Aj vám vyvolávajú zo ZSE a SPP aby ste prešli na zelenú elektriku a plyn?Zatiaľ som súhlasila,no neviem dokedy.To budem mesačne viac platiť aj za elektrinu aj za plyn.Ako je dobré že myslia aj na ochranu prírody,no keď to človek prerátal koľko eur navyše zaplati len za to že odoberá zelenú.Ked teraz málokto má navyše peniaze v tejto ťažkej dobe.
povedala som rovno NIE a bolo po probléme...
@simsalabim
@deti95060810 Najprv aj ja som chcela povedať nie,no potom pani začala že a vy nechcete chrániť prírodu,že to robíme aj pre našu budúcu generáciu aby sa im lepšie žilo a podobne reči.Tolko ma prehovárala že nakoniec som súhlasila.
Hej, volajú, ale už len z princípu, že sa ma snažila ojebabrať, tak som povedala nie.
Ja som pani povedala presne to, co som napisala - ze nechapem, preco to mam platit ja a nie oni, spolocnost s obrovskymi ziskami. Zalapala po dychu a tiez na mna sla, ze pre deti.... zopakovala som jej to iste este raz, povedala som jej znovu NIE a nech mi uz nevola, dakujem a zlozila telefon.
a práve preto by som jej povedala že NIE...
by som sa jej opýtala koľko dáva ona na zelenú elktr., alebo pán riaditeľ...
Kde máš istotu že naozaj odoberas zelenú elektrinu…
My sme si ten príplatok dali. Je to len nejaké 2€ mesačne. To nás nezruinuje a ak sa skutočne bude viac používať zelená energia, tak je to len a len plus pre nás všetkých.
2eura mesacne su uplne zanedbatelne. My platime zelenu elektrinu doma aj v manzelovej kancelarii, ak s tym mas problem (hoci nerozumiem aky) tak to zrus. My sa snazime robit vsetko tak, ako sa robi vo vyspelych krajinach kde vztah k zivotnemu prostrediu je niekde uplne inde.
Elektrina nie je tovar, ako v obchode kde si vyberiem či kúpim lacnejšie vajce z klietkového chovu, alebo drahšie z voľného výbehu a mám istotu že som svojimi peniazmi podporil správneho chovateľa.
Keď si kúpim "vodnú elektrinu", suseda "jadrovú elektrinu" a iný "uhoľnú elektrinu" tak nám neprídu natiahnuť 3 káble aby sme míňali každý tú svoju elektrinu.
Obchodníkovi nikto nebráni nakupovať viac zelenej elektriny, a ak im to cenovo nevychádza tak upraviť ceny a môžu sa propagovať my vykupujeme x% zelenej energie, podporte ochranu prírody.
Vo vyspelých krajinách sú klienti zvýhodnení za odoberanie zelenej energie 😉
@raffaella podla mna uprimne tymto nerobis nic ine len pchas vacky dodavatelovi energii...
Ja sa len smejem, ako si ľudia ľahko pomastia ego, že dajú 2 eura na zelenú energiu a hneď bude svet krajší. Čo stačí niekomu k spokojnosti. ;)
tiez mi viackrat volali a povedala som nie. Raz som sa spytala ze ako zistim alebo ako mi vedia zarucit ze energia ktoru dostanem je ta zelena... vraj nijako... tak potom nechapem vyznam toho poplatku... co presne a komu presne to ide... ide to tej istej firme ktorej platis svoje ucty a to teda im pekne navysujes zisky - nic viac, nic menej... Myslim ze vsetci platime uz viac nez treba, konkretne na buduci rok ani nevieme kolko nas ta energia bude stat, nechcem platit o 1E alebo o 2E viac len tak...
@acer11 úprimne by ma zaujímalo, že ktoré krajiny. U nás to neni o 2 eurá mesačne . Ja platím 10 EUR viac
@katkaseiner a mne je zase uprimne uplne jedno, co si o tom myslis ty a ostatni 😉 Kazdy, kto chce si o tom zisti viac a vie za co plati. Ale lahsie je hejtovat od stola ako prist s vlastnou iniciativou ci zaplatit za nieco zmysluplne.
Chcela som povedať desiatky EUR viac. Ročne podľa prepočtu 700€ viac za eko elektriku
@raffaella mas pravdu, kludne plat...
Ja som im na rovinu povedala, ze nic zelene nechcem. Nechapem, preco by som mala JA znasat naklady na "zelenu" elektrinu, ked oni su spolocnost s obrovskymi ziskami. Nech prilozia oni ruku k dielu. Ja sa snazim prirodu chranit inak, nie platenim navyse. Ktovie, kam tie peniaze vobec potom idu.