Zamietnutý úver

26. aug 2024

Dobrý deň. Stretli ste sa s tým že som si zadala žiadosť o spotrebný úver cez ČSOB aplikáciu kde mi ho aj schválili a už som ho mala len podpísať. Pár dni som nad tým uvažovala a keď som ho chcela podpísať tak že úver je zamietnutý. Kvôli čomu sa to mohlo stať keď najskôr ho schválili a ešte aj vyšší mi ponúkali? Pán s ktorým som telefonovala povedal že kvôli tomu že som to dlhšie nepodpísala tak to brali že nemám záujem. Môže to byt? Teraz by som mala 3 mesiace čakať kým môžem dať novú žiadosť. Ďakujem

misana84
26. aug 2024

Tak asi keď Ti zo pán z banky povedal tak asi áno 🤷‍♀️

mojemenonikto
26. aug 2024

Pána z banky by som sa opýtal, že teda či to máš chápať tak, že je teda čas osloviť nejakú inú banku, či nebudú náhodou reagovať flexibilnejšie. Myslím, že sa zrazu všetko bude dať urobiť. A keď nie, tak by som inú banku určite oslovil, Spotrebáky sú pre banky pomerne výnosné produkty, keďže trvajú krátko a sú tam vyššie úroky, takže ti radi vyjdú v ústrety aj v inej banke 😉

autor
26. aug 2024

@misana84 No asi áno len som chcela vedieť že či je to ,,bežný postup” ešte som sa s takým nikde nestretla ani nepočula

autor
26. aug 2024

@mojemenonikto áno tak to aj plánujem urobiť len som zostala zaskočená že či zrazu je chyba niekde na mojej strane že mi zamietli úver alebo sa takéto niečo bežne deje….pritom som mu hovorila že si to ešte chcem pár dni premyslieť

mamina7070
26. aug 2024

nie si nahodou na RD?

stanislavicenka
26. aug 2024

@autorka toto nie je mozne. ked uz mas uver schvaleny, v apke podpises zmluvu. schvalena ziadost je schvalena 1 mesiac. PPedschvaleny uver neznamena schvaleny

autor
26. aug 2024

@stanislavicenka tak potom tomu nerozumiem. Žiadala som 5 tisic na rekonštrukciu prišlo mi že je schválený a stačí len podpísať, zdali sa mi vysoké úroky tak som dala že nemám záujem a volal mi z banky že predčasným splácaním si viem úroky znížiť a bla bla a že mi schvália aj 30 tisíc ak chcem a ja že si to premyslim pár dni. Dnes som volala a on že to ma nejaké zamrznuté že mu to nejde načítať a potom mi hovorí že to mám zamietnuté a že to zrejme z toho dôvodu čo som vyššie uviedla

stanislavicenka
26. aug 2024

@autorka tazko hodnotit komunikaciu call centra, ale urcite sa nevyjadruju, ze schvalia aj vyssiu ciastku, to su len otvorene moznosti.

autor
26. aug 2024

@stanislavicenka áno veď to ako možnosť mi povedal ale nemala som o vyšší úver záujem. No každopádne mi to celé divne príde lebo ako vravim nestretla som sa ešte s tým u nikoho

la_dolce_vita
26. aug 2024

3 mes cakat netreba a pises, ze si niekde klikla, ze nemas zaujem? Tak potom je ziadost stornovana. Posli este raz.