Zmena daňového bonusu na dieťa

siimmii
29. okt 2014

Ahojte prosim poradit, menila som si rodinne pridavky z priatela na seba a este chcem aj danovy bonus. Treba napisat nejaku ziadost priatelovmu zamestnavatelovi, a on mi da potom nejake tlacivo pre mojho zamestnavatela alebo co?nemozem nic najst. Ake su to tlaciva? dakujem

evittam
29. okt 2014

@siimmii Treba to oznámiť zamestnávateľovi-teda jeho ekonómke,mzdárke a priložiť kópiu rodného listu. Zároveň priateľ musí oznámiť zamestnávateľovi, že už nechce poberať daňový bonus. Zvlášť tlačivo neexistuje. Píše sa to len do vyhlásenia o zdan.príjme a daň.bonuse, kde sa poznačí meno a r.č. dieťaťa. 🙂

siimmii
autor
29. okt 2014

@evittam a priatel musi pisomne nejaku ziadost napisat zamestnavatelovi,ze meni sa meni danovy bonus z jeho, na mna? alebo co tam napisat

katarinamarkova
29. okt 2014

@siimmii ty oznamis svojmu zamestnavatelovi-mzdarke, uctovnicke......rovnako on vo svojej praci - jednoduche, nie?

siimmii
autor
29. okt 2014

@katarinamarkova a netreba nic pisomne? lebo kedysi niekto pisal niekde ze treba pisomne zrusit u zamestnavatela ci ako, ale nemozem to teraz najst

majusqa77
29. okt 2014

musi sa to zapisat do vyhlasenia, ktore je u mzdarky. u oboch..

katarinamarkova
29. okt 2014

@siimmii jeminenku a kedy si co riesila ustne u zamestnavatela....vsetko sa riesi pisomne!
ked ides na PN, ked ides na OCR, ked menis adresu, ked menis priezvisko, ked sa menia tvoje danove povinnosti -ako napr. dan. bonus
to ako moze napadnut,ze ci pisomne??? to si skutocne myslis ze len tak medzi dverami zakricis mzdarke ze zmente mi to nejako...???
pardon ak som zla....samozrejme ze oznamis - PISOMNE - to pisomne moze byt napr. podpis na tlacivo u uctovnicky...zalezi od frimy akym sposobom si tieto veci eviduje.
takze konkretny postup:
-zajtra ides za mzdarkou, uctovnickou, veducim, personalistom - podla toho kto vo vasej firme ma mzdy na starosti.
-povies ze chces danovy bonus prepisat na seba - spytas sa co potrebuju vypisat, potvrdit.
- to iste spravi tvoj priatel
- samozrejme s tym rozdielom ze on vo svojej praci povie, ze chce dan. bonus zrusit, lebo ho budes poberat ty - tam mu presne povedia, co potrebuju podpisat, vypisat, potvrdit.

bibas11
1. apr 2015

co sa stane ked si dam viplacat danovi bonus rocne , ma to nejaky vpliv na exekucne zrasky, budu mi strhavat viac , ked uz nebudem mat danovi bonus mesacne.