Železná rezerva

26. nov 2024

Kedysi pred deťmi som mala krásne našetrené aj investované, v prípade výpadku príjmu by som nemala problémy. To bolo a mám dojem, že už nikdy nebude, furt sa niečo v domácnosti kazí, až mám fóbiu zo zapnutia elektrospotrebičov. Všetky úspory investície pôžičky od rodiny šli na jeden jediný účel zdravie môjho dieťaťa.
Keď ste zo zdravotných dôvodov siahli na všetky úspory, do kedy sa vám podarilo vybudovať opäť patričnú finančnú rezervu?

kavasmliekom
26. nov 2024

Neviem, či vám to pomôže, ale prajem vám už len zdravie. To je najviac. Peniaze boli aj budú.

zmrzlinka2021
26. nov 2024

Máte s mužom neobvyklú situáciu, nestresuj sa, že nemáš pôvodnú rezervu

lonely66
26. nov 2024

mala som našetrené... zdravie "môjho" dieťaťa..... a kde je muž? kto to dieťa splodil?

petra5333
27. nov 2024

Mali sme rezervu aj ked sme mali prveho syna..akonahle sme kupili dom, zacali prerabat narodil sa nam druhy syn.. nedokazem nasetrit ..mam stale bokom sice nejake par stovak zeby sa mi lepsie spavalo ze keby nahodou ale nic moc a nejako stale na to sahnem potom znova odlozim .a zacarovany kruh..no nic ako pise pani vyssie peniaze boli aj budu ,deti su prednejsie zdravie tiez..hladny niesme.. tak uz som sa s tym stotoznila ..najprv si peniaze uzijeme s detmi kym su male..vylety atd dokoncime dom,uz nam netreba vela a potom snad sa mi podari nasetrit 🤷🙂

autor
27. nov 2024

@lonely66 on sa tiež poriadne zadlžil v tej dobe a stále spláca, len neviem ako si mi s tvojou odpoveďou poloha?

lonely66
27. nov 2024

no tak nech prispeje, generál. ty sa sužuješ, že nemáš a muž si robí dlhy? no krása. ale dobre... v úvode sa prakticky pýtaš toto:

Keď ste zo zdravotných dôvodov siahli na všetky úspory, do kedy sa vám podarilo vybudovať opäť patričnú finančnú rezervu?

odpoviem: ja osobne som na všetky rezervy siahla nie kvôli zdravotnému stavu, kvôli inej veci, ktorá sa už nedala odvolať (prerábka bytu) a zároveň som v tom období prišla o prácu (je to už dosť dávno, takmer 20 rokov). musela som si ešte aj požičať od rodiny.

Potom som si prácu našla (možno do mesiaca) a ďalšiu rezervu som si vybudovala do 3 mesiacov. ešte podotknem, že som vtedy tiež uhrádzala hypotéku na ten byt.

tu je odpoveď na tvoju otázku. ako som ti pomohla teraz? ty potrebuješ pomoc? lebo ja som myslela, že potrebuješ informáciu...

mondolina
27. nov 2024

@lonely66
ty čo si taká nepríjemná?
ja som pochopila, že muž má dlhy z dôvodu zdravotných problémov dieťaťa.

autor
27. nov 2024

@lonely66 mám dojem, že si chceš iba rýpnuť. Bez nejakej tej prerábky sa dá žiť. Bez liečby by moje dieťa už nežilo. Keďže si nebola v situácii akej som ja, tak načo píšeš? Do práce chodím ale kvôli zdravotným problémom dieťata sa nedá na full time. A otec dieťaťa si bral v tej dobe pôžičku na liečbu a zapezčenie potrieb dieťaťa.

lonely66
27. nov 2024

autorka, tak založ verejnú zbierku. čo iné ti môžem poradiť? k tomu bytu len krátko... už počas prerábky som prišla o prácu a bolo potrebné uhradiť faktúry. jasné, že je to iná situácia, ale pýtala si sa, kedy sa znormalizovala rezerva na účte? tak som ti odpísala.
tak urobte verejnú zbierku, požiadajte nejakú organizáciu, ktorá sa venuje práve pomoci chorým ľuďom, deťom. iné ti neporadím. ak je dieťa choré vážne a je choré celoživotne, tak odpoveď asi poznáš. ak si len prechádzalo nejakým vážnym a zlým obdobím, ale je tu nádej, že to bude OK, tak sa znormalizujete po jeho vyliečení.

elviku11
27. nov 2024

Odpoveď na tvoju otázku - keď sme nemali nič, železnú rezervu sa nám podarilo vytvoriť tak za 4 roky. (ale nič hrozné sa našťastie za tie štyri roky nestalo, nemuseli sme na úspory siahať. Aj keď doteraz nemáme niektoré veci doma prerobené, ale zvykli sme si. Pocit "mám na horšie časy" sa mi páči viac)

autor
28. nov 2024

@lonely66 Čo? Niečo v štýle, ,ženy prispejete mi lebo nemám rezervu! Lebo som všetko minula. ,,-a potom sa nám budú sypať peniaze od cudzích ľudí? Fakt ďakujem. Vidno že si nebola nikdy v podobnej situácii

lonely66
28. nov 2024

autorka, čo je na tom zlé? však sú rôzne príbehy na "ľudia ľuďom" a hlavne tie, kde ide o zdravie dieťaťa, chytí ľudí za srdce a pomôžu. nechápem, čo si sa do mňa tak obula. to bolo písané v dobrom. sypať sa asi nebudú, ale iste sa nájde pár dobrých ľudí, ktorí prispejú a trošku si pomôžete pri tých dlhoch...
práveže keby som bola v takej situácii, ťažko choré dieťa, na ktoré sme si museli vziať pôžičku, jeden príjem, problém splácať, vyžiť, atď., tak by som to urobila.

martinkaaa83
28. nov 2024

@lonely66 to prepila a teraz nemajú na chlast

lonely66
28. nov 2024

@martinkaaa83 vážne? hmmm. prakticky je to možné, keď vidím jej odpoveď o 12:33. zrejme ovplyvnená nedostatočnou hladinkou....

marsmykkok
29. nov 2024

Treba si uvedomiť že nečakané výdavky nie sú tak nečakané. Napríklad je normálne, že musíš ísť s autom na stk a dáš tam stovku. Je normálne že po pár rokoch odíde vysávač. Je normálne že vodovodná batéria začne kvapkať. Je normálne že cez zimu ochorie člen rodiny a dáš na lieky 50 eur alebo niekoho rozboli zub a dáš 200 eur na opravu. Ak nemáš na také veci peniaze v rozpočte tak jednoducho ho máš zle nastavený. A máš možnosť ak sa nedá už viac šetriť len zvýšiť príjem domácnosti alebo znížiť štandard (napriklad predať auto a tým získať peniaze a ušetriť aj peniaze na jeho údržbu a tie dať na tie tvoje nečakané výdavky akože alebo predať byt a kúpiť menší s menšou splátku hypotéky a fondom oprav a zvyšok peňazí mať na tie výdavky na ktoré teraz nevychádza a podobne)