Ahojte baby, viem že podobné témy tu už boli ale nedá mi to neopytat sa či už v súvislosti zo zdražovaním musíte brať peniažky aj z úspor alebo vám všetko vykryjú hlavné príjmy? Priznám sa že mi už berieme aj z rezervy a nemalú čiastku. Hádam aj 1000 € od začiatku roka.
My sme počas korony boli králi, ja som nepracovala a môj muž keď doniesol domov 80%platu, ešte sme z toho veľa ušetrili.... A dnes? Šetríme kde sa dá, chystám sa vrátiť čím skôr do práce a to sa modlím aby nám vydalo na všetko čo treba
A ak sa aj rezerva minie tak co potom? Je rozdiel ci beriete z rezervy, ze sa vam pokazilo auto, chladnicka atd..a postupne dolozite alebo na splatku hypoteky a energii... Nam staci jeden prijem na vyzitie a poplatenie vydavkov,( to bol nas ciel aby sme v pripade materskej, pn, rd dokazali normalne vyzit) druhy je aj v dnesnej dobe do plusu a do rezervy z coho vzdy ide noeco na vyssie vydavky ako skolne, PZP, nove spotrebice, oblecenie a obuv, naradie atd.. ale stale nemame ten pocit, ze pridem do obchodu a smiem si kupit vsetko co chcem... ale to verim, ze casom zvladneme aj to...
Nastastie nie, platy aj investicie nam pokryvaju vsetko (jasne, ze pomaha to, ze nemame hypo na dom kde byvame). Len aby sme boli zdravy a mali pracu.
Ja aj manzel sme poziadali zamestnavatela o zvysenie platu. U sukromnika je to celkom problem. Kazdy rok boli vyhovorky, ze sa neda, potom dva roky korona, vojna a stale sa nedalo. Tak dostali na vyber, bud sa zvysi, alebo vypoved. A zrazu sa dalo. Po 6 rokoch zvysenie 💪. Takze na uspory na stastie siahat nemusime.
Znizila som vydavky, do potravin sa snazim ist len 1x tyzdenne, okrem tohto max po mlieko do kavy. Snazim sa varit vzdy len z toho, co je doma, nedokupujem suroviny, ked si nieco zmyslim, proste uvarim len to, co je uz kupene. Pisem si od decembra kazde euro, co miniem a podarilo sa mi konecne setrit. Je to narocne, vela si odopieram, ale da sa to. Oblecenie pre dieta a hluposti mimo potrebnych veci- vzdy si poriadne rozmyslim, ci to ozaj treba kupit.
Na uspory nesiahame, ale odlozime menej.
My este nesiahame na uspory,vystacime si s prijmom. Je to aj tym,ze menej chodim do obchodu a nekupujem pomimo,ale to som sa naucila vdaka korone. Nenakupujem ziadne somariny,oblecenie tiez striedmo a podla potreby.