Zamietnutie príspevku na tablet "Digitálny žiak"

18. nov 2023

Dobrý večer,

ako ste postupovali pri zamietnutí príspevku na tablet "Digitálny žiak" napriek tomu, že spĺňate všetky podmienky na jeho poskytnutie? Odvolali ste sa? Akou formou? Čo ste im predkladali, dopĺňali? Aké dokumenty, potvrdenia? Ako ste pochodili? K príspevku pre žiakov ste sa nakoniec dostali a tablet/notebook im k vzdelávaniu zakúpili?

Ďakujem
-----------------------------------------------------
Do 30.11.2023 sa musí príspevok uplatniť.
Do konca októbra 2023 posielali kódy pre žiakov.
Je 18.11.2023 a nám teraz prišlo zamietnutie.
Čiže sa odvolať, čo bude trvať ďalší čas.
Finálne priznaný príspevok, žiaľ, už (predpokladám) nebude možné uplatniť do 30.11.2023.
Poskytnú predĺženie lehoty?
Stále neverím, že "som (len) optimistka" a "príspevok je len pre vyvolených"

fineta
18. nov 2023

My si teda vyvolení určite nepripadáme byť, keď sme príspevok dostali. V septembri som oň standardne elektronicky požiadala a presne mesiac na to potvrdili nárok s uvedeným validacnym kódom.

lubka73
18. nov 2023

ak mas FB pozri si Zavretá škola cca 1 hod. dozadu je tam prispevok ohladom zamietnutia

lucik194
18. nov 2023

nepises z ktorej kategorie ste ziadali......

pises prispevok len pre vyvolených..... kto mal opravnenie s splnil podmienky,dostal.....

rachel36a
18. nov 2023

Kazdy kto mal na prispevok narok ho dostal. Len zial ludia si mylne vysvetluju podmienky. A teraz dokonca chytre našli chybu v systeme a po zamietnuti nasli sposob ako si dat poslat kod a neopravnene kupit pocita -tsblet.

macekovam
18. nov 2023

a v ktorom rocniku je dieta?

autor
18. nov 2023

@fineta ďakujem. Tiež sa mi tomu nechce veriť. Požiadané, žiaľ, podmienky spĺňame, všetky okrem SŠ, je ZŠ a zamietnuté. Sme pod životným minimom (dlhodobo zdravie)

autor
18. nov 2023

@lubka73 pozriem. Ďakujem

autor
18. nov 2023

@lucik194 všetky okrem SŠ a kvinty, je ZŠ. Má oprávnenie, požiadali sme, spĺňa, žiaľ, viacero podmienok súbežne a zamietli. Ak reálne všetko kontrolovali, čo som spoliehala, nie je dôvod na neschválenie.

rachel36a tak som to brala. Mrzí ma, že tu by to bolo viac ako na úrodnú pôdu a chybička se vloudila. Sme pod životným minimom (zdravie dlhodobo) - o dávku v hmotnej núdzi som nežiadala, pod 60% mediánu príjmu tiež, má špeciálne vzdelávacie potreby v súvislosti s nadaním. Termíny končia. Chybička, ktorá vyjde dosť draho.
Vychytralci sa, žiaľ, vždy nájdu. Do toho by som nešla ani za takýchto okolností (nevedela som o tých pokusoch, ale niektorí radi skúšajú). Mrzí ma, že spĺňa, potrebuje, tak po okolkoch požiadam a nedostane.

autor
18. nov 2023
januska12323
18. nov 2023

Žiadali ste v správnej kategórii?

