Zdravím, ani neviem ako mám začať...Jednoducho, muž je živnostník, dostali sme exekúciu, ktorú nedokážeme splatiť...Ručí celým majetkom tak ako jeho tak aj mojím, adresu trvalého bydliska mám ešte stále pri rodičoch, môže exekútor siahnuť aj na dom mojich rodičov? Ach neviem sa z toho spamätať, najradšej by som odletela na Mars, prepadla pod zem... fakt neviem čo mám v tejto situácií robiť...Cítim sa tak trápne, naštvane, zúfalo...Jediné čo ma drží po kope je to, že sme s dcérkou chválabohu zdraví..Prešla ste si niektorá z vás touto situáciou? Mňa ide poraziť...Prosím vás ženy milé, negatívny komentár mi teraz fakt nepomôže, tie mi letia momentálne v hlave non-stop 🤦♀️🙇♀️ Ďakujem
Na dom tvojich rodičov nemôže siahnuť, siaha iba na majetok tvojho manžela a váš spoločný...teda nadobudnutý počas manželstva
Na nehnuteľnosť nesiahne, čo sa týka majetku - tu by som len uviedla - §119 ods. 1 exekučného poriadku a nasledujúce.
Neda sa s exekutorom dohodnut na splatkovom kalendari? Neviem v akej situacii si ty, kolko ma tvoje dieta, ale ak si este na rodicovskej, tak najlepsie riesenie bude vratit sa co najskor do prace, dohodnut splatkovy a zacat pomalicky splacat.
Po pripade by sa dalo nieco co je iba tvoje z exekucie vyňať, ak si to nadobudla pred manzelstvom.. prip das navrch na sud na rozdelenie BSM pocas manzelatva ( to sa zvikne robit aj v pripade, ze jeden podnika) , skus sa opytat neakeho pravnika, co by sa dalo robit.. aj na mk je pravna poradna
@ramzes1980 A teraz tu o cervenej ciapocke...
Exekutor nemoze siahnut na cudzi majetok. Trvaly pobyt sa nerovna vlastnickemu pravu, je to len cisto evidencny udaj.
Akým tvojim ? Vašim spoločným ?prečo by do toho mal byt zatiahnutý majetok ešte aj tvojich rodičov ?
Tak potom aký majetok ? Auto ?
No aj exekuciu ste "dostali" preto, ze ste mali niekde dlhy, tak nebol to asi az taky sok, ze z nicoho nic.
Prave z tohto dôvodu je výhodnejšia s.r.o., aj keď je administratívne náročnejšia. Ale ak sa Vám v podnikaní točia väčšie peniaze a je aj väčšie riziko krachu, stojí to za zváženie pre budúcnosť.
Nesiahne