Životné poistenie v Generali - obsedantno kompulzívna porucha

timimia
5. okt 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte niekto OCD a životné poistenie v generali na závažné ochorenia a bolo vám vyplatené poistné plnenie na toto ochorenie?
Ďakujem pekne.

martinbud
5. okt 2024

@timimia ja s tým nemám skúsenosti ale viem s tým pomôcť .

biba_18
5. okt 2024

vyplatenie poistného na ocd? 😮 som do dnešného dňa netušila že sa ocd dá získať vekom, podľa mňa to má človek od narodenia…

marianarem
5. okt 2024

@biba_18 OCD sa da ziskat, aj sa ho da zbavit. Od narodenia moze byt maximalne nejaka predispozicia, ale nie samotne ochorenie. Ja napriklad poznam babu, co to mala isty cas v dospelosti, ale uz to nema, ani predtym nemala.

biba_18
5. okt 2024

@marianarem geneticky podmienenú ocd asi nevyliečiš… ale zaujalo ma to, celkovo mi príde ako hlúposť že máš ocd až keď ti to diagnostikujú ☺️🤦‍♀️
@dadis

dadis
5. okt 2024

@biba_18 Asi chceli mat v ramci toho poistenia aj psychicke ochorenia. A asi im aktuari vyratali, ze ak by tam mali depresiu, tak poistenie vyjde prilis draho. 🤷‍♀️ Tak dali ochorenie s nizsim vyskytom.

biba_18
5. okt 2024

@dadis jedine tak, lebo k ocd sa nedá prísť tak že dnes nemám a zajtra mám ako zlomenú nohu ☺️ lebo aj keď to niekto zdiagnostikuje v dospelosti, tak len preto že sú príznaky už neznesiteľné pre človeka a nie preto že to nemal… detto bipolárna porucha…

dadis
5. okt 2024

@biba_18 No, ak tie poruchy mas liecene pred poistenim, tak samozrejme su vynate.

zuzik1111
15. okt 2024

@martinbud ako?

martinbud
15. okt 2024

@zuzik1111 viem pomôcť pri riešení poistnej udalosti