Životné poistenie

cubos
26. feb 2024

Ahojte, máme životné poistenie ale poviem pravdu že sme to robili toho času a nerozmýšľali sme veľmi nad tým na čo sa treba poistiť a na čo nie.
Po akútnom cisárskom reze mi poisťovňa preplatila nejakú sumu lebo som bola poistená na chirurgický zákrok.
Pred týmto som bola na IVF, kde mi bola vykonaná operácia odberu vajíčok (čo je tiež zákrok) ale neviem či sa to môže nazvať chirurgickým zákrokom.
Vedeli by ste mi niekto poradiť, či sa opláca toto zdokladovať poisťovni alebo ani nie?
Za každú radu budem vďačná.

amonet
26. feb 2024

@cubos zalezi od poistovne a VpP mala by si mat aj tabulku ocenovania zakrokov

janica_
26. feb 2024

@cubos zivotnu poistku ti niekto zakladal, tak sa spytaj jeho ako postupovat, najlepsie ti bude vediet poradit. Ja som dostala tiez plnenie za akutny cisarsky rez, ale musel byt akutny, ak by bol planovany, tak mi bolo povedane ze nebude plnenie.

cubos
autor
26. feb 2024

@amonet toto je druhý problém že nám toto poistenie robila maklérka a doklady sme žiadne nedostáli, iba doklad o platobných údajoch.
Písala som jéj už ale teda zdá sa mi že moc komunikovať nechce. Čiže, mám smolu lebo si neviem zistiť žiadne informácie.
Pôjdem rovno na pobočku ale hneď by som si vzala aj doklady o zákroku, preto zisťujem či sa opláca vôbec 🙂

jarka_black
26. feb 2024

@cubos Nedostali ste zmluvu a poistné podmienky? Ani mailom? Toto je na podnet do národnej banky...
V podmienkach by ste našli odpoveď. Jedine na pobočku teraz...

amonet
26. feb 2024

@cubos vsetky dokumenty vam mali prist aj emailom alebo postou od poistovne

cubos
autor
26. feb 2024

Predpokladám že by to tak malo byť po správnosti, myslela som že to máme niekde v šanónoch alebo v mailoch ale včera som zistila že nemáme žiadne zmluvy a v euro obale Alianzu sú iba doklady na ktorých sú platobné údaje.
Pôjdem teda na pobočku, ďakujem za rady

valer88
26. feb 2024

@cubos tak to je zaujímavé, najdôležitejšie pre nich vám poskytli a to platobné údaje, a ostatne už vám vedieť netreba. Veď načo, môžem si platiť životku v najdrahšej poisťovni a nevedieť načo všetko mám nárok. Toto by sa stavať nemalo.

evelin.lopez
28. feb 2024

@cubos napíšte mi súrkomnú správu a usmerním vás.