Životné a úrazové poistenie

suuzanka
23. jan 2015

Chcela by som uzavret poistenie... Vobec sa v tom nevyznam, preto ja nemam doteraz ziadne zalozene.
Chcela by som vsak zalozit nieco, keby sa mi niekedy nieco stalo aby sa mojim detom nieco vyplatilo. Idealne by bolo, keby k tomu bolo aj dake urazove, alebo trvale nasledky, no neviem ci je to mozne. Nerozumiem rozdielu investicne alebo kapitalove ani tomu odkupeniu. Vedeli by ste mi poradit? Pripadne uviest aj kolko mesacne platite.

Dakujem

eeffka
23. jan 2015

@suuzanka detom zaloz stavebne a sebe kup urazovu poistku.
kapitalovo-urazove je mackopes, co nekryje jedno ani druhe

diana70
23. jan 2015

@suuzanka Odporúčam rizikové životné poistenie, kryje akúkoľvek smrť či z choroby alebo úrazu. Vaše deti by tak boli zabezpečené v prípade vašej smrti. Máme teraz v januári na to zľavu 20%, ozvite sa mi ak máte záujem, robím profesionálne pre Allianz.

michalmakovnik
24. jan 2015

@suuzanka Najdolezitejsi pri poisteni je mat kryte zavazky (hypoteka, spotrebaky ak nejaku su) a mesacne vydavky rodiny. Ved ako vravis, ak by sa mi nieco stalo, aby sa im nieco vyplatilo. Najdolezitejsie krytia potom su smrt, invalidita (z urazu aj z choroby) idealne od 40%, kriticke choroby (rakovina, infarkt, atd.) a praceneschopnost (dlhodoba moze byt az 12 mesiacov) a potom este trvale nasledky urazu.

Urcite silno odporucam cisto rizikove zivotne poistenie, kde jasne vidiet, kolko ktora polozka mesacne stoji. Kapitalove a investicne su poistenia spojene so sporenim a pre klienta menej vyhodne, menej flexibilne a najma maju skryte poplatky, ktore ti poistovna naukaze. Maj este na pamati, ze urazy su vyskytuju statisticky menej casto ako choroby, preto vsade kde je napisane len uraz je poistenie lacne, ale nekryje choroby.

Mesacna platba zavisi najme od veku a od poistnych sum, ktore zasa zavisia od rodinnych vydavkov. Takze co jednej rodine moze pokryt poistka za 50 eur, druhej nemusi pokryt ano za 100 eur mesacne.

aduska654
24. jan 2015

@suuzanka Životné poistenie a úrazové poistenie vôbec nie je vhodné na sporenie.
Ako už bolo spomínané v predošlých fórach, je potrebne rozlišovať medzi nimi rozdiel:
1. Čisto úrazové poistenie, prípadne rizikové poistenie - pri tom poistení neexistuje sporiaca zložka a teda neexistuje žiadna odkupná hodnota. To znamená, že ho budeš platiť xy rokov a nedostaneš naspäť od poisťovne ani cent. Pri čisto úrazovke dostaneš niečo len vtedy, ak sa ti stane dajaká poistná udalosť, napr. úraz, hospitalizácia a podobne.
2. Životné poistenie so sporením - sa skladá zo sporiacej zložky a z úrazovej zložky. To znamená, že časť ti ide do sporenia a časť do úrazovky, z ktorej už peniaze naspäť neuvidíš (uvidíš určité percento len v prípade dajakej udalosti, ktorá samozrejme môže nastať a nemusí). Treba myslieť aj na to, že okrem skrytých poplatkov, sa peniaze znehodnocujú aj infláciou + prvé dva roky platíš len na provízie tomu, kto ti to poistenie uzavrel a ten ti tie peniaze už naspäť nevráti.

