Zaplatili by ste škodu v takomto prípade?

12. dec 2024

Ahojte, bola som s dcérou (11m) u svokry. Svokra mala na stole nové drahé okuliare, dcéra sa po nich viac krát natiahla, vždy som ju zastavila, potom som okuliare dala tam kde nedočiahne ale to by nebola moja svokra keby nespravila presný opak toho čo ja a hneď začala, že "ona mi ich chce len podať" alebo "si ich chce len pozrieť, na tu máš moja môžeš" a okuliare jej dala v tomto momente som svokre povedala že keď sa niečo stane tak nech za mnou potom nejde. Ako som aj predpokladala tak sa stalo, dcéra okuliare zlomila, nič nečakane keď jej ich dala na hranie, a svokra teraz chodí a pýta peniaze na nové, no ani nerozmýšľame žeby sme jej ich dali, ja som dcére zakazoval hrať sa s nimi aj som ich dala mimo dosah, ona jej ich vložila priamo do ruky. Svokra sa stále oháňa že ale veď som tam bola a mám dávať pozor na dieťa a že nevedela že dcéra sa nevie správať ku drahým veciam. Dali by ste jej tie peniaze v takejto situácii? My sme za nie

ssimusska
12. dec 2024

Nie nedala by som, nech sa aj na hlavu postaví. Ona jej ich podala.

janagem
12. dec 2024

Určite nie. Ty si sa pokúsila situácii zabranit, toto je na svokricke.

earlgrey
12. dec 2024

Nie, nedala.

deti95060810
12. dec 2024

pre dobro rodiny nejakých 50 e by som ponúkla. viac isto nie.

zalka
12. dec 2024

Nemáš poistenie bytu? Z tej poistky ak je dobra by sa na také nehody malo vzťahovať plnenie.
@jarka_black ci sa mýlim?

melanta
12. dec 2024

Správne chápem, že sa bavíme o 11 mesačnom dieťati? V tom prípade, na argument svokry, že nevedela, že sa vnučka nevie správať k drahým veciam by som povedala, že vnučka je malá na to, aby toto chápala. Za to ona je dosť stará na to, aby niesla zodpovednosť za to, že dobrovoľne okuliare dala dieťaťu do ruky. A viac by som neriešila.

tamitamitami
12. dec 2024

Nedala by som jej peniaze, dospelý človek by mal vedieť niesť následky za svoje rozhodnutia.

Aj moji rodičia dcére dajú všetko načo si ukáže, sú si ale vedomí že keď im to pokazí tak to je ich problém 😂.

amy2807
12. dec 2024

nech jej nove okuliare kupi ten kto ich dal dietatu do ruky..

januska12323
12. dec 2024

"že nevedela že dcéra sa nevie správať ku drahým veciam" 😁😁 11 mesačné dieťa. Sama jej ich dala má drahé ponaučenie, dúfam, že chlap stojí za tebou.

murko14
12. dec 2024

Mňa by hanba fackala pýtať peniaze od ľudí za niečo, čo sa stalo mojou vinou.

melanta
12. dec 2024

@deti95060810 pre aké dobro? Autorka okuliare dala mimo dosah. Napriek tomu a napriek upozorneniu svokra tie okuliare dala priamo do rúk dieťaťa. Je absolútne nemiestne chcieť peniaze. Dať peniaze, hoci len pár eur, by znamenalo, že budú financovať debilné rozhodnutia svokry. Svokra by sa mala hanbiť, že vôbec pýta peniaze.

autor
12. dec 2024

@zalka stalo sa to u nej a poistenie určite nemá
@januska12323 áno v tomto sme za jedno...ja som jej ich zobrala ona jej ich dala

simca06022011
12. dec 2024

Nie. Ty si ich vzala, upozornila si ju, nedala si povedat = nech si kupi. Aspon sa poucila.

