Živnostník - nechcú mi dať pôžičku

malulienka
21. sep 2021

Zdravím
S manželom máme hypotéku na dom.Ja zamestnaná na dobu neurčitú a on živnostník( odvádza ako asi všetci minimum).
Žiadna banka nám nechce dať ani len 10 000 € na auto....navrhuju iba refinancovanie a to nechceme.
Nemáme žiadne iné dlhy, hypotéku pravidelne platíme.Sme ochotní dať aj nejakú akontáciu na auto,len nevieme ako sa dostať k pôžičke.Poradíte?

bimbina
21. sep 2021

Ahoj . Keď chce živnostník uver , je to potrebné niekedy premyslieť aj dosť pár mesiacov vopred . Dá sa urobiť daňové aj tak , aby Vám vyšli uver k príjmu .
Skúste Unicredit . Živnostníci tam majú teraz účet zadarmo a vedia poskytnúť uver pre nich na základe síce daňového , ale možno nejaká karta kreditná , by bola mozna . Ak nie , počkať do januára , a s ekonomikou sa poradiť .

taskataska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jakubvojcik
22. sep 2021

@malulienka živnostníkom rátajú prijem na základe daňového priznania. Buď vychádzajú z tržieb alebo zo základu dane. Ak si platí minimálne odvody tak to znamená že má minimálny základ dane a teda toto nepripadá do úvahy. Jedine ak by mal väčšie tržby.

Ak uz ale máte hypotéku tak pri novom úvere vždy prepočítavajú samozrejme váš úverový strop a výšku maximálnej mesačnej splátky. Ak Vám teraz nechcú poskytnúť nikde znamená to s najväčšou pravdepodobnosťou to že Vám prijem veľmi nevychádza alebo ste sa pýtali v banke ktorá ráta živnostníkom prijem horšie.

Bez overenia výšky príjmu viete urobiť navýšenie pôvodnej hypotéky do 2.000% EUR alebo 5% zo zostatku hypotéky (to čo je nižšie). Ak chcete viac, musíte prijem dokladovať. Vedel by som Vám aj poradiť kde Vám to ako vyjde ale neviem základne údaje a teda výšku hypotéky a mesačnú splátku, vas čistý príjem a manželove tržby v minulom daňovom priznaní, koľko máte rokov a ci máte deti.

rikarika
22. sep 2021

@malulienka ahoj, urcite si minimum neodvadzaju vsetci zivnostnici. Platenie minimalnych odvodov zivnostnikom by malo byt len na urcitu, vopred naplanovanu, kratku dobu, ak tak robia dlhodobo skodia sami sebe. Za 20 rokov praxe v ucte, som takych pripadov videla mnozstvo a to ze banka nechce dat uver na auto by som povedala, ze je najmensi problem. Momentalne vyriesit tuto situaciu teraz hned, teda necakat do podania dalsieho DP, sa da asi-asi, lebo viem len zo sprostredkovanej skusenosti, nie z vlastnej,cez operativny leasing, ale ci su podmienky vyhodne to neviem...treba obvolat, vyzistit....mozno ani tam nepochodite...neviem.

mogaa
22. sep 2021

@malulienka leaisng?

mogaa
22. sep 2021

@malulienka *leasing?