Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu - prechod na inú školu

17. jún 2024

Zdravim. Je tu niekto, kto reálne robí s dotáciami na podporu výchovy k stravovaniu...? Myslím,kto vie, ako to vie, ako to funguje, celkový mechanizmus? Dostali sme tlačivo, musíme ho odovzdať v ZŠ. Do zajtra. Terajšia ZŠ však netuší, že uvažujeme nad zmenou školy.... Dostali sme ponuku, no budeme vedieť až v piatok, či nám deti zoberú do inej ZŠ. Nechcela som to dopredu oznamovať v starej škole, lebo neviem, či z toho niečo bude.... Ak podám žiadosť v starej ZŠ a a deti mi zoberú do novej, platí tá žiadosť? Prevedie sa tá dotácia....? Ďakujem. Neriešte, prosím, zmenu školy... Má to súvis so sťahovaním, nebudem vysvetľovať viac.

maranco
17. jún 2024

https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...

škola musí poslať zoznam detí najneskôr do 10. augusta, takže v pohode stihnú poslať aktualizáciu ak im v júli oznámiš zmenu, v novej ZŠ podáš novú žiadosť a stará škola nahlási o jedno dieťa menej

Žiadateľ o dotáciu na stravu má v prípade zmeny v skutočnostiach rozhodujúcich pre výpočet sumy dotácie na stravu (najmä zmena počtu detí oprávnených na dotáciu na stravu) povinnosť túto zmenu úradu oznámiť vždy do konca toho mesiaca, v ktorom k zmene došlo. V prípade, že túto zmenu nahlási, bude môcť žiadateľ zahrnúť do zúčtovania dotácie aj takéto dieťa, resp. deti, ktoré neboli uvedené v zozname oprávnených detí pri podávaní žiadosti, resp. pri predložení jeho aktualizácie v termíne do 10. augusta.

autor
17. jún 2024

@maranco super, ďakujem. Nevedela som, ako to funguje, aspoň som viac v obraze...

maranco
17. jún 2024

Ono aj keby si sa presťahovala v septembri nová škola nahlási zmenu v počte detí a od októbra dostane dotáciu na obed, takže septembrové by si platila riadne a októbrové "zadarmo".
Veď deti sa sťahujú tak s tým počítajú že to môžu meniť v priebehu roka.

maranco
17. jún 2024

Vlastne škola dostane dotáciu spätne aj na september, len musí na ňu trocha počkať.

jj_anka
17. jún 2024

Platí prosím táto dotácia aj na súkromnej ZŠ? Dik

maranco
17. jún 2024

@jj_anka O dotáciu na stravu môže požiadať aj súkromná alebo cirkevná škola, za splnenia podmienky, že je právnickou osobou, ktorá je zaradená v sieti škôl a školských zariadení SR a ktorá má oprávnenie uskutočňovať vzdelávanie podľa školského zákona.

jj_anka
17. jún 2024

@maranco ďakujem pekne

krajinka
17. jún 2024

Na začiatku augusta sa posiela zoznam detí na ktoré škola žiada dotáciu na september až december. Peniaze dostane tá škola ktorá uvedie tvoje deti v zozname. Ja by som v škole oznámila že do piatku sa rozhodneš času je dosť.