Zaplatenie dlhov

disi1994
30. jún 2023

Ahojte, prosím neviete mi poradiť. V roku 2017 som odišla zo Slovenska. Nezaplatila som si paušál z telekomu vo výške cca 170 eur a neodhlasila som sa ho zdravotnej poistovne.V tomto roku (2023) som sa vrátila s tým, že si zaplatím dlhy. Volala som to telekomu až mi dajú informácie . Kde mám a kolko zaplatiť. Na základe mojich údajov mi bolo povedané, že som u nich v živote paušál nemala.... ( 3x som tam volala) aj osobne som Bola... jediné mi poradili , že to môžem zistiť na vypise slovenskej komory exekútorov.ak som niečo dlžná. Zaplatila som si vypis a nemalá som tam nič iba exekúciu na zdravotnej poistovni.... Prosím neviete mi poradiť kde by som to mohla zistiť , komu to zaplatiť? Už som stratená... strašne to chcem zaplatiť .nechcem byť už nikde dlžná nič.

doriiis
30. jún 2023

Pravdepodobne to posunuli už niektorej firme,ktorá vymáha pohladavky

marsmykkok
30. jún 2023

@disi1994 Telekom má asi v tom bordel trocha a asi na niektorých dlžníkov zabudne,. 😉 Ja som si ako 18 ročná hlúpa zobrala od nich mobil s paušálom, dosť rýchlo prestala platiť, lebo študentka a rodičia prišli o prácu a musela som ťahať dôležitejšie výdavky v domácnosti a nič od mňa nevymáhali, mám teraz u nich už dlhé roky tv a internet, pár mesiacov aj paušál a všetko v pohode.

renab
30. jún 2023

Ak si bola zdravotne poistena v inom state EU, doloz doklady do ZP a mozno pokuta bude nizsia ako ten nedoplatok, co ti vycislili.

marca12
30. jún 2023

@disi1994 vyhladaj tu,ak je voci tebe vedena exekuxia,vyhlada ti ju. Preklikni si vyhladavanie na fyzicku osobu

https://obcan.justice.sk/poverenia/rozsirene-vy...

disi1994
autor
30. jún 2023

@marca12 díky, i to som skúsila ale vôbec tam niesom .

disi1994
autor
30. jún 2023

@marsmykkok som rada, že v tom niesom sama 😁 ale skorej sa bojím potom aby to tam nenaskočilo toho mraky a potom zrazu sa ozvu a nikoho nebude zaujímat ,že som malá zaujem to všetko vyplatiť😣

marca12
30. jún 2023

@disi1994 Skus pisomne listom napisat ziadost o presetrenie,uved meno,rodne cislo,adresu a telefonne cislo,voci ktoremu ma byt nezaplatena faktura. Ak ti odpisu,ze nemas dlh,papier odloz a naaahodu,o com pochybujem,ak by ti prisla exekucia,tak predlozis toto vyjadrenie od telekomu.

marsmykkok
30. jún 2023

@disi1994 premlčacia doba je 3 roky u mobilného operátora, tak ak doteraz nevymáhali, mali smolu. Ešte skús pre istotu okresný súd, či nebol vydaný platobný rozkaz na teba. A ako si to mala s poštou v mieste trvalého bydliska, ktoré si mala počas pobytu v zahraničí? Mala si prístup k schránke, respektíve ti niekto poštu vyzdvihoval? Ak áno, určite by ti prišli aj upomienky od operátora, neskôr list od vymáhačskej spoločnosti a následne žltý lístok od súdu. Ak nič neprišlo problém nie je.

disi1994
autor
30. jún 2023

@marsmykkok ďakujem skusim. právěze já trvalý pobyt ziadny nemám Lebo má odhlásili . Ziadnu poštu som nevyzdvihovala ani som nemalá kde . Možno, jediné že by to chodilo na mesto ta pošta odkial pochadzam. Ale ani tam pobyt nemám trvaly . Už od roku 2017 nemám ziadny ani len přechodný.

disi1994
autor
30. jún 2023

@marca12 ďakujem moc skusim.

peta12323
6. aug 2024

@marsmykkok
@marsmykkok takže najprv pride exekútor alebo strhavaju zo mzdy ? Moze telekom siahnut na mzdu ?