Životné poistenie - zhodnotenie

17. dec 2021

Ahojte, tí čo máte životné poistenie, máte dobre zhodnotenie? Ja mám investičné poistenie pre seba a pre syna zvlášť, a zdá sa mi že za minulý rok bolo veľké zhodnotenie. Je to možné?? Alebo ak sa do toho niekto vyznáte, ako to je teraz? Dakujem

dadis
17. dec 2021

IŽP je jeden z najdrahších spôsobov zhodnocovania prostridekov :(. Nie fondami, investov anie do fondov je z dlhodobeho hladiska vyhodne, ale vysokymi poplatkami, ktoré sú "zakryte" v mesacnej platbe a bezny clovek ani nevie, ze len cast z platby sa mu investuje do fondov. Neviem aku mas poistovnu, ale kazda poistovna ma na stranke zhodnotenie fondov..

jakubvojcik
17. dec 2021

Stotožňujem sa s komentárom vyššie. Ak máte životné poistenie so sporením, odporúčam osloviť odborníka na analýzu, aby ste zachránili budúce úspory a neprerábali vysoko na poplatkoch. Nákladovosť je u nich vysoká, často aj 20/30% a veľmi veľa krát sa stane, že človek tam reálne ledva našetrí viac ako tam vložil, ak vôbec.

michal711
18. dec 2021

Ak máte IŽP treba to rýchlo zrušiť. Veľmi vysoké poplatky. Z toho nepočítajte že niečo zarobíte.