Zdaňovanie bezhotovostných prevodov

ciernysokol
19. júl 2024

Registrujete snahu koalicie o zdanovanie prevodov? Vyplat, nakupov. To co budeme, platit vsetko v hotovosti? V Madarsku to uz takto funguje. To nikomu nevadi??

https://e.dennikn.sk/4102900/dostavate-vyplatu-...

tinqua
19. júl 2024

Tiez som to vcera citala s hrôzou...zdanovat uz zdanene peniaze...neviem no, musime sa im asi poskladat na tu dozivotnu rentu, co si schvalili

zic
19. júl 2024

Pevne verim, ze to ocenia hlavne ich volici...

pribinak
19. júl 2024

Chýbajú peniaze na sľubované dôchodky … doba cashu a mafie sa vracia

evcagabi
19. júl 2024

A nech, dufam, ze najviac to pocitia ich volici. Mne staci mier a lacne potraviny 🤍🤭

ciernysokol
autor
19. júl 2024

@evcagabi a ako to najviac pocitia ich volici?ved to pocitia vsetci. Mne je jedno vobec nie je.

evcagabi
19. júl 2024

@ciernysokol mne je jasne, ze to pocitia vsetci, boze 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

janai1
19. júl 2024

@evcagabi ich voliči to nepocítia. Oni totižto veria v New world order takže všetky peniaze majú tak či tak v hotovosti a banky nevyužívajú.
Takže jediné čo z toho vyplynie bude že sa nám budú ešte viac rehotať akí sme sprostí a ako oni sa majú dobre.
Win-win pre smerohlas 🤣

ciernysokol
autor
19. júl 2024

@janai1 new world order je idea, ktora existuje a pretlaca sa aj na ekonomickom fore pravidelne, o to teraz nejde. A co napriklad vyplaty? A preco vlastne uvazujeme, ako sa zariadime. Treba sa postavit proti, vsetci, ale ako, neviem.

hiro
19. júl 2024

@tinqua No, to nie je len o zdanovani zdanenych penazi. Keby to bolo take jednoduche tak ti daju + 1% dane na prijem a vybavene. Na tom by mailand netrhli.
Tu ide o zdanovanie zdanovanie zdanovanie zdanovanie zdanovanie zdanovanie zdanovanie zdanovanie .... zdanenych 🙂 Odstipnu su z kazdeho prevodu a jednu stovku za sebou zdania aj 10 krat...
Ale som zvedavy akym sposobom to dopadne - my mame euro, nie nejaky supacky forint - tam to je ludom sumafuk ked este aj zakladny urok narodnej banky je 10% ci kolko. Takze mozes mat ucet kde chces, ako budu zdanovat moj nemecky ucet? Ludia maju Revolut, atd...

fido69
19. júl 2024

Vítajte vo svete, kde zakazali hotovosť. 🤑

hiro
19. júl 2024

@fido69 Ono zakazanie hotovosti ma nijako netrapi. Platobnych systemov je XYZ a stat na to nema dosah. Uz len ked napriklad obycajny PayPal - jeho prevody funguju mimo SWIFT, bankovych systemov - raz si tam presunies peniaze a Fico na ne uz nebude mat dosah.

viestta
19. júl 2024

@evcagabi ich volici castokrat funguju v sedej zone nezdanenych hotovostnych platieb, na papieri minimalna, ostetok kes na ruku, poskytuju sluzby, beru platby bez danvych dokladov. Takych sa to nedotkne.
A ja som si ista, ze este sudruhovia na Sumracnej vygeneruju zdovodnenie, ze je to pre dobro ludi, aby zachovali ich pravo na hotovost...

tinqua
19. júl 2024

@hiro mi hovor nieco o tom, uz teraz ked hladam riesenia pre klientov je to taka rubikova kocka, co nikdy nesadne k uplnej spokojnosti...ja ked zavriem oci tak štát vidim ako supa, co len striehne kde sa moze nazrat...licencna dan, zdanovanie prevodov podniku, atd. to su presne tie situacie co spominas kde to iste euro sa znasilni minimalne tri krat..aj toto pojde na chrbty zamestnavatela first...madarmi sa treba inspirovat, lebo im je dobre asi

vanilkovazmrzka
19. júl 2024

Prosim vas povedzte niekto ze tento absurdny vymysel je v rozpore s ustavou. To je neskutocne kam az tato zberba je schopna zajst. Ked mi babka donesie jablka zo zahrady, este aj z toho budeme obidve platit dan???

