Žiadosť o invalidný dôchodok - zápočtové listy

25. aug 2024

Ahojte,
Podala som si ziadost o invalidny.
Povodne chceli okrem lek. sprav len vysvedcenia, maturitne a o pracovnych zmluvach, potvrdenia nic nehovorili ze od nejakeho roku by to mali mat v systeme.

No a teraz mi volali ze mam prist na posudkove ze povedia na kolko inv. schvalili.
Tak som tam prisla a zrazu pani povedala ze tam nema este nejake potvrdenia alebo co od dvoch zamestanavetelov ze to musi "presetrovat"?
Invalidny schvalili ale poslali len lek. spravu a ze to este ide do BA na vypocet. Bola som hrozne v strese tak neviem presne, podpisala som to a isla. Len teraz som googlila ze asi zapoctove listy?

Otazka znie, kedze uz tie dane firmy nefunguju. Ci nevie niekto ako postupovat a o co sa vlastne jedna?
Nasla som doma aj nejake potvrdenia o zamestnani kde su datumy ale neviem ci to bude stacit? Alebo uz je neskoro a budem o to dlhsie cakat?
Neviem co robit, zajtra tam skusim zavolat, ale ci neviete niekto tu. Uz presiel tyzden a mama ma teraz stresuje ze som to mala dat ja hned. Dakujem

markusrasford
25. aug 2024

Žiadne zápočtove listy sa nedávajú. Oni majú všetko čo treba a hlavne potrebujú tvoje odvody od zamestnavatelov

lindus_esterka
25. aug 2024

To potvrdenie o zamestnani co si doma nasla je zapoctovy list - doklad o odrobenych rokoch v danej firme. Skus pohladat doma aj zvyšné, mala by si ich mat kedze firma ma povinnosť ho zamestnancovi vystaviť pri skonceni pracovneho pomeru.

autor
25. aug 2024

Dakujem za odpovede. No vraj to mali len od troch a od dvoch nic.
Ale neviem teda co presne, ale urcite povedala ze to pojde na "presetrenie". Tak neviem ci myslela tie zapoctove listy a teraz ich hladat a doniest alebo neplatili odvody alebo co tam neposlali a som nahrata.
Hlavne ked minule povedali ze to maju elektronicke.

mamina7070
25. aug 2024

ty nemusis robit nic oni si to doziadajua a vzdy to ide do BA na urcenie vysky ID (sumy) a caka sa minimalne dva mesiace ale skor 4-6 mesiacov