Zaokrúhľuje sa centy aj na pošte?

20. sep 2022

Ahojte 🙂.
Na pošte mi vyplácali šek. Bolo to 30,19 €. Poštárka však centy v sume nezaokrúhlila, ale vydala mi 10 centov, 5 centov a 4X 1 centovku. Keď som jej slušne povedala, že sa zaokrúhľuje, tak mi odpovedala, že na pošte je už 2 týždne zaokrúhľovanie zrušené. Stretli ste sa aj vy s takýmto prípadom ?
Nejedná sa mi o tej jeden cent, ale o to, že či je to pravda. Ďakujem

autor
20. sep 2022

@ckocka Ďakujem, ale je to aj tak divné, že niekde zaokrúhľovanie platí, niekde nie.

ckocka
20. sep 2022

Asi preto že dávky, dochodky apod. musí pošta vyúčtovať s treťou stranou, svoje finančné transakcie si riadi sama.

autor
20. sep 2022

@ckocka A potom takto vzniká zbytočný chaos a nedorozumenia

ckocka
20. sep 2022

Neviem, mne sa to chaotické nezdá.

bloger
20. sep 2022

všade by sa malo zaokrúhľovať už

maranco
20. sep 2022

Tak "chybu" urobil odosielateľ platby mal ti poslať 30,20 €, kontaktovala si ho prečo ti poslal v hotovosti 30,19 €?
Pošta je len ako "prepravca" naloží čo dostala a tebe to vyloží a odosielateľ zaplatí poplatok za "prevoz" peňazí.

simca06022011
20. sep 2022

Aky chaos ti vznikol? Chaos skutocny vzniká pri účtovaní tychto platieb, vyuctovavani posty a klientov hore dole. Keby nebolo blbe pravidlo zaokruhkuje sa iba hotovosť toto by nenastalo. Nečudujem sa ze to nerobia.

simca06022011
20. sep 2022

@maranco odosielatel to rieši predpokladam prevodom preto nezaokruhluje... To su tie nezmysly 😁 rovnaké psycho je aj s kuriermi a dobierkami.

kitty88
20. sep 2022

Vacsina platieb a vyplat sa nezaokruhluje, napr. dochodky, socialne davky, vyplata postoveho poukazu, prijem poukazov na adresu, na ucet, epoukazov... V podstate sa zaokruhluju len dobierky, sipo, predaj tovaru. System sam vie, co zaokruhlit ma a co nie. Pracujem na poste.