Ahojte 🙂.
Na pošte mi vyplácali šek. Bolo to 30,19 €. Poštárka však centy v sume nezaokrúhlila, ale vydala mi 10 centov, 5 centov a 4X 1 centovku. Keď som jej slušne povedala, že sa zaokrúhľuje, tak mi odpovedala, že na pošte je už 2 týždne zaokrúhľovanie zrušené. Stretli ste sa aj vy s takýmto prípadom ?
Nejedná sa mi o tej jeden cent, ale o to, že či je to pravda. Ďakujem
@ckocka Ďakujem, ale je to aj tak divné, že niekde zaokrúhľovanie platí, niekde nie.
Asi preto že dávky, dochodky apod. musí pošta vyúčtovať s treťou stranou, svoje finančné transakcie si riadi sama.
@ckocka A potom takto vzniká zbytočný chaos a nedorozumenia
Neviem, mne sa to chaotické nezdá.
všade by sa malo zaokrúhľovať už
Tak "chybu" urobil odosielateľ platby mal ti poslať 30,20 €, kontaktovala si ho prečo ti poslal v hotovosti 30,19 €?
Pošta je len ako "prepravca" naloží čo dostala a tebe to vyloží a odosielateľ zaplatí poplatok za "prevoz" peňazí.
Aky chaos ti vznikol? Chaos skutocny vzniká pri účtovaní tychto platieb, vyuctovavani posty a klientov hore dole. Keby nebolo blbe pravidlo zaokruhkuje sa iba hotovosť toto by nenastalo. Nečudujem sa ze to nerobia.
@maranco odosielatel to rieši predpokladam prevodom preto nezaokruhluje... To su tie nezmysly 😁 rovnaké psycho je aj s kuriermi a dobierkami.
Vacsina platieb a vyplat sa nezaokruhluje, napr. dochodky, socialne davky, vyplata postoveho poukazu, prijem poukazov na adresu, na ucet, epoukazov... V podstate sa zaokruhluju len dobierky, sipo, predaj tovaru. System sam vie, co zaokruhlit ma a co nie. Pracujem na poste.
https://www.posta.sk/stranky/zaokruhlovanie-pla...