Životné poistenie Axa

vierkasteffi
25. nov 2015

Potrebujem poradiť pred 2,5 rokmi nam finančný poradca poradiť životné poistenie axa ked sme po mesiaci zistili že je to uplná blbosť tak sme mu volali že nech to zruší a že není problém a povedal že to zrušil a teraz zrazu axa vymáha od nás peniaze najprv to bolo cca 180e tak sme poslali že však zaplatíme bude pokoj a za 2 dni znova sms že dlhujeme 170e ako to čo má znamenať nechápem už sa to bojím zaplatiť že za pár dní budu zas vymáhať dáke peniaze.

hradnapani
25. nov 2015

@vierkasteffi na ziadne sms by som nereagovala, je to maximalne nedoveryhodne - za vas vobec napadlo, ze by ste to platili. Jedine na oficialny list.

vierkasteffi
autor
25. nov 2015

@hradnapani my sme tam volali a že není to zrušené a ked to nezaplatíme tak sa to postupí pravnikovi presne vedeli aj kedy to bolo uzatvorené aj veci okolo toho ☹

hradnapani
25. nov 2015

@vierkasteffi ale preco to potom islo na dvakrat? chodte si to radsej overit osobne, za co teda bola ta prva platba.

vierkasteffi
autor
25. nov 2015

@hradnapani no však toto je na to celé najdivnejšie 😒

hradnapani
25. nov 2015

@vierkasteffi a ta prva platba vam prisla oficialnym listom? divne...

katy1979
25. nov 2015

ahoj zjavne je vasa zmluva platna a obchodny zastupca urobil riadnu blbost ak povedal ze to nie je problem zrusit. bez ziadosti klienta a podpisanej vami to nikto nezrusi. a tie peniaze no je jedna rada ale ta sa neradi nahlas. Zavolaj na infolinku axy povedz co je vo veci aby sa to vyriesilo a aj ti povedia co a ako mas dodat aby sa zmluva zrusila. Este mi ale povedz kto vam to uzatvaral? Nakopat do prdele ho je malo

vierkasteffi
autor
25. nov 2015

@hradnapani nie tiež smskou :(

vierkasteffi
autor
25. nov 2015

@katy1979 jaj no ked ti poviem že mužov kamarát neuveríš a tak sme mu verili 😠 😠 😠

purple
25. nov 2015

@vierkasteffi Ahoj, treba čo najskôr poslať do poisťovne písomnú výpoveď doporučene ku dňu ku ktorému máte začiatok poistnej zmluvy a predchádza minimálne 6 týždňov k uvedenému dátumu. Ak s tým potrebuješ pomôcť, rada Ti vysvetlím v súkromnej správe.

hradnapani
25. nov 2015

@vierkasteffi ojoj. My sme tiez rusili zivotku, ale v inej poistovni, ale veru podavali sme vypoved a pockali si na oficialne vyjadrenie. Co to je za uroven, seriozna institucia nemoze komunikovat s klientami sms-kami, Vsetko musi byt na papieri, ako inak by ste sa branili? nic nateraz neplatte a poradte sa najprv.

vierkasteffi
autor
25. nov 2015

@purple rada si nechám poradiť v sukromnej správe 😨

vierkal
26. nov 2015

a nebol nahodou z OVB? iixix

martin_horvath
29. nov 2015

@vierkasteffi Napadla ma taká otázka, že kto platil tú poistku od toho momentu, keď ste zistili "že je to úplná blbosť" až doteraz (teda toho cca 2,4 roka)?
Možno Vám pomôže prečítanie podrobnejšieho článku, ktorý som napísal presne na túto tému. http://www.zivotvistote.sk/clanky/velka-tema-zr...
PS: Mimochodom, ak sa chcete v budúcnosti vyhnúť sklamaniam z "mužových kamarátov", určite si prečítajte aj eBook http://www.zivotvistote.sk/na-stiahnutie/

mar005
29. nov 2015

@martin_horvath - nemam rad nadavane na ,,nekompetentnyh poradcov" radsej by som cakal od clanku rady ..co sa da zachranit.. ako napr.

http://spetko.blog.sme.sk/c/379753/preco-nie-je...

vierkasteffi
autor
29. nov 2015

@martin_horvath ja nechápem čo sa neozvali skor

martin_horvath
30. nov 2015

@vierkasteffi Mám tomu rozumieť tak, že ste tú poistku (cca) 2,4 roka neplatili a neprišli Vám žiadne výzvy, upomienky, SMS, až teraz? Lebo ak je to tak, potom je to pravdepodobne už za hranicou podvodu a neplatil by som zatiaľ nič. A treba to riešiť inak, ako len výpoveďou. Ale keďže nepoznám podrobnosti, nebudem dopredu prejudikovať.

vierkasteffi
autor
30. nov 2015

áno 2,5 roka sme neplatili nič nám neprišlo až teraz formou sms prvu časť sme už zaplatili 180e a tu druhu máme zaplatiť do konca roka volali sme aj do axy a vraj jedna zmluva je na muža a druhá na mna tak preto 2 sumy ale nechápem prečo po takom dlhom čase nas kontaktovali čo nám nedali vedieť skor vraj ak to nevyplatíme tak sa to posunie na sudne konanie a bude suma ešte vyššia 😒
@martin_horvath

mar005
30. nov 2015

@vierkasteffi - otazka , je ci ste platili vy alebo niekto za Vas. Pretoze ak tvrdite ze ste nic neplatili, uz davno by bola poistka vypovedana.. Takze, najprv si pekne zavolajte do Axi, opytajte sa kedy ste presne prestali platit poistenie, z akeho uctu bolo platene poistenie a tam zistite kde je pes zakopany..

vierkasteffi
autor
8. dec 2015

Boli sme v axe nikto za nás neplatil tak sme to už vyriešili postrašili sme ich telkou ak sa to nevyrieši tak boli až veľmi ochotný 😀 a hned nám vytlačili aj zánik poistenj zmluvy pre neplatenie poistného ešte je potrebné zaplatiť tu druhu sumu a bude to ok papiere si odložím keby niečo 😠

martina131
8. dec 2015

@vierkasteffi a dotyčného/ manželovho kamaráta/ vlastne jeho firmu pre ktorú robí/robil treba upovedomiť o takomto prešlape, seriozna firma by vas mala odškodniť a vratiť peniaze, dotyčného može poriešiť aj ked tam už nepracuje, len sa netreba nechať odbyť

mar005
8. dec 2015

@martina131 - toto nevyzera na chybu jednotlivca.. Toto musela byt viac nasobna chyba na roznych urovniach

mar005
8. dec 2015

@vierkasteffi potom ste nemali vobec platit..