fido69
19. júl 2024

@hiro PayPal je platobný systém, ktorý dokaže časť transakcií v cudzej mene vzájomne nettovať (prevody do cudzích a z cudzích mien sa vzájomne započítajú), ale určite tam ostáva veľká časť prevodov, ktoré musia ísť cez SWIFT. Inak to nejde. Keby bolo také jednoduché obísť SWIFT, tak Rusko teraz nemá hlavu v smútku.
Čo sa týka bánk v inej členskej krajine EU, tak budú mať povinnosť túto daň rezidentom SR strhávať a odvádzať SR. Vybavené.🤑
Jedine sa z tejto hlaso-smeráckej krajiny vysťahovať, aby ju mohli dokonale ovládnuť a vo voľbách dosiahnuť 99.95% ako za socializmu.🤔

fido69
19. júl 2024

Akurát som čítal, že najväčší problém našej krajiny je domace pečenie zakuskov a koláčov maminami a gazdinkami. Toto neskončí dobre. Čím viac budú ľudia chudobnejší, tým viac si budú zavidieť. Čím viac si budú závidieť, tým viac sa budú navzájom udávať. A o to im ide. Policajný štát plný udavačov.
A veselo budú každého zdaňovať, aby to nakoniec z rozpočtu kulantne ukradli naši ľudia. 🤑

jednoduchomaria89
19. júl 2024

@fido69 Tak no , tu nikoho Netrapi nejaky vyboh , bodor , siroky 👎🏻👎🏻

emm_i
19. júl 2024

My sme s priateľom mladí. Chceli sme sa tu usadiť, na Slovensku, priniesť niečo do tejto krajiny. Teraz máme pochybnosti... Vyštudovali sms tu, zamestnali sme sa, makáme na sebe. Každopádne chceli sme tu ostať, aby sme prispeli niečím k rozvoju tejto krajiny. Obaja pracujeme v oblasti školstva, ale ja učím a priateľ sa pohybuje v tej sfére v rámci IT.
Ale to, čo sa deje teraz, je niečo neskutočné. Naozaj týmto spôsobom pomaly odídu šikovní mladí ľudia preč (myslím to všeobecne). Je to len môj názor, lebo v okolí mám viacero ľudí, ktorí už aj odišli alebo sa chystajú na odchod... Všetko mladí ľudia, prínosní, vzdelaní, oblasť školstvo, lekárstvo, IT. A fakt by títo ľudia mohli niečo priniesť, lebo ostať tu chceli. Žiaľ, asi štát ich tu nechce.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sszuzu8
19. júl 2024

Týka sa to aj revolutu? To nie je predsa Slovenská banka. Neviete?

fido69
19. júl 2024

Ad Revolut a iné banky vrámci EU
Čo sa týka bánk v inej členskej krajine EU, tak budú mať povinnosť túto daň rezidentom SR strhávať a odvádzať SR. Vybavené.🤑

egonsk
19. júl 2024

@ciernysokol Dennik N je tak seriozny zdroj, ze ani pluska sa mu nevyrovna. 😁🤣 Ak by tam napisali, ze zajtra sa bude darovat liter krvi, tak je pred kazdou krvnou ambulanciou rada dlhsia ako na "nepovinne" sparania v nose cez covid. 😁😄

misinka0611
19. júl 2024

Nech zdania aj dýchanie vzduchu pri pobyte vonku, hlavne že tu nemáme 45 pohlaví, máme lacnejšie potraviny a hlavne ten dlho očakávaní mier, nie? :D Ale teraz vážne.. Som v šoku a teda dúfam, že to neprejde a ak to aj prejde tak sa ich voliči konečne raz a navždy spamätajú a pôjdu ( tiež ) do ulíc ... neverím, nechcem veriť, že s týmto budú spokojní a neverím ani že to tu budú tie čo ich volili obraňovať, ved toto je totálne proti ľuďom už. Tak či tak, nejak neverím, že takéto niečo bude aj keď v Maďarsku je to realita.

mimirka32
19. júl 2024

@egonsk nepisal o tom len dennik n

egonsk
19. júl 2024

@mimirka32 ano, aj vsetky dalsie, ktore to od neho prevzali, pripadne na rannej porade pocuvali co maju napisat 😁 ... ja stale vravim, ze ludska hlupost a naivita nemaju hranic.

sella38
19. júl 2024

@egonsk tak tak... posledna tvoja veta sedi predovsetkym na teba....

hiro
19. júl 2024

@egonsk Ministerstvo nepoprelo ze to nema v plane realizovat.

vroni
19. júl 2024

@fido69, a akým zázrakom sa revolut dozvie, daňovým rezidentom ktorého štátu si? Áno, môžu sa opýtať. Alebo usudzovať podľa dokladu totožnosti. Len to nemusí mať si skutočnosťou nič spoločné

mimirka32
19. júl 2024

@egonsk uprimne si zelam, aby si v tomto mal pravdu a aby sa neukazalo, ze tvoja posledna veta je o tebe

egonsk
19. júl 2024

@hiro ak by malo ministerstvo a kazdy statny organ dementovat (popierat) kazdy novinarsky vymysel a skomoleninu, tak by tam na to rovno mohli vytvorit nove pracovne miesto, lebo ten clovek by bol fulltime zahlteny odpovedanim.