Dobrý deň.
Mám 26 rokov, zamestnaný na TPP. Momentálne mám čistý mesačný príjem na pásku tretí mesiac 1 000€. Mám na seba 2 úvery v hodnote 6 000€. Chcem sa spýtať či mi nová čistá mzda bude stačiť na ďalší úver v hodnote 10 tisíc €. Prípadne ak nie tak aký vysoký potrebujem príjem a kolko mesiacov sa priemeruje. Vopred ďakujem za odpoved.
@zmrzlinka2021 auto. No jednalo by sa pravdepodobne o spotrebný úver, čiže tam by sa to moc neriešilo.
Začínaš vstupovať do špirály? 2 úvery a 3 v pláne a potom 4?
Ak máš už dve podlžnosti a vzhľadom k nim nízky príjem, je to auto také potrebné? Ak áno nestačí ti nejaké lacné aspoň dočasne kým si nevysporiadas dlhý čo už máš? Toto je cesta do pekla čo plánuješ...
@domiks23 koľko máš splátky? Priemer sa robí zo 6 platov, možno by urobili výnimku a stačili by tri. Ale.. z tvojho platu odpočívajú životné minimum, 40% aby si mal z čoho žiť a ešte úroky o 2% vyššie, aby si zvládal platiť úver ak sa zvýšia úroky. Takže koľko máš splátky ? Vieš, aspoň v banke majú rozum a nerozdávajú úvery na počkanie..
@domiks23 toto je ale dost smutne. Uz dva uvery mas a chces treti. Mas teraz nejake auto? Ci este ziadne nemas a planujes kupu? Mozno by si mohol chvilu pockat a nieco odkladat. V 30tke si budes chciet kupit nehnutelnost a namiesto uspor ta budu tazit 3 spotrebaky a ziadna rezerva.
Naco uver, daruj oblicku, semenniky a cast pecene( semennky ti netreba, len by si splodil chudata, o ktore by si sa nedokazal postarat, ta tvoja by tu vyrevuvala, ze nie su prachy, pecen dorastie a s 1 oblickou prezijes v pohode, len ziadna extra fyzicka zataz, ako napr. poloprofesionalne sport ) Vies ake to budes mat super? Tych 10k ziskas, plus si splatis uvery. Bude sa ti lepsie hospodarit pri 1000 -cke mesacne.
A pred dôchodkom sa zbav este oboch rohoviek prilepsis si k dôchodku a zaroven ta nebude nervovat nizky dôchodok ked kuknes na ucet, co nevidis, srdce neboli. 🤪
Buckle up buttercup...
@zmrzlinka2021 to by vás vôbec nemuselo zaujímať na čo potrebuje peniaze chce radu a nie spoveď a sa nepýtajte ked potom ďalej nevediete konverzáciu
@domiks23 na čo potrebuješ tie peniaze?