Máte niekto skúsenosti s týmto finančným portálom? Je to dôveryhodné? Nieje to nebankovka resp. niečo čo je postavené na báze pyramídových hier?
@joy75 - ze financny portal zlty melon, to mi prijde straaasne doveryhodne 😀 😀 😀
@joy75 nie je to ziadna nebankovka ani pyramida - treba si precitat co vlastne robia a z toho je to celkom pochopitelne...
oni su sprostredkovatel medzi ludmi, ktori maju peniaze a chcu pozicat niekomu za urok lepsi ako v banke a medzi tymi, ktori potrebuju pozicat za urok lepsi ako v banke..
Tzn. ze Fero ma volnych 500eur dajme tomu a chcel by ich nejako zhodnotit, no nevie ako a komu...
Potom je tu Jozo, ktory potrebuje pozicat 500eur, ale nevie od koho...
Obaja nechcu peniaze od banky ani nebankovky, lebo tie im ponukaju samozrejme zly urok..
A na to funguje Zlty melon - on tychto dvoch spoji, cele to kontroluje atd - Zlty melon peniaze nepoziciava, ani neberie, on len najde ludi, ktori su ponuka/dopyt, samozrejme uplne zadarmo to nerobia, poplatok za ich sluzbu je 4,5% z pozicanej sumy..
A teda sito tych, ktori uspeju ako ziadatelia o pozicanie je velmi prisne - uspeje ani nie 20% z tych, ktori o pozicku poziadaju, naozaj treba predkladat milion dokladov a potvrdeni a tym vlastne Zlty melon robi sluzbu tym, ktori peniaze poziciavaju...
takze este raz - oni su LEN sprostredkovatel, oni s peniazmi vobec nemanipuluju, takze to logicky nie je pyramida ani nic podobne 🙂 takyto system poziciavania penazi medzi ludmi so zastresenim nejakej firmy funguje bezne vsade v USA aj UK a je to velmi uspesne, lebo dajme tomu mne by banka, ako ziadatelovi o pozicku dala 14% urok a tu mozem mat aj 8-9% (aj menej niekedy, zalezi od bonity ziadatela)
A naopak ten, ktory peniaze ma, by dostal v banke na terminovanom nejake smiesne 1-2% a tu dostane tych 8-9% a viac, takze je to obojstranne vyhodne 🙂
strop, ktory sa da pozicat je 5000eur na max. 3 roky, takze tiez je to forma ochrany pred sialenymi pozickami..
ja teda nie som ziadny ich propagator, ale poznam tu firmu a teda mam cez nich pozicku prave, ktorou vyplacam pozicku v banke - v banke som mala 12% urok a cez ŽM som ziskala 8% 🙂 takze mam realnu skusenost...
usacek79 : Ak by mu dali v banke peniaze za 14%,ty mas 8% + oni si zapytaju 4,5% = 12,5%,tak vysledny rozdiel je 1,5% a ked si niekto pozicia spominanych 500e na 1rok tak v banke da o 7,5e viac.
To mi nepride ako velky rozdiel a radsej bych si teda pozical od banky,ako neakej pofidernej firmy.
@comatsu oni si nepytaju 4,5% UROK navyse, ale 4,5% z pozicanej sumy (jednorazovy poplatok), to je rozdiel znacny...
nuz ved ja nikoho nenahovaram, ja mam s nimi ale dobru skusenost a teda nie je to urcite pofiderna firma v tom zmysle, ze by to bola nejaka typicka nebankovka.. Oni sami pozicky neposkytuju, su LEN sprostredkovatelom medzi dopytom a ponukou..a teda im sa ani ziadne peniaze neposielaju, ten tok je priamo medzi poziciavajucim a ziadajucim, oni to len administrativne zastresuju.
ja som mala platit este 50 mesiacov banke cca 140eur mesacne = 7000e
cez ŽM budem splacat 36mesiacov pre splatke cca 150e (touto pozickou vyplacam tu z banky) = 5400e
no pre mna je to jasna matematika... sice som dala 225e ako poplatok za sprostredkovanie ŽM, ale stale je to usetrenych 1400e...
a teda naozaj nie je comu nedoverovat v tom pripade, ked clovek pochopi, ako to funguje.
anyway, nikoho nenahovaram, len hovorim moju skusenost...
@usacek79 Vsetko kde pytaju poplatky - prec od toho !
Este by bolo seriozne keby poskytli peniaze a urokmi by si dosiahli svoj zisk a bol by spokojny aj ten co si poziciava.
