Manžel má záznam v úv, registri a tým je to celé podpísané ..
Ja som nikdy úver ,ani nič nemala ,ja by som bola žiadateľ , ale tým ,že on by bol spolužiadateľ tak je to celé zle , včera sme boli v banke ,a pani povedala ,že až najskôr 5 alebo 10 rokoch môžme dostať hypotéku .
Všetko má riadne vyplatené 2 roky
Som max. znechutená , bývame 5 rok v podnájme neplatíme málo /400€ / čo by bola aj výška hypotéky ,ale žiaľ ..
Príjem by Nám vychádzal úplne v pohode mesačne máme 2000€ +/- ,obaja sme na TPP + ja poberám RP
niekto podobná situácia ? podarila sa vyriešiť nejakým zázračným spôsobom ?
Ďakujem za názory
@janka1989ya @monikabubko pise mudro
ja este dodam, ze najkratsie sa o uverovy register stara Prva stavebna sporitelna. ona tusim len polroka max rok pozera. tam je teda pre vas najvyssia sanca ak to chcete riesit hned. alebo potom poziadat o ten vymaz 🙂
Riesit s financnym poradcom.My sme to mali tiez za rok 2013,2014bol v registri pre omeskane platby.Financny poradca nam pomohol vsade nas zamietli. Teraz sme prevzali aj hypo a bez problemov.
@senka111
@ladyblcha
@monikabubko
@janka1989ya ti ste mali baby super financneho, mi sme mali takeho , ze sme si museli zuzovat BSM aby nam nieco dali a tiez sme to museli dat na mna a nakoniec mne dali urok 7,5°% len kvoli tomu lebo ja nemam ziadny uver a nevedia ci to budem splacat,,,,keby ten uver mam nedaju mi ho pretoze uz mam zavazok 😀 Drzim prsty nech to vybavite v klude a bez takych strasnych behaciek ako mi
možno by v tejto situácii pomohol nejaký ručiteľ, nám to poradili.
Skuste cez stavebne sporenie, lebo tam vznika narok na uver automaticky ked nasporite urcitu sumu, alebo potom rozdelim BSM u notara. Kvalifikovany financny poradca je v tomto zaklad.
@janka1989ya v úverovom registri sa informácie uchovávajú 5 rokov a minimálne Primabanka si overuje len posledných 12 mesiacov. Avšak, ak manžel vyplatil úver pred dvoma rokmi, môže sa stať, že mu banka vykazuje akýsi negatívny príznak/status, ktorý môže spôsobovať zamietnutie hypotéky. Požiadajte si o výpis z úverového registra (priamo z registra, nie z banky) a uvidíte, či tam niečo ešte máte alebo ste už "čistí". Podľa toho sa potom viete zariadiť ďalej. 😉
ono výmaz z registra sa dosť tažko rieši ak neplatil dajme tomu opakovane.
o aký zaznam sa konkretne jedna? tiež nie každa banka je ochotná take niečo zmazať. Riešili sme podobný problem u otca. Zmenil si učet kam mu chodi výplata a na starom účte vznikol nepovolený debet len okolo 10sk toho času. Po pár rokoch možno 4 sme riesili tam hypo. Kebyže nemámu známu čo robi riaditeľku pre určitú sekciu v tej banke tak TB ma taku politiku že skôr ako po tych 5 rokoch to nezmizne z registra.
Preto je dôležite aka banka koľko a ako dlho....
@monikabubko vymazať údaje z úverového registra je možné jedine v prípade, že sa tam dostali omylom. takže smola. zostávajú tam 5 rokov. iná vec je, aké kritériá na akceptáciu rizika má nastavené tá ktorá banka.
Ďakujem za príspevky 🙂
@zabudnuta presne toto Nám poradila v banke /TB / hypotekárna poradkyňa , bola veľmi milá hľadala riešenia dokonca to rieši so svojou riaditeľkou a dnes má dať vedieť ,ako budeme ďalej pokračovať.
Každopádne pôjde o to zúženie BSM , a teda manžel tam figurovať nebude ,lebo by mi to "pokazil"
@janka1989ya drzim palce aby ste s tym nemali pantu ako mi 😀 zaplatili sme za to podla mna dost penazi a museli sme cestovat k notarovi pretoze vsetci v nasom meste boli ,,ochotny,, ble