Životná poistka a čakacia doba

4. nov 2024

Mohol by mi niekto vysvetlit, že ked sa uzatvara poistka na kriticke choroby tak je tam čakacia doba 3 mesiace.

Ale pocas tych troch mesiacov by sa ukazala nejaka choroba , ktora nie je zahrnuta v kritickych chorobach cize plnenie chcene nie je, ale zvysuje napriklad riziko rakoviny a to tam je? Rakovina nevznikne v čakacej dobe.

Co sa potom deje?
Treba vramci tych troch mesiacov dokladat papiere na co sa pride? Alebo zalezi len od toho ake choroby dany clovek mal V CASE UZATVARANIA????

jarka_black
4. nov 2024

Čakacie doby sú rôzne pre rôzne poisťovne a aj rôzne choroby. Napr. infarkt nemusí mať čakaciu dobu. Čakacou dobou sa poisťovňa chráni pred účelným uzavretím životnej poistky. Z tohto dôvodu nie je potrebná čakacia doba pre úrazy.

autor
4. nov 2024

@jarka_black urazy viem. Hovorim o kritickych chorobach. Otazka znie: Keby v cakacej dobe sa doagnostikuje choroba (ktora nie je kriticka, cize nie je v zozname chorob), ale zvysuje riziko kritickej choroby v zozname (rakovina) tak to treba poistovni posielat? Alebo nie??? Kedze je to uz po uzavreti poistenia? A plnenie nechceme.

oliviakatka
4. nov 2024

Allianz: nie, ak sa napríklad jedná a vred na žaludku (pre príklad), ktorý časom môže vyustiť do onkolog. ochorenia. Doležitý je až dátum oficiálnej dg. toho onkolog. ochorenia. To že počas čakacej doby zistia vred nedokladáš nikde.

autor
4. nov 2024

@oliviakatka presne toto som chcela. Dakujem 🙂 a je to niekde v podmienkach aj takto napisane? Nevidela som to tam…

jarka_black
4. nov 2024

Smerodajne sú diagnózy a lieky a odpovede v zdrav. dotazníku v momente uzatvárania zmluvy.