Takto to smrdi a velmi.
A este ten poplatok 4,5 % co ide len im,ale samozrejme aj ten co poziacia chce svoje peniaze navyse,takze ratam ze minimalne tolko tiez a sme na 9%.
Z mojho pohladu nieje o com-neoplati sa riskovat,ak to nieje naozaj cez neakeho znameho.
Radsej sa uskromnit,ale aspon neprist pre par supov o strechu nad hlavou.
A o tu hlavne podobnym spolocnostiam ide.
@comatsu no asi si treba precitat o co ide, kym nieco budes sudit... 🙄
poplatky beru za poskytnutie uveru aj banky mimochodom a teda pekelne poplatky (aj 900e) pri hypotekach! nevidim nic zle na poplatku, je to predsa platba za sluzbu, ktoru niekto poskytuje, zas preco by to mali robit zadarmo?! to je jedine, co oni z toho maju, tento JEDNORAZOVY poplatok! a tusim si stale nepochopil ani tie uroky, ked zratavas jednorazovy poplatok a bezne urocenie, to predsa spolu NEMA NIC spolocne! Poplatok je poplatok, uroky su uroky... Poplatok jednorazovy ide sprostredkovatelovi, uroky tomu, kto poziciava...
Maximalna suma, aka sa da pozicat, je 5000e (takze max. jednorazovy poplatok je 225eur..) a maximalne na tri roky splacania - takze ziadne sialene peniaze na nezmyselne dlhe obdobie - chrania tym tych, ktori poziciavaju, aj tych, ktori si poziciavaju...
Ale najma!! o aku strechu nad hlavou prist?? im sa vobec nic nedava ako zabezpeka, ziadne zalozne pravo, ziadny bianko sek, proste vobec nic!
naozaj citam z tvojich riadkov len to, ze nemas o tom ponatia, co a ako ta spolocnost robi, takze odporucam si naozaj najprv precitat podmienky na ich stranke (alebo aj clanky v novinach ci na web strankach o tom boli - kedze to je jedinecny a svetovo osvedceny system) a az potom nieco pisat...
Zjavne mas zle skusenosti s nebankovkami (co sa vobec necudujem, ved to je aj otrasne casto) a hadzes tuto spolocnost do jedneho vreca, ale to uz z principu je UPLNE iny system, a nie je to nebankovka (kedze s peniazmi vobec nenarabaju), je to LEN sprostredkovatel a su v SR jedini - ziadna ina podobna spolocnost tu neposobi...
ale teda ja tu naozaj nie som na to, aby som ich obhajovala a uz vobec niekoho presviedcala, ze si ma takto pozicat (kiez by si nikto nemusel nijako poziciavat), len teda zas ked to tu hodnoti niekto, kto o tom nema zjavne ponatie, tak aspon musim veci "objasnit"...
uz viac nebudem reagovat, povedala som k teme vsetko, viac je napriklad v tychto clankoch...
http://www.poistenie.sk/poziciavanie-priamo-med...
http://ako-investovat.sk/clanok/231/zlty-melon-...
http://www.opozickach.com/medzi-slovakmi-narast...
a samozrejme detailne info je priamo na portali danej spolocnosti...
@usacek79 Ja co sa tyka penazi si davam dobry pozor,takze nech si kludne mysli kto chce co chce,vzdy lepsie ako mat neskor problemy.
To s tymi 900e poplatkami od banky sa ale uz jedna o vacsie peniaze ako o neake drobne,takze ak si niekto pozicia viac,tak aj viac da banke,to je jasne-pri tom poplatku to moze byt par desiatok tisic eur,co ZM asi tazko pozicia niekomu len tak,preto aj banka si dava dobry pozor komu kolko da/neda.
Tu z 5000e pytaju poplatok 225e + uroky,to je akoze nieco vyhodnejsie oproti banke ???
Ano,pre toho kto nema prijem na papieri,pripadne ho ma maly na nom a plat do ruky,takze aj ked je pre banku nezaujimavy,dokaze splacat takymto spolocnostiam a tie to vedia.
Aj BMG a dalsi slubovali zisk z rozumu 😉
Ale to je uz v ludoch...
Ja osobne nemam ZIADNU skusenost s nebankovkami a ani nehodlam mat.
Mal som kedysi pozicku od Cetelemu,aj to len preto ze mali akciu ze ked splatim do pol roka,tak bez uroku-aj som splatil.takze pozicka zadarmo.
