Životné poistky

25. jún 2024

Ahojte. Dosť často,teda takmer každý deň namňa vyskakujú nejaké zbierky lebo otec rodiny zomrel,lebo manželka zomrela a partneri ostali sami s deťmi a tak podobne. Ani to veľmi niesu nejaké sociálne slabé rodiny, ale také priemerné obaja zväčša pracujúci. Zaujíma ma prečo si nedávate životné poistky.

janai1
25. jún 2024

Lebo oni tomu neveria, poisťovne klamu, čo keď to nikdy nevyužijem a bla bla bla. A ostatní sa poskladajú ...

jazula
25. jún 2024

Lebo som bývalý onko pacient a jednoducho som nepoistiteľná…max úrazovú poistku aj to s prirážkou.

butterflyeffect
25. jún 2024

Lebo ludia neveria poistkam-aj ked ziadna poitska nie je zla, len moze byt zle nastavena. Mozme za to podakovat roznym “financnym poradcam” ktory ponukaju poistky ako formu sporenia( ved hlavne ze provizia bude) a krytie rizik minimalne a idealne kazde 2-3 roky prerobit aby klient z toho prd mal ale oni novu proviziu. Bohuzial taka je realita.
Ak by sa realne bral ohlad na to ze clovek nevnima poistku ako sporenie ale ze zapezpeci seba alebo blizkych ked sa daco stane tak by to bolo ine. Ale to sa financakom tazsie predava.
@jazula su poistky aj pre onko pacientov,(pripadne ine druhy chorob) len prave z tejto priciny je potom vyluka a bez prirazky sa tiez da. To ze je clovek “nepoistitelny”v jednej poistovni, neznamena ze sa neda vobec. Kazda poistovna ma ine poistne podmienky.

denithestrange1993
25. jún 2024

Ked ludia ziju od vyplaty k vyplate tak sa logicky nebudu poistovat proti nahodnej udalosti,ktora sa nemusi desatrocia stat. Ved zober si kolko je poistiek zivotna,nehnutelnost,auto,cestovanie atd atd. A teraz si to skus premietnut kolko by asi stalo poistenie keby si chcela mat na vsetko poistku. Potom ti poistovaci povedia co budes robit ked nebudes mat zivotnu poistku. Nuz a co budes robit ked budes dlhodobo v minuse kvoli poistkam,ktore maju neraz kostrbate podmienky?

tosaneda
26. jún 2024

..ja co si pamatam od dietata, nasi mali vzdy poistene. Minimalne seba (zivotne poistky, neskor 2,3 pilier), poisteny sme mali byt, neskor auto ale klasicky pzp. A samozrejme nam detom dali poistky spravit. Uz potom ako dospela, tak ako aj ja aj moj surodenec sme si tiez zalozili zivotne poistky. Ked sme boli deti, penazi nikdy nebolo na "vyhadzovanie". Poviem tak, jeden z mojich rodicov ma zavazne onko ochorenie, viem peniaze ti zivot ani zdravie nevratia. Co sa tyka poistky, nebol problem vsetko vyplatene do posledneho centa a taktiez aj ked je hospitalizacia, pripadne zakroky atd. stale plnia poistne plnenie, bez problemov. Uprimne nebyt tychto penazi, ano nejak by sa to zvladlo, ale urcite nie na tak dlhy cas ako to je, plus kym schvalili invalidny dochodok to bolo tiez dost dlho. Ako ono samo o sebe je to tazke a este bez penazi (PN je nic moc, kym clovek nezaraba fakt vela penazi) na bezne ucty, na lieky, na vsetky podstatne a potrebne veci, no zial sama vidim, ze treba mysliet na vsetko a zivot prinesie doslova hocico, takze asi tak. Muzovi nedavno kolega zomrel (infarkt) poisteny nebol to viem, zostali po nom zena a dve male deti, zena je na RD. Nieco sa kolegovia skladali (pre jeho zenu a deti). A niektori aj dodnes. Vdovske a sirotske jej prijem manzela nahradia v plnej vyske. Neodsudzujem nikoho kto poistky nema, kazdeho osobna vec. Da sa v dnesnej dobe vybrat dobra poistka za nie horibilnu sumu mesacne (poistit si hlavne to najpodstatnejsie, choroby, urazy, PN, trvale nasledky, smrt,) a hlavne ked je niekto hlavny zivitel rodiny by na to mal mysliet.

