poisťovne sa Vás vyprdnú.
K veci: opýtaj sa lekárov, kde chodíš a teda podľa toho akú zdravotnú starostlivosť čerpáš, či je vhodný prechod a kam.

liaka
2. jún 2024

@venusa85 obvodný lekár, zubar a gynekolog sa vyjadrí k poistovni. Moj sa vyjadril, že všeobecná poisťovňa neskoro plati, ze na nu čakajú s platbami najviac atď. Lekár vie najlepšie posúdiť.

doriiis
2. jún 2024

@gemerka17 ....myslíš tu VSZP ktorá sa vyprdla na male dieťa,ktorému 3 krát odmietla zaplatiť zivotzachranujuci liek?
Myslím si,že málokto tak dlabe na pacientov ako VSZP

gemerka17
2. jún 2024

@doriiis ani jedna poisťovňa by to nechcela zaplatiť. Faktom je ze VšZP ma najviac výnimiek a najviac zaplati na zdravotnu starostlivosť. Union aj dôvera je na tom 3 krát horšie. Preto 90% lekár je poistených vo VšZP.

ibrunova
2. jún 2024

Ja po operácii na kúpeľnej liečbe som mala so VšZP najviac procedúr, baby z ostatných poisťovní mali o dosť menej.

e1i
2. jún 2024

@venusa85 som tam od zaciatku v union,muz presiel z vszp pred 4r. Deti isli obe hned. Termin na MR som dostala zo dna na den, takisto liecba v cr schvalena zo dna na den, detom uhradzaju doplatky za lieky do 18r, obom detom preplatili po 70e z okuliarov (raz za rok ak treba). Zlu skusenost som s nimi este nemala,dcera predcasne narodena,ziadny dr nas neodmietol,terminy rychle. Deti dostanu aj poukazku pri narodeni na nakup veci, 120 e benefit na plienky ci mlieko/kozmetiku ( 10 e mesacne max do 2r veku dietata),prispevok na plavanie. Nemam co vytknut

venusa85
autor
2. jún 2024

@e1i ďakujem, aj ja uvazujem najma kvôli dcére, lebo dôvera ma limit 300€ na lieky, na okuliare 50€ a my teda vieme oboje využívať, fakt to pomôže. Kúpele s jej dg davaju na 28 dní...

union_zp
AMBASÁDORKA
4. jún 2024

@venusa85 Dobrý deň prajeme z Unionu. Ktokoľvek má záujem o prejsť si spoločne benefity, môže nám napísať do súkromnej správy kontakt na seba. Informujeme Vás o benefitoch a v prípade záujmu Vás prevedieme celým procesom.

@gemerka17 uvádzate nekorektné informácie bez podložených faktov. Máte prosím niečím podložené informácie, že VšZP má najviac výnimiek (percentuálne na počet poistencov) a že ostatné poisťovne sú 3x horšie a že 90% lekárov sú v tejto poisťovni? . Ďakujeme za korektnú komunikáciu.

Union