Ahojte, bývate niekto v Paríži? Je to skutočne zlé miesto na bývanie? Ako to je s prácou? Ďakujem za odpovede
Nešla by som tam,ani keby mi zaplatili https://www.mojevideo.sk/video/288e8/pariz_2016...
Zili sme, ale bolo to dávno, dnes je to oveľa horšie
Len na výlete pár rokov späť, mesto krásne, ale tí cudzinci v centre. Ono to je asi rovnaké v každom štáte v hlavnom meste. Žiť, tak snáď len na okraji mesta.
@ekira1 tak to už vôbec nie, geto
Ako keby kolonialne (dobyvatelske) mocnosti teraz za to pykali... Nevyhoda je, ze za hriechy starsich generacii platia buduce. A co my teraz...? Mozno zeleni maju pravdu. Dokazeme sa vzdat casti svojho blahobytu (napr. aut, ale nielen)? Ja s tym mam problem 😞.
Je to neskutocne drahe mesto na byvanie. Videla som niekolko videi, ze ako tam ludia ziju v 1 izbe (ta je zaroven kuchyna, kupelna, spalna,obyvacka cely byt) o rozmeroch kupelne v "lepsich" stvrtiach, kde maju vsetko. Lebo viac si nemozu dovolit. A ako je to s pracou? Vies po francuzsky? Ak nie, tak na pracu tam rovno zabudni.
Wow. Obdivujem každú, ktorá napísala, že sa jej Paríž páčil. Za mňa obyčajné mesto. Jasné, nájdu aj aj pekné miesta, ale rozhodne by som si ho nevybrala ako miesto na život.
Bola som v Parizi viackrat ale nezijem tam, byva mi tam kamaratka a este jeden original kamos francuz. Mne sa Pariz paci, pochodila som dost ale taky neporiadok som si veru nevsimla ako je vyssie na videu 🙂 Kamoska vedela jazyk, vystudovala tam Sorbonne a uz tam ostala a kamos francuz ten si chvali, maju dobry socialny system ( neviem ci aj pre cudzincov) a napriklad tiez spominal, ze lekarov maju malo, ale u zubarov nedoplaca nic ani v nemocnici nedoplaca nic. 300e co som ja platila na slovensku u zubara mu prislo velmi vela. Podorobnosti som sa nepytala ci si hradi nejake vyssie zdravotne odvody a tak. Byvanie je drahsie ak si chce clovek prenajat aspon slusnejsi 3 iz byt v dobrej stvrti a zarobky primerane krajine. Ako vsetky velke mesta ma svoje vyhody a nevyhody. Ja by som sla tam s kludom byvat kebyze viem jazyk, mam nejaku zaujimavu pracovnu ponuku...
ja som sa v Parizi hanbila hlavne za slovakov, strasne predsudky maju voci cernochom suskali si rasisticke veci, no esteze im okolie nerozumelo.....strasne.
@tortelinka
@kikushaa
Môže byť, ja som bola len ako turista eifelovka, louver, víťazný oblúk.. všade tmavý, nie ako utečenci, ale predávali suveníry a pod. Museli sme si strážiť tašky, držať sa pokope, pozor na vreckárov, nič moc pocit.. ale to bude plus mínus rovnaké v každej metropole kde je veľa turistov..
@ekira1 takych ich je tam vela kvoli byvalym koloniam. A boli tam aj v 90tkach ked som bola v parizi 1x. Praveze tito senegalci, africania su zlati a nekradnu aspon teda vacsina neokrada turistov, len predavaju smejdy a fejky 🙂 horsi su arabi krorych je tam tiez pozehnane a turistov vacsinou okradaju organizovane skupiny rumunov
Mám kolegyňu Francúzku, niekoľkokrát sa vyjadrila, že Paríž na bývanie v žiadnom prípade. Dokonca nechodí do Paríža sama, vždy len s doprovodom. Myslím ale, že každé veľké mesto je na tom v súčasnosti rovnako 🤷♀️
boli sme tam ale iba dovolenkovať klasika ako výlet ale mne sa zdalo špinavé.Vôbec nie také romantické ako všade kecajú.Ja som bola velmi sklamaná.A to sme boli na jar.Už potom sme tam viac ani nešli raz a stačilo.Len niektoré časti a parky a to nábrežie seiny mne sa vôbec nepáčilo.Ovela viac ma oslovil Berlín a spréva ak prirovnám.Krajšie prostredie ako v Paríži.Bývať by som tam ozaj nechcela
Pariz je na bývanie super, keď ma človek peniaze a možno bez malých deti tiež lepšie, keď si človek môže užiť poriadne všetku tu kultúru
@klementinka58 však ten bordel je tam vďaka tým černochom i keď Paríž bol vždy jeden veľký bordel asi ako všetky veľké mestá na západe
@misslilac13 neviem mne cernosi nevadia najdeme ich aj v inych mestach, celkovo ja mam Pariz rada. Ved ked moj znamy z Pariza videl niektore osady na slovensku tiez bol zhrozeny...
@klementinka58 no ano ale v osadách tiez žijú iba kocovne kmene
Ja som tam nikdy nezila, iba som tam pomerne velakrat bola, sukromne aj pracovne. Mesto je velmi pekne, gastronomia ani nehovorim, ale vzdy som si hovorila, ze zit by som tam nechcela. Pripada mi to tam dost neuroticke a hekticke, pre mna unavne.