Mohol by mi niekto vysvetlit, že ked sa uzatvara poistka na kriticke choroby tak je tam čakacia doba 3 mesiace.
Ale pocas tych troch mesiacov by sa ukazala nejaka choroba , ktora nie je zahrnuta v kritickych chorobach cize plnenie chcene nie je, ale zvysuje napriklad riziko rakoviny a to tam je? Rakovina nevznikne v čakacej dobe.
Co sa potom deje?
Treba vramci tych troch mesiacov dokladat papiere na co sa pride? Alebo zalezi len od toho ake choroby dany clovek mal V CASE UZATVARANIA????
@jarka_black urazy viem. Hovorim o kritickych chorobach. Otazka znie: Keby v cakacej dobe sa doagnostikuje choroba (ktora nie je kriticka, cize nie je v zozname chorob), ale zvysuje riziko kritickej choroby v zozname (rakovina) tak to treba poistovni posielat? Alebo nie??? Kedze je to uz po uzavreti poistenia? A plnenie nechceme.
Allianz: nie, ak sa napríklad jedná a vred na žaludku (pre príklad), ktorý časom môže vyustiť do onkolog. ochorenia. Doležitý je až dátum oficiálnej dg. toho onkolog. ochorenia. To že počas čakacej doby zistia vred nedokladáš nikde.
@oliviakatka presne toto som chcela. Dakujem 🙂 a je to niekde v podmienkach aj takto napisane? Nevidela som to tam…
Smerodajne sú diagnózy a lieky a odpovede v zdrav. dotazníku v momente uzatvárania zmluvy.
Čakacie doby sú rôzne pre rôzne poisťovne a aj rôzne choroby. Napr. infarkt nemusí mať čakaciu dobu. Čakacou dobou sa poisťovňa chráni pred účelným uzavretím životnej poistky. Z tohto dôvodu nie je potrebná čakacia doba pre úrazy.