Chcela by som sa poradiť. Mala som životnú poistku v poisťovni Allianz. Zmluva skončila a požiadala som aby mi vyplatili všetko. Lenže sa stalo ze mi vyplatili menej ako mali vyplatiť. Tak som do poisťovne volala tak mi povedali že museli odratať 20% daň.
Neviete mi prosím povedať tie čo sa tomu rozumiete či taky zákon je ? Pretože nikde ani zmluve ani na papieri co poslali akú sumu mi vyplatia za moju poistku sa o 20% dani nepíše. Ďakujem pekne.
Z toho co pises tak nemoze to byt zivotne poistenie..
Dôchodkové poistenie podľa sadzby DPP 10/55ZB
Do poistenia nedávajte sporiacu zložku. Žiadne kapitálové ani investičné životné produkty nie sú výhodné. Poisťovňa si na správe takejto zmluvy berie cca 15% ročne . Odporúčam mojim klientom a vždy to tak aj robím uzatvárať len rizikové životné poistenie. Zivotka má kryt hlavne smrť, úrazy, choroby, invaliditu podľa potreby a a situácie aj iné ale nikdy investovať cez tento produkt. ☝🏻
20% iba z výnosu nie z celej sumy, či? Viem ti na to pozrieť
@insurance_advisory táto tarifa sa predávala 30 rokov dozadu 🥲
@insurance_advisory mňa tak Allianz lámal pred pár rokmi investičné životné produkty pre deti. Som povedala, že mám záujem len o rizikové poistenie. Ani sa mi neozvali odvtedy, ako sme sa dohodli, asi z tohoto nemajú pracovníci províziu.
Mne kedysi teta, ktorá pracovala v terajšom Allianzi, pre syna založila rizikové poistenie, sama mi vtedy povedala, že bežne toto poistenie ani neponúkajú.
@oliviakatka ďakujem pekne. Z výnosu. Zmluva bola uzavretá pred 24 rokmi.
Mala si zivotnu poistku alebo investicne zivotne poistenie? To je rozdiel