Živnosť a exekúcia, ktorú nedokážeme splatiť

27. jan 2020

Zdravím, ani neviem ako mám začať...Jednoducho, muž je živnostník, dostali sme exekúciu, ktorú nedokážeme splatiť...Ručí celým majetkom tak ako jeho tak aj mojím, adresu trvalého bydliska mám ešte stále pri rodičoch, môže exekútor siahnuť aj na dom mojich rodičov? Ach neviem sa z toho spamätať, najradšej by som odletela na Mars, prepadla pod zem... fakt neviem čo mám v tejto situácií robiť...Cítim sa tak trápne, naštvane, zúfalo...Jediné čo ma drží po kope je to, že sme s dcérkou chválabohu zdraví..Prešla ste si niektorá z vás touto situáciou? Mňa ide poraziť...Prosím vás ženy milé, negatívny komentár mi teraz fakt nepomôže, tie mi letia momentálne v hlave non-stop 🤦‍♀️🙇‍♀️ Ďakujem

draik
27. jan 2020

Nesiahne

patka06
27. jan 2020

Na dom tvojich rodičov nemôže siahnuť, siaha iba na majetok tvojho manžela a váš spoločný...teda nadobudnutý počas manželstva

autor
27. jan 2020

@draik
@patka06
uf ďakujem, aspoň sa trošku lepšie dýcha 😓

evamea
28. jan 2020

Na nehnuteľnosť nesiahne, čo sa týka majetku - tu by som len uviedla - §119 ods. 1 exekučného poriadku a nasledujúce.

evamea
28. jan 2020
amelie2017
28. jan 2020

Neda sa s exekutorom dohodnut na splatkovom kalendari? Neviem v akej situacii si ty, kolko ma tvoje dieta, ale ak si este na rodicovskej, tak najlepsie riesenie bude vratit sa co najskor do prace, dohodnut splatkovy a zacat pomalicky splacat.

evalin88
28. jan 2020

Po pripade by sa dalo nieco co je iba tvoje z exekucie vyňať, ak si to nadobudla pred manzelstvom.. prip das navrch na sud na rozdelenie BSM pocas manzelatva ( to sa zvikne robit aj v pripade, ze jeden podnika) , skus sa opytat neakeho pravnika, co by sa dalo robit.. aj na mk je pravna poradna

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evalin88
28. jan 2020

@evamea ja som s tym pred materskou robila ako asistent OS, viem ze sa podaval aj navrch na vynatie veci z exekucie ( vacsinou podaval manzel/manzelka) uz neviem ako boli uspesny..

fokuska
28. jan 2020

@ramzes1980 A teraz tu o cervenej ciapocke...
Exekutor nemoze siahnut na cudzi majetok. Trvaly pobyt sa nerovna vlastnickemu pravu, je to len cisto evidencny udaj.

stela01
28. jan 2020

Akým tvojim ? Vašim spoločným ?prečo by do toho mal byt zatiahnutý majetok ešte aj tvojich rodičov ?

patka06
28. jan 2020

@stela01 može mať aj svoj majetok, nadobudnutý pred manželstvom, prípadne počas manželstva dedičstvo, či darom a ten nespadá do BSM a tiež naň exekútor nemôže siahať

stela01
28. jan 2020

@patka06 ak je to počas manželstva je to ich , pred iba jej , a rodičia stym nemajú nič . Napisala tak ako jeho aj mojim . Tak našim ? či ťažko človek rozumie keď to je tak napísané
Smutná situácia držím palce

autor
28. jan 2020

@evamea
@amelie2017
@evalin88
@fokuska
@stela01
@patka06
Ďakujem vám za komentáre, nemáme vlastný dom, sme len v podnájme čiže jediná cesta je späť k rodičom...ach jaj, život beží ďalej, asi to tak malo byť no 😕🤦‍♀️ manžel ide zisťovať, som zvedavá ako to všetko dopadne

stela01
28. jan 2020

Tak potom aký majetok ? Auto ?

fokuska
28. jan 2020

No aj exekuciu ste "dostali" preto, ze ste mali niekde dlhy, tak nebol to asi az taky sok, ze z nicoho nic.

autor
28. jan 2020

@stela01 máme 3 autá, z toho 2 dodávky na podnikanie
@fokuska áno bola som na to pripravená, len som si to nechcela pripustiť že sa to aj stane, dúfala som na zázrak?...prišlo to, muž to zvláda ťažšie

lentilkaxxx
10. feb 2020

Prave z tohto dôvodu je výhodnejšia s.r.o., aj keď je administratívne náročnejšia. Ale ak sa Vám v podnikaní točia väčšie peniaze a je aj väčšie riziko krachu, stojí to za zváženie pre budúcnosť.

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz