Životné poistenie v Allianz

7. nov 2024

Chcela by som sa poradiť. Mala som životnú poistku v poisťovni Allianz. Zmluva skončila a požiadala som aby mi vyplatili všetko. Lenže sa stalo ze mi vyplatili menej ako mali vyplatiť. Tak som do poisťovne volala tak mi povedali že museli odratať 20% daň.
Neviete mi prosím povedať tie čo sa tomu rozumiete či taky zákon je ? Pretože nikde ani zmluve ani na papieri co poslali akú sumu mi vyplatia za moju poistku sa o 20% dani nepíše. Ďakujem pekne.

sweet20
7. nov 2024

Mala si zivotnu poistku alebo investicne zivotne poistenie? To je rozdiel

sweet20
7. nov 2024

Z toho co pises tak nemoze to byt zivotne poistenie..

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
insurance_advisory
7. nov 2024

Do poistenia nedávajte sporiacu zložku. Žiadne kapitálové ani investičné životné produkty nie sú výhodné. Poisťovňa si na správe takejto zmluvy berie cca 15% ročne . Odporúčam mojim klientom a vždy to tak aj robím uzatvárať len rizikové životné poistenie. Zivotka má kryt hlavne smrť, úrazy, choroby, invaliditu podľa potreby a a situácie aj iné ale nikdy investovať cez tento produkt. ☝🏻

oliviakatka
7. nov 2024

20% iba z výnosu nie z celej sumy, či? Viem ti na to pozrieť

oliviakatka
7. nov 2024

@insurance_advisory táto tarifa sa predávala 30 rokov dozadu 🥲

0silvia0
7. nov 2024

@insurance_advisory mňa tak Allianz lámal pred pár rokmi investičné životné produkty pre deti. Som povedala, že mám záujem len o rizikové poistenie. Ani sa mi neozvali odvtedy, ako sme sa dohodli, asi z tohoto nemajú pracovníci províziu.
Mne kedysi teta, ktorá pracovala v terajšom Allianzi, pre syna založila rizikové poistenie, sama mi vtedy povedala, že bežne toto poistenie ani neponúkajú.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sweet20
8. nov 2024

Z vynosu sa plati dan 20%.. nic vam neukradli.. podla toho co pisete neslo o zivotne poistenie.. ale zbytocne pisat.. aj tak mate svoju pravdu

jana_po
10. nov 2024

Výplata dožitia sa konca poistenia podlieha zdaneniu. Základ dane je rozdiel medzi nárokom, ktorý vznikne, t.j. poistná suma + osobitná prémia, od tohto sa odpočíta zaplatené poistné za životné poistenie. Daň je vo výške 19%. Daň neostáva v Allianzi, je to príjem štatu.

kejtyp
Odpoveď bola odstránená
Zobraz