jazula
26. jún 2024

@butterflyeffect viem, teraz to ideme s “finančákom” pozrieť znovu, vraj sa menili nejaké podmienky. Pre mňa doteraz jednoducho vychádzalo vysoké poistné s minimálnym potenciálnym plnením (množstvo výluk).

domiklik
26. jún 2024

Najlepší su ti s novým domom, 2-3 deti, hypo 6 cifier, žena na materskeja sak na čo im je poistka... Ved dobrí ľudia sa poskladaju

sweet20
26. jún 2024

@butterflyeffect mas pravdu.. ale nie kazdy financak je zly.. zalezi od cloveka.. neviem si predstavit aby som klientovi ublizila.. prave naopak a neskor mi aj pri vyplateni poistnej udalosti daju vzdy za pravdu.. netreba vsetkych hadzat do vreca

butterflyeffect
26. jún 2024

@sweet20 nejdem hadzat vsetkych do jedneho vreca aj ja pracujem vo financnej oblasti, ale gro financakov je naozaj len pre proviziu a za kazdu cenu len nove a nove lebo ved stare je nevyhodne. Nikdy by som tiez nespravila klientovi produkt len preto ze budu “prasule” ako vravi moja znama-chcem chodit po ulici a nie po kanaloch 🙂 ale bohuzial vacsina je ina a takto to potom ludia vnimaju. Davnejsie som pracovala aj v poistovni na likvidacii a ludia veru ani nevedeli co maju uzatvorene a potom samozrejeme zle svetlo na poistovnu ze “neplni” a pritom tam ani take riziko nebolo v poistke🤷🏻‍♀️ a v ludoch takto vznika nedovera.

sweet20
26. jún 2024

@butterflyeffect ale stale existuje urcite percento financakov, ktorym zalezi na klientovi.. ak je nieco dobre, neprerabam to.. naco

mamamasama
26. jún 2024

My osobne mame, ale znamej zomrelo dietatko a nedostali nic, aj ked positenie malo. Odvtedy zrusili vsetko, cela rodina.

sweet20
26. jún 2024

@mamamasama zalezi ake boli poistne podmienky, pri podpisovani to skoro nikto necita aj ked treba

autor
26. jún 2024

@jazula ja nemyslím keď ste už chorá. To viem. Ale myslím mladí ľudia sa berú neviem ako 25-30 roční tak zakladajú rodinu a nepoistia sa. Nemyslím tie zbierky keď mama ma rakovinu alebo otec a zomrú. Myslím smrť úrazom.

autor
26. jún 2024

@domiklik áno presne nato narážam. Nemyslím ľudí čo žijú od výplaty do výplaty. Ale potom sú autonehody alebo neviem niečo iné a zrazu založia zbierku lebo ostal dom a deti a treba splácať.

tosaneda
26. jún 2024

..pardon za preklepy 🥴🙈 *nasi mali vzdy, vsetko poistene *Vdovske a sirotske jej prijem manzela NENAHRADIA v plnej vyske..
@domiklik ..presne vystihnute, potom si staci pozriet modre z neba ci ako sa to vola ta relacia s Rozborilom alebo ludia ludom, ci donio "portali". Niektore pribehy, nuz spravne nastavene poistenie a nemuseli byt tam. Teraz ide leto, ludia dovolenkuju cestuju, malokto z nich mysli na cestovne poistenie.

janai1
26. jún 2024

A čo ešte taký ktorý idú na dovolenku a nedajú si ani len to blbé cestocne poistenie za 20€. Potom sa im treba skladať na prevoz, liečbu atď.

esmey
26. jún 2024

Lebo je to ako stávkovanie, lotéria...veľa ľudí musí byť stratových aby nejaky jedinec niečo dostal. Podávaš snáď každý mesiac stávky za 100€?

nelka93
26. jún 2024

@butterflyeffect my máme rodinného financaka a je to profík. Vždy dobre poradí a vybaví co najlepsie