Životné minimum a exekúcia

dell31
11. dec 2018

Dobry den viete mi poradit znama zaraba na skrateny uvazok cca 230euro z toho ma zrazku a na ucet jej pride 210euro... ale vyplata ktora jej prisla na ucet bola hned aj zablkovana... na kolko zivotne min. Je 205euro tak nerozumiem preco jej tuto sumu blkoju dokonca aj z toho minima si uz exekutor stiahol 63euro... jedine co sa jej podarilo v banke podpisat ziadost nejakeho minima 91euro ktore jej mohli dat na pobocke ostatne zostalo zablokovane a este jej pise na bankingu zablkovana suma --500euro... comu moc nerozumiem. Uz samozrejme komunikuje s exekutorom ale viem ze nedokaze splacat ani cent a zivotne minimum potrebuje.... a urcite to nebude jedina exekucia... viete teda nejako poradit ako je to zo zivotnym minimom na co jej moze a nemoze siahnut exekutor? Dik za radu a skusenost...

pribinak
11. dec 2018

Preco nema normalny úväzok? Rýchlejšie by splatila dlhy

dell31
autor
11. dec 2018

@pribinak bohuzial zdravie nedovoli... urcite by to riesila tak keby mohla... ale chcem vas poprosit o vase skusenosti nie otazky toho typu na ktore je asi logicka odpoved...

maciatkolulu
11. dec 2018

@dell31 veď nech si nedáva výplatu na účet,ale v hotovosti,to jej zostane životné minimum

dell31
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka0033
12. dec 2018

@dell31 ahoj, tiež som v exekucii, resp.platím.exekuciu po 200 e mesačne. Exekútor by samozrejme mal nechávať životné minimum no realita je taká, ze nenechávaju, blokujú cely ucet. Mne takto exekútora siahol aj na 175 eur co som dostávala UP pri vykonávaní absolventskej praxe aj mi strhaval dávku v hmotnej núdzi. Momentalne platím exekuciu poukazom na ucet cez poštu. Prijem mi chodi na detský ucet, ktory je na meno syna. V banke to takto povolili vzhľadom na moju exekuciu.

Vyplatu pokial moze dat si vyplácať v hotovosti alebo na ucet niekoho z rodiny, len nie na jej meno aby jej vsetko exekútor nebral. A exekutorov fakt nezaujíma z coho ma clovek žiť

dell31
autor
12. dec 2018

@lenka0033 dakujem za radu