Životné poistenie novorodencov

priamia
3. nov 2021

Ahojte, kde ste prosím dávali poistiť svoje bábätká. Je toho toľko na výber, že sa strácam. Chcela by som niečo aj so sporením. Dajte prosím nejaké tipy. Ďakujem 🙂

amonet
3. nov 2021

@priamia cez poistku sa nespori, je to nevyhodne, a potom zalezi co ocakavas od poistky,co vsetko tam chces mat a kolko tyzdnov ma dieta lebo niekde sa da az od 6tyzdnov😅

cubo2
3. nov 2021

Nepoisťuj, je to zbytočné vyhladzovanie peňazí. Poisťovať treba živiteľa rodiny, nie malé dieťa. A sporiť cez poistku už vôbec nie. Na to sú dnes ETF fondy.

nevenka
3. nov 2021

@cubo2 naposes mi do sukromnej spravy viac, prosim, ak sa vyznas?

cubo2
3. nov 2021

@nevenka do sukromnej spravy netreba, nie je to nic osobne a myslim, ze to bude zaujimat aj inych..

nie som "expert" na financie, ale myslim si ze daco o nich viem. Zakladne veci zhrniem v tychto bodoch:
- sporenie cez poistku je nevyhodne, lebo poistovna aj banka si zoberie prilis vela na poplatkoch
- poistenie deti nema velmi zmysel, lebo deti nezarabaju - poistuje sa rodinny prijem, teda zivitel rodiny, kde by rodina prisla o prijem v pripade smrti / dlhodobej PN
- financny poradca je dobry sluha ale zly pan - on sa ti nikdy nesnazi pomoct, on sa ti snazi predat produkt (lebo ho plati banka/poistovna z provizii, nie ty z tvojich penazi, cim viac zmluv ti uzavrie, tym viac on dostane)
- inflacia - kazdy rok sa "kazi" hodnota penazi. Ak mas dnes 1000 eur, buduci rok si za ne kupis menej tovarov a sluzieb, dalsi rok este menej.. preto drzat peniaze v hotovosti alebo na bankovom ucte nie je vhodne, lebo casom si za tie peniaze kupis menej..
- preto ich treba "minut" na investiciu - napr kupit nehnutelnost, alebo investovat na financnom trhu - tam je to zlozitejsie, ale princip je taky, ze si za peniaze kupis cenny papier, ktory casom predas za drahsie, ked si budes chciet vybrat investiciu..
- dobrym nastrojom pre malych investorov su dnes ETF fondy, ktore maju nizke poplatky. Ponuka ich uz kde kto, z tych najznamejsich Partners investments, Finax, Amundi ale uz aj samotne banky (pozor na poplatky!) a kadejake mobilne appky..

Ja odporucam si k tomu sadnut a googlit a citat si.. aby clovek nenaletel nejakym podvodnikom..
nejake citanie:
https://oliverkorbas.sk/kazdy-siesty-slovak-spo...
https://e.dennikn.sk/240862/makler-poistke-so-s...
https://blog.sme.sk/cmorej/ekonomika/poistenie-...
https://dennikn.sk/blog/2310642/ako-moze-ktokol...

drzim palce

katulienkax
3. nov 2021

Blbosti trepu co sa tyka poistenia, poistit u dietata sa oplati uraz a chorobu. Ako je super, ze sa poistuje zivitel rodiny podla rad vyssie, ale ked ti dieta vazne ochorie alebo bude mat uraz, ver mi ze i ten zivitel bude mat co robit aby to zvladol a nato je poistenie, aby ste mali peniazky navyse napriklad na zvysenu dopravu, rehabilitacie (ved len to Adeli kolko stoji napriklad) a podobne nakladne veci. Urcite nie je vhodne cez poistenie sporit - nato su fondy, co uvadzaju vyssie a taktiez nema zmysel poistovat smrt dietata kedze nie ste zavisli od toho. Kvoli tazkej chorobe moze i ten zivitel prist o prijem, kedze dieta bude treba stale niekde vozit, byt s nim v nemocnici a podobne veci.

jakubvojcik
3. nov 2021

@priamia ako môžete vidieť, je na to veľa strán z ktorých sa môžete pozerať. Treba si však uvedomiť všetky skutočnosti.

Čo sa týka čisto poistenia, tak aj deťom sa poistenie oplatí. Áno, nie je dieťa živiteľom rodiny a takisto nemusí si kryť smrť na 100.000€ napríklad, ale je dobré u dieťaťa vykryť tie riziká, ktoré ovplyvnia aj príjem živiteľa rodiny. Napríklad liečenie úrazu alebo choroby, ak je živiteľ rodiny kvôli tomu mesiac doma s dieťaťom tak aj ten príjem samozrejme nie je taký lebo nepracuje, má len očr (samozrejme ak nevie robiť z domu). Aj vážne choroby alebo úrazy je dobré kryť, keď sa nedajbože stane niečo také tak treba peniaze na liečbu a vykrytie výpadku príjmu ak dieťa pošlú z nemocnice domov a ste s ním vy. Tam sa buď vyhádžete z rezervy alebo máte poistenie.

Čo sa týka sporenia tak nikdy nesporte cez poistku to je základné pravidlo. Veľa poplatkov a nevýhod... Viete mu pekne popri základnom poistení odkladať peniaze do budúcna napríklad cez vyššie spomínané ETF fondy, len si treba dať potom pozor cez koho investujete, s akými poplatkami a stratégiou.

barrilla
6. nov 2021

My máme poistené deti teraz 6r a 7r na závažné nemoci, úrazy, pobyt v nemocnici, dobu liečenia. Je to naozaj pár eur. A už sme to aj využili. Jeden aj druhý už mali úraz. S jedným som bola 2x hospitalizovana v nemocnici. V podstate nikdy to nebolo nič extremne vážne, ale dostali sme peknú čiastku (raz sme mali aj na dovolenku).
A samozrejme poistenie so sporenim, to v žiadnom prípade neodporúčam.