Zdravim,
Rozmyslam nad prechodom do inej banky, momentalne mam slovensku sporitelnu, a kedze kartu pouzivam len na bezne platby ( nemam ziadnu pôžičku ani nic podobne ), rozmyslal som nad prechodom do inej banky, kde nebudem platit za vedenie uctu, momentalne ma vedenie víjde na 3€/ mesiac.
Študentsky ucet nemam, a na internete som nasiel fio a 365 banku, tak by ma zaujimali vase skusenosti, pripadne nejaka rada.
A tiez som rozmyslal nad revolut, ako doplnkovej karty pri platbach cez internet aby som nezdielal udaje svojej karty, tak pripadne aj to by ma zaujimalo ako to funguje.
@elenka.k používam FIO 12 rokov a Revolut rok okamžité platby fungujú oboma smermi cca do 4 sekúnd.
Revolut je dobrý na platby v cudzej mene, majú dobrý kurz a bez poplatku + je tam jednorázová platobná karta alebo niekoľko virtuálnych ktoré môžeš zakladať/rušiť podľa potreby.
V SLSP okrem horšieho kurzu platíš poplatok 2% z platby ak platíš v krajine mimo €.
V 365banka poplatok 3 % z transakcie.
Fio máš istotu že neplatíš za nič a nesleduješ žiadne podmienky, bezplatne je účet/plastová karta/ vklady/výbery cez bankomat/pobočku neobmedzená história pohybov, sporenie bez viazanosti 3% úrok a bezplatne je aj pre firmy a podnikateľov.
Neotravujú z banky ponukami na produkty.
Nemajú dobrý kurz na platby mimo €, preto vtedy použijem Revolut alebo Wise.
@janai1 no, ono dávno bolo tak, že si si musela zaviesť účet, kebyže si chcela úver ... napr.
My tiež máme v 3. ale iba jeden platím ja, jeden mn. a jeden máme zadarmo. A aj naše deti majú zadarmo - ako detské - študentské.
@maranco aha, tak Tatru som dávnejšie tiež zrušila, ale mn. účet zriadil opäť.
Len zo zvedavosti, v čom je TB drahá? Platím 1€ mesačne za druhú kartu, inak žiadne iné poplatky. Podmienky sú ľahko splniteľné..
@uctik 3eura nieje vela. Mne zacali po rokoch zadarmo strhavat vo vub 10 tak som lresla do fio
@uctik ja mam sporitelnu, splnam podmienky (podla mna nie je problem ich splnit) a neplatim nic
CSOB-Smart ucet je zadarmo,Raiffeisen banka na rozdiel od Tatry,po splneni podmienok 400€ na ucet a jedno inkaso je zadarmo a ma rychle platby.
@ekira1 ak nemas hypo alebo iny uver, tak uz to tak lahke nie je... musis si vyskladst tie ich produkty v roznych skupinach a oni tie produkty nemaju ktovie co (investicie,3.pilier...)... a potom za 7ecok za mesiac to uz nestoji za to... fio spravi rovnaku sluzbu a neotravuju... este maju aj super urok na sporeni...
@ekira1 áno, ak máš tie podmienky splnené v inej banke, tak napr. v TATRA už ich neposkladáš.
Inakšie, tatra nám samovoľne zablokovala kartu, keď bol syn v Prahe a ostal bez väčšej hotovosti. Ak sme došli do banky vysvetlili, situáciu, tak nás iba odbili, že oni ju takto "na rýchlo " nevedia odblokovať. Som sa vtedy rozčuľovala, ale zablokovať ju vedeli. Pri tom syn si kúpil nejakú vodu za pár € bezkontaktne.
Ozaj do konca roka by mala mať každá banka rýchlu platbu.
@slavomira236 fakt ti začali strhávať 10 €? hm a dôvod? vieš.
@elenka.k tak zmenili sa podmienky nejake..a to som mala dost na ucte aj fondy..no chodil mi len rodicak a pridavky tak zacali strhavat..
@slavomira236 aha, celé zlé.
To tiež za vystavenie karty / na jeden účet máme dve / a faktický používam pri platení mobil - aj na tom si zarábajú banky 😒
@elenka.k FIO má bezplatne k účtu 2 karty ak sú obe rozdielne VISA a Mastercard. Ak by som chcel mať 2 rovnaké karty, alebo tretiu tak za každú navyše je jednorázový poplatok 4€ každé 4 roky.
S platobnými kartami Visa máte neobmedzené výbery zadarmo zo všetkých bankomatov po celom svete.
S platobnou kartou Mastercard máte každý mesiac 2 výbery zadarmo z akéhokoľvek bankomatu na svete
Okamžité SEPA platby musia všetky banky v krajinách kde je mena € vedieť prijímať do 9.1.2025 a odosielať do 9.10.2025.
@elenka.k aha, ja mam iba jeden účet a tie podmienky sú ľahko zvládnuteľné. Známy dal dcére do mobilu svoju kartu, platil nákup v obchode a v tom čase si dcéra na opačnom konci mesta kúpila kartou lístok v buse. Banka im kartu okamžite zablokovala.. na jednu stranu je to výhoda, lepšie ako prísť o peniaze..
@ekira1 fu, nehovor , na to technika je prikrátka, nik ju nepripravil.
Neviem, možno aj nejako z našej strany videli, že apka v mobile je na SR a platba prebehla v ČR. Ale chápeš, darmo sme im vysvetľovali, nech kartu odblokujú, že syn potrebuje peniaze - nie, odbili nás. Manžel vyvolával online operátorovi XYkrát, že sa musí niečo dať spraviť. A to sme ešte rýchlo leteli do najbližšieho mesta - nákupného centra, kde bola tá banka 80 km... Zase nás odbili.
Potom sa zrazu niečo dalo robiť. Ak sme volali . Dohodli sme sa, že syn pôjde k bankomatu - medzitým kartu odblokovali na 3 minúty, aby si mohol vybrať peniaze a my sme ešte zase museli volať, že blokujeme kartu.
Neskôr podotkol, že si do budúcna nepraje , aby sa mu jeho karta zablokovala bez jeho vedomia .
Neviem, čo nás také napadlo, mal svoju kartu a mn. mu dal tú jeho - vymenili si ich. A to sme ešte skúšali, aby si dal tú jeho kartu do mobilu - tak cez diaľku. Ale kdeže myslíš, že sa dalo dovolať do VÚB cez víkend ani za svet. Trebalo nejaké overenie, či čo. A že vraj nonstop linka.
Vtedy to boli nerváky. jasne, že bola ešte jedna možnosť, poslať peniaze niekomu na účet so spolužiakov, alebo pani učiteľke - ale syn nechcel otravovať nikoho - ako inak.
@uctik fu, 3 € sa ti zdá veľa? Ja platím v jednej 6 a v druhej 7.
Napíšem ti, určite choď k tej, čo majú rýchlu platbu.
TATRA je drahá. VÚB pomalšia. A potom iba sporiteľná má rýchlu platbu, Takže tak. Ozaj neviem či ČSOB má tiež rýchlu platbu.
Sporiteľňa je podľa mňa fajn. Niečo ešte splníš, nejaké kritéria a môžeš mať účet zadarmo.