Vie niekto z rodiny alebo cudzia osoba zistiť že máme hypotéku (založený dom)? Ešte nemáme hypotéku,ale zvažujeme.A zisťujem či sa vie niekto k tomu dopátrať.Ďakujem
tak uz len z tohoto prispevku sa to da zistit..mas meno aj foto v profile....este ju ani nemas a uz o nej kopec ludi vie ze ju zvazjes.
jasné, stačí obyčajný katasterportal, ten je verejný
Prepáč ,ale nie je hanba mat hypotéku a čo je na tom ...veľa mladých ju má tak ako aj mali naši ľudia ...budem radšej platiť za svoje ako cely život prenájmy ...a či to niekto vie je mi to suma fuk ...hanba je neplatiť ...
vedeli by to zistit z katastra ak by vedeli kde byvate, a na tu nehnutelnost by ste mali hypo...daju si podla mena vyhaldat v danej oblasti vlastnikov. a z detailu listu vlastnictva je vidno ci je dana nehnutelnost so zaloznym pravom banky
Ja som sa teraz vyhladala na katasterportali a ziadne udaje o zalozeni banke tam neboli, iba v kolonke tarcha bolo napisane ze ano to ale nemusi byt automaticky hypoteka su rozne dovody na tarchu.. a inak si neviem predstavit ako by sa niekto kto o tom nevie mohol dopatrat k mojej hypoteke, ved banka nesmie cudzim ludom poskytnut ziadne moje udaje. Takze ja si myslim ze nie.
@map0007 aj keby ta niekto vyspehoval, mozes kazdeho akurat oprdet. Dnes ma hypo takmer kazdy ked chce zit ako clovek.
@guglina ja vidím rôzne banky na mojom liste vlastníctva. Sú to ťarchy mojich susedov. Pozerala som aj brata a sestru a majú tam banku.
Inak som o tom ani nevedela predtým, len raz som niečo riešila tak mi to ukázal pán v banke.
Ale aj tak neviem načo by to niekomu bolo dobré. A hypo nieje nič trestné tak nechápem prečo by som tajila.
Ťarchy sú verejné, na liste vlastníctva má každý majiteľ svoje číslo, a k tomuto číslu sú priradené jeho ťarchy na konci LV. Takže nielen vidíte všetky hypotéky, viete ich aj spárovať s konkrétnym vlastníkom. Ale hanba to rozhodne nie je, aspoň vidíme ako nás banky držia v hrsti :D
@map0007 ano, da sa to vyhladat, kedze zalozne pravo je uvedene v liste vlastnictva...