Dobrý deň potrebujem poradiť.Vzali sme si s manzelom hypotéku,a chceli by sme životné poistenie prenho kedze on je hlavný dlžník,len nevieme ci sa da nejaké uzatvoriť keď ma chronickú pankreatitidu.Je tu niekto prosím kto by nám vedel poradiť?Ďakujem
da sa uzatvorit s tym ze tuto chorobu vyjmu z poistenia
@lenuska333 v pohode sa to dá uzatvoriť aj bez skúmania zdravotného stavu.
@martinp288 áno dá, ale potom nastane to, čo som písala. Poistná udalosť, ktorá bude súvisieť s chorobami, ktorými trpel počas uzatvorenia poustky, nebude zaplatená. Ani ak pôjde o ňou spomínanú diagnózu, ani ak pôjde o inú diagnózu, ktorá ale mohla vzniknúť ako následkom tej pôvodnej. Takže je zbytočné a hlavne neseriózne zatajovať zdravotný stav.
@melanta záleží od poisťovne. Nepísal som že zatajiť zdravotný stav v dotazníku.
Ja pracujem v takej poisťovní, kde sa v poistných podmienkach píše toto:
Poisťovateľ pre poistnú zmluvu uzavretú bez skúmania zdravotného stavu neaplikuje obmedzenia poistného plnenia v súvislosti s ochorením, ktorého príznaky sa prejavili, alebo bolo diagnostikované pred začiatkom poistenia alebo úrazom, ktorý nastal pred začiatkom poistenia.
Takže žiadne zatajovanie tam nieje. Je to produkt, ktorý dáva možnosť poistiť sa aj ľudom, ktorí sú inde nepoistitelní.
V prípade uzavretia ŽP bez skúmania zdravotného stavu ide o drahšie poistenie a na nízke poistné sumy. Treba si dať urobiť ponuky S aj BEZ vo viacerých poisťovniach. Robia to Uniqa, NN a isto aj iné.
Poisťovňa to musí schváliť resp. prehodnotiť. Zrejme navýši cenu a hlavne, nebude poistený na nič, čo má súvis s touto chorobou. Čiže aj iné zdravotné problémy, ktoré by mohli byť dôsledkom tohto jeho ochorenia budú vylúčené. Čiže bude tam výluka z pankreatitídy a všetkých udalostí, ktoré s ňou budú súvisieť. Ak by ste to aj zamlčali, ak príde k poistnej udalosti, budú riešiť lekárske správy, zistia že toto ochorenie mal v čase dojednania a nebudú plniť žiadnu udalosť súvisiacu s týmto ochorením.