xkittikex
24. jan 2015

@suuzanka ja tiez mam len cisto rizikové, sice peniaze z toho nikdy nebudem mat,ale viem ze ked so mnou nieco stane,tak moje deti nebudu mat ziadne starosti kvoli hypoteke co mam,a aj peniaze dostanu... tiez mam v tom urazovku,trvale nasledky, kriticke choroby,chirurgicke zakroky, vlastne vsetko... u nas v Allianz je do konca januara na rizikove poistenie 20% zlava 🙂

macka334
24. jan 2015

Ahoj,
treba sa pozrieť na príjmy,na deti a ich potreby a všetky Vaše výdavky v podobe úverov,hypotéky.Poistná suma v prípade smrti by mala pokryť 1 - 3 roky príjmov,trvalé následky taktiež a určite veľmi dôležité je pripoistenie v prípade kritických chorôb. Toto samozrejme spojíš s komplet úrazovým poistením a môže to byť aj bez sporiacej zložky.
Pokiaľ sa rozhodneš aj pre sporiacu zložku,tam je potom rozdiel medzi kapitálovým a investičným.
Rozhodne si nájdi niekoho dôveryhodného,kto Ti to uzavrie, zodpovedá všetko a bude sa o Tvoje zmluvy starať aj naďalej.Ak máš záujem,pracujem pre Uniqa poisťovňu a môžeme sa k tomu nezáväzne stretnúť.Môj mail koosova.marcela@exclusive.uniqa.sk

8pete9
27. jan 2015

@suuzanka
Ja tiez odporucam cistu rizikovku, ziadne poistenie so sporenim.
este predtym, ako sa rozhodnes, odporucam precitat clanky na tychto dvoch blogoch

http://spetko.blog.sme.sk
http://cmorej.blog.sme.sk

su tam fakt dobre clanky a dobry zaklad pre neznaleho klienta, aby sa vyhol velkym stratam pri uzavreti poistenia (najma kapitaloveho a investicneho).
Par mojich postrehov:
- Poistenie nie je na zarabenie. Nemam rad poistenia typu: dieta si zlomi ruku a dostane 30 eur. bez toho sa da prezit.
- Poistovat pripady, ktore su najhorsie - smrt, trvale nasledky urazu, pripadne kriticke choroby a na vyssie sumy. Vtedy sa rodina dostane do existencnych problemov a poistenie je jednou z moznosti, ako to prezit. Preto by sa z toho mala dat splatit hypoteka a prezit obdobie 1-3 roky, kym sa situacia stabilizuje.
- Kapitalove (KZP) a Investicne (IZP) zivotne poistenie ma vela skrytych poplatkov, o ktorych "zloradcovia" v kravatach nehovoria. Prve 2 roky sporiacej zlozky idu do nenavratna, kedze z toho sa plati provizia sprostredkovatelovi. Takze pri predcasnom zruseni je mozne ze sa vam nevrati nic z vasej "investicie". Navyse su tam vysoke mesacne poplatky jednak na strane poistovne, jednak poplatok za spravu fondu.
Priklad tu:
http://cmorej.blog.sme.sk/c/327767/Poistenie-di...

prajem spravne rozhodnutia

miminka15
2. feb 2015

ahoj.....ja ti poradim ze kontaktuj odbornika lebo je toho v dnesnej dobe vela a tazko je sa do toho vyznat. Ja som sa spolahla na mojho znameho a som spokojna uz niekolko rokov. Tak ti viem pomoct jedine tak ze ti posuniem kontakt, urcite ic zato nedas,ked sa poradis 🙂

petuska06
23. feb 2015

Dobry den som na md ale uz viac ako rok sa venujem sprostredkovaniu financii.Pracujem pre OVB a mame pre deticky viacero produktov od poistovni.Vyhoda je ze neponukam iba jeden projekt,pretoze nepracujem pre poistovnu ale ako sa poviem ona pre mna.Tiez som svojmu drobcovi uzatvorila poistku a sama som si na trhu overila,ktora je ta najlepsia.Ak mate zaujem mozem vam pomoct.

petuska06
23. feb 2015

@suuzanka Dobry den som na md ale uz viac ako rok sa venujem sprostredkovaniu financii.Pracujem pre OVB a mame pre deticky viacero produktov od poistovni.Vyhoda je ze neponukam iba jeden projekt,pretoze nepracujem pre poistovnu ale ako sa poviem ona pre mna.Tiez som svojmu drobcovi uzatvorila poistku a sama som si na trhu overila,ktora je ta najlepsia.Ak mate zaujem mozem vam pomoct.cena sa pohybuje okolo 21 eur a z toho sa 15 eur setri