zalka
12. dec 2024

Autorka ide o tvoju poistku na tvoj byt. V dobrej poistke sú drobné škody členov poistenej domácnosti spôsobené na inom majetku uhradzane.
Napr. V obchode dieťa rozbije drahy alkohol lebo stiahne z regálu... Tak dobrá poistka tvojho bytu vie škodu pokryť.

evcagabi
12. dec 2024

Poslala by som ju vies kam

maryetta
12. dec 2024

Ak to bolo ako pises tak nie. Ani 3-rocne dieta si neuvedomuje "hodnotu". Pre nich je vsetko hračka. Ak to tak nie je je tam niekto zodpovedny za to co ma dieta v rukach.
V tom pripade ty si vzala. Ona dala. Jej zodpovednost.

suzitok
12. dec 2024

Samozrejme, že by som jej nedala ani cent. Dala jej ich do ruky na hranie ona, jej problém...

klarissa25
12. dec 2024

Ze sa nevie spravat ku drahym veciam ? 11 mesacna??

lucia13022023
12. dec 2024

🤣🤣🤣 11m dieťaťu je úplne ukradnuté aká je hodnota veci. Mne raz takto syn rozbil prada okuliare. A bolo mu úplne jedno ze stali takmer 400eur. Som sa pobavila na svokre.
Ale k otázke, nie, nedala by som ani cent. Prečo? Ona dala tie okuliare malej, nie ty. Bodka.

autor
12. dec 2024

@zalka aha o tomto som nepočula, tieto veci rieši manžel. Pozriem sa na to ďakujem

kiki68
12. dec 2024

Zial jej chyba

katica06
12. dec 2024

Jednoznačne,nie

cyberk
12. dec 2024

Poslala by som ju do teplych krajin, aj s jej debilnou poznamkou 🙈

zalka
12. dec 2024

Skus ci niečo také tvoja poistka ma a budeš vedieť do budúcna. A súhlasím svokra nemala dat okuliare malej. Ma poučenie... Ale skúsila by som tu poistku a v budúcnosti ak by zase šla proti tebe, nerešpektovala ta, tak by som jej tie okuliare stále pripomínala...

lucia147852
12. dec 2024

V tomto prípade určite nie

dixitka
12. dec 2024

Ak trie biedu a na nové nemá, a vy ste finančne ok, tak by som jej zaplatila nové ako darček k vianociam. Inak nie. Bola to jednoznačne jej vina. Inak mojej mame sa stalo niečo podobné (dala môjmu ročnému synovi staré okuliare na hranie. Lenže on potom uchmatol aj jej okuliare a ona bola v tom, že sú to tie staré, ešte sa zabávala, keď ich zlomil, až potom zistila, že to teda staré neboli :D ) a ani mi nenapadlo, že by som jej to mala preplatiť, a teda ani jej nenapadlo odo mňa pýtať :D

jaond19
12. dec 2024

Nie. Komu niet totiz rady, tomu niet pomoci. A nie je nad vlastnu skusenost v tomto prípade. Maximalne by som hladala nejaky zlavovy kod na nove okuliare.

oblecenie99
12. dec 2024

Nie, takto určite nie. DOkonca keď takto dávali môkmu do ruky veci podobného druhu, kľúče od auta atď., ja som aj sarkasticky vopred upozornila, že za týchto okolností za prípadné škody a straty my nezodpovedáme.

ayato
12. dec 2024

Nemáme tú istú svokru ? Toto isté moja robí . Ešte bolo jej dobrým zvykom dávať malej drahé korálky do rúk. Raz jej jedny roztrhla a bola veľmi prekvapená , že to také malé dieťa dokáže. Dcéra jej ich rozhryzla, pár ich aj zjedla , lákala ešte dva dni mini korálky 🤦 a ona samozrejme pýtala preplatiť, ale z poistky. Ani som sa neunúvala to riešiť. Akurát som jej povedala, že keď k nám ide tak nech si to zloží inak ju nepustím dnu.

zuzinka888
12. dec 2024

Nie nedala a pridala by som poznamku ze ani ja som nevedela ze sa ona( svokra) nevie spravat k drahym veciam.