Teraz mam hypoteku a to je jedine co som ochotny akceptovat a vlastne bez nej si normalny clovek byvanie nezadovazi.
Aj tu planujem splatit minimalne o polovicu skor.
Podla toho ako pises len mam proste dojem ze skor sa snazis nalakat ludi na ZM,aj ked pises ze nikoho nepresviedcas...atd,je to len moj pocit,ale je mi to jedno,kazdy si strojcom svojho stastia 😉
@comatsu nemam so ZM absolutne nic spolocne, okrem toho, ze mam od nich pozicku, ktorou som refinancovala znacne nevyhodnejsiu z banky...
ja len nemam rada neobjektivitu, obhajovala by som cokolvek (akukolvek spolocnost) v zaujme faktov...
vyssie som popisala, kolko by ma stalo dosplacanie pozicky v banke a kolko dam suma sumarum ZM, myslim, ze je to jasne a netreba si klast otazky, ci je to vyhodnejsie.. je to evidentne...
ale fakt teda vobec som sa do toho nechcela zamotat, ja pracujem v uplne inej sfere a cely financny sektor mi je v zasade ukradnuty, opakujem - pisala som sem len v mene objektivity...
@usacek79 ahoj,akurát dnes som podala žiadosť o pôžičku v žltom melone,tiež chcem vyplatiť nevýhodnú bankovú pôžičku a chcela by som sa opýtať kolko asi trvalo kým ti schválili žiadosť po tom,čo si im poslala potrebné dokumenty a ešte nevieš prosím ťa ako je to u nich s registrom?vidím na zmluve,že dávam súhlas do všetkých registrov,ale nevidím ich zapísaných ani v jednom,dakujem
@alexko33 fuha, to bolo velmi rychlo, par dni, nepamatam si presne... 😅 pamatam si len, ze v momente schvalenia v podstate ihned pipli peniaze na ucte 🙂
neviem, ako je to u nich s registrom, neviem ci je na pristup do registra nutne tam byt zapisany, ale teda podla mojich info to normalne overuju, ako kazda ina seriozna financna institucia. Ale fakt to neviem naisto, ja u nich naozaj nepracujem a uz mi chyba len par mesiacov do dosplacania, takze si to velmi nepamatam 🙂
@alexko33 prosím ťa a ty máš zápis v registri a skúšaš to aj tak? moja suseda tam mala žiadosť a kôli registru neprešla, ale ona neprefinancovávala ale chcela klasickú pôžičku. Ale to bolo dávnejšie, možno sa to už aj pomenilo, ja síce nie som v registri ale nemám účet na svoje meno a to tam asi musí byť, lebo inak by som si určite od nich požičala, podmienky majú fajn 🙂
@ramzes1980 no susede pôžičku neschválili kôli registru. Neviem veru či by sa im s niečím takým sama priznala, ale hovorím že neviem takže sa nejdem hádať 🙂
@ramzes1980 poslat ho nemusis,ale ked ho ma clovek cisty,tak ho nema preco neposlat,ja osobne keby,ze mam pozicat niekomu peniaze,tak by som rada vedela ci svoje ine zavezky plati
s manželom sme si tiež cez nich požičiavali v minulosti a bolo to ok. Hlavne rychle a aj vyššie uroky. Keby sme potrebovali znova pozicat tak ideme len cez nich ;)
@vlada_f pozdravujem, nuz, kedze su to uz tri roky, vela si toho nepamatam... ale nespominam si na ziadne komplikacie ani prietahy, slo to tak nejako normalne, plynulo, urcite to cele od bodu nula do penazi na ucte nebolo viac, ako 2 tyzdne.
Inak napr. Zuno ma teraz take dobre uroky, ze sa pomaly ZM uz ani neoplati... jedine, ze fakt podleziete 6% urok 🙂
Ja ze to bude diskusia, ci sa moze v tehotenstve 🙂
@usacek79
@ivetaiveta12 viete mi povedat ako sa u nich podpisuju zmluvy?poslu mi to postov ale to podpisem cez internet tym balidacnym kodom?
Zmluvu si vytlacis a na matrike alebo obecnom úrade podpises potom posles do žltého melóna teda tvoj podpis musí byť úradne overeny
@tatiankaps dakujem,si brala teraz niekedy od nich?
@alexko33 pred dvomi rokmi
@tatiankaps uz sa musi u notara podpisat,dnes mi prisla zmluva
@joy75 ja mam inak žltý melon celkom rada...niekedy radsej ako červený 😀