Ahojte, prosím neviete mi poradiť. V roku 2017 som odišla zo Slovenska. Nezaplatila som si paušál z telekomu vo výške cca 170 eur a neodhlasila som sa ho zdravotnej poistovne.V tomto roku (2023) som sa vrátila s tým, že si zaplatím dlhy. Volala som to telekomu až mi dajú informácie . Kde mám a kolko zaplatiť. Na základe mojich údajov mi bolo povedané, že som u nich v živote paušál nemala.... ( 3x som tam volala) aj osobne som Bola... jediné mi poradili , že to môžem zistiť na vypise slovenskej komory exekútorov.ak som niečo dlžná. Zaplatila som si vypis a nemalá som tam nič iba exekúciu na zdravotnej poistovni.... Prosím neviete mi poradiť kde by som to mohla zistiť , komu to zaplatiť? Už som stratená... strašne to chcem zaplatiť .nechcem byť už nikde dlžná nič.
@disi1994 Telekom má asi v tom bordel trocha a asi na niektorých dlžníkov zabudne,. 😉 Ja som si ako 18 ročná hlúpa zobrala od nich mobil s paušálom, dosť rýchlo prestala platiť, lebo študentka a rodičia prišli o prácu a musela som ťahať dôležitejšie výdavky v domácnosti a nič od mňa nevymáhali, mám teraz u nich už dlhé roky tv a internet, pár mesiacov aj paušál a všetko v pohode.
Ak si bola zdravotne poistena v inom state EU, doloz doklady do ZP a mozno pokuta bude nizsia ako ten nedoplatok, co ti vycislili.
@disi1994 vyhladaj tu,ak je voci tebe vedena exekuxia,vyhlada ti ju. Preklikni si vyhladavanie na fyzicku osobu
@marsmykkok som rada, že v tom niesom sama 😁 ale skorej sa bojím potom aby to tam nenaskočilo toho mraky a potom zrazu sa ozvu a nikoho nebude zaujímat ,že som malá zaujem to všetko vyplatiť😣
@disi1994 Skus pisomne listom napisat ziadost o presetrenie,uved meno,rodne cislo,adresu a telefonne cislo,voci ktoremu ma byt nezaplatena faktura. Ak ti odpisu,ze nemas dlh,papier odloz a naaahodu,o com pochybujem,ak by ti prisla exekucia,tak predlozis toto vyjadrenie od telekomu.
@disi1994 premlčacia doba je 3 roky u mobilného operátora, tak ak doteraz nevymáhali, mali smolu. Ešte skús pre istotu okresný súd, či nebol vydaný platobný rozkaz na teba. A ako si to mala s poštou v mieste trvalého bydliska, ktoré si mala počas pobytu v zahraničí? Mala si prístup k schránke, respektíve ti niekto poštu vyzdvihoval? Ak áno, určite by ti prišli aj upomienky od operátora, neskôr list od vymáhačskej spoločnosti a následne žltý lístok od súdu. Ak nič neprišlo problém nie je.
@marsmykkok ďakujem skusim. právěze já trvalý pobyt ziadny nemám Lebo má odhlásili . Ziadnu poštu som nevyzdvihovala ani som nemalá kde . Možno, jediné že by to chodilo na mesto ta pošta odkial pochadzam. Ale ani tam pobyt nemám trvaly . Už od roku 2017 nemám ziadny ani len přechodný.
@marsmykkok
@marsmykkok takže najprv pride exekútor alebo strhavaju zo mzdy ? Moze telekom siahnut na mzdu ?
Pravdepodobne to posunuli už niektorej firme,ktorá vymáha pohladavky