autor
18. nov 2023

@januska12323 ďakujem. Je možné, že ak nespĺňa 1, či 2 z mnou 3 odškrtnutých kategórií, tak zamietli, lebo "nespĺňa" všetky mnou uvedené kategórie?
Dávku v hmotnej núdzi som nežiadala (nežiadala som ani opatrovateľský za 2019 - 2022, kedy sme opatrovali 2 starých rodičov ZŤP z vlastnej vôle na naše náklady, nevyužívam všetko, čo systém ponúka, ak o to nie je nutné žiadať), ale podľa príjmu pod životným minimom sme v hmotnej núdzi (neviem, či tu musím byť poberateľom, či iba príjem pod minimom).
Pozerala som ich znenie žiaka so špeciálnymi vzdelávacími potrebami, nakoľko tak zákon zaradili z dôvodu nadania, nie v zmysle znevýhodnenia prostredím.
245/2008 Z.z. §2 písm. "p) dieťaťom s nadaním alebo žiakom s nadaním dieťa alebo žiak, ktorý má nadpriemerné schopnosti v intelektovej oblasti, v oblasti umenia alebo športu alebo v týchto oblastiach dosahuje v porovnaní s rovesníkmi mimoriadne výsledky alebo mimoriadne výkony a prostredníctvom výchovy a vzdelávania sa jeho nadanie cielene rozvíja," Nie je tam nič o špeciálnych vzdelávacích potrebách vyplývajúcich zo sociálne znevýhodneného prostredia. To nie je písmeno" p", ale "o", čiže spĺňa "p", čo uviedli v registrácii v 1 kolonke, ale chybne uviedli popis "o", ktorý už nespĺňa. Že by bola tu tá zrada?
Do 60% mediánu príjmu by sme mali spĺňať, keďže sme príjmovo pod životným minimom. Otázka je, či v takom prípade možno uviesť obe alebo len jednu možnosť.

Chybička se skutečne vloudila 😉

kaktusik007
19. nov 2023

preco si tam preboha skrtala tri rozne veci????? ved to si si mala dat iba ten median, ak vues ze si prijmovo OK...

a s tym nadanim sa mylis!!! to tam urcite nebolo, pozerala som to, iba nadanie nestaci, tam bolo socialne znevyhodnene prostredie.

vyzera to tak ze si za neschvalenie mozes sama - mala si si podat ziadost s jednym co splnas a nie to takto domotat 🤦‍♀️

autor
19. nov 2023

@kaktusik007 presne to som si už aj ja sama sebe 😄 ďakujem 🙂 proaktívny...

Najprv sme to brali ako chyták. Keďže sme sami boli nútení riešiť notebook do školy (projekty, IT, programovanie) a zistili, že to je reálna ponuka, tak som požiadala. Mala som obavu, že niečo opomeniem. Odpoveď na otázky od nich nechodila, tak som dala všetko, čo sa nás mohlo týkať s ohľadom na príjem, potreby (písm. p) a meridián. Aby sme nezmeškali termín. A aby sa nestalo, že síce máme príjem pod životným minimom, no nepoberám dávku, tak sa nás to netýka. Resp. síce sme pod meridiánom, ale keď sme pod minimom, sme v hmotnej, aj keď nie poberatelia, mala byť hmotná.
Mea culpa

S tým zákonom majú chybu, lebo je to podľa o) a nie p) ako tam mali. Lebo p) sa týka nás, o) už nie. Oni sa síce odvolávajú na p), ale uvádzajú popis z o)

lucik194
19. nov 2023

presne ako Ti pisu, jedna kategoria bola potrebna napisat,tu stačilo splniť, ak si zaciarkla tri tak overovali tri (preto to trvalo) a nieco ste nesplnili

najlahsie a najrýchlejšie bolo overovanie prvákov, to su zoznamy na celom sk rovnake
ostatne bolo cez x registrov, stacila malickost a bum, ste mimo hru

autor
19. nov 2023

@lucik194 ďakujem. Súhlasím. Vyzerá to tak, žiaľ.

januska12323
19. nov 2023

Nuž mala si vybrať jednu, ktorú vieš, že spĺňate potom by ste dostali.

autor
19. nov 2023

@januska12323 ďakujem. Pravda

rachel36a
19. nov 2023

@januska12323 je v podstate jedno aku podmirnku zaskrtka, kni ak nesplni jednu tak overuju dalsie, az po poslednú...kopu ludi tvrdilo ze splnajj podmienky a pritom to nebola pravda

laila22
19. nov 2023

@rachel36a moja dcéra je v prvom ročníku na strednej a mne podnes deň neprišlo vôbec nič ani overovaní kód, ani mail, ani sms.

rachel36a
19. nov 2023

@laila22 posielaju postupne...mojej svagrine prišiel včera..skontroluj si na strane ci ta uz overovali

zuzinabila
20. nov 2023

@laila22 overovaci kod neprisiel?mala si volat na ich call centrum.mne prisiel az na druhy krat..notebook uz mame kupeny.

zuzinabila
20. nov 2023

@rachel36a ty myslis validacny kod?lebo to je nieco ine ako overovaci.overovaci kod mi prisiel uz 8.9. a validacny az 16.10..

laila22
20. nov 2023

@zuzinabila nie. Nič neprišlo.

laila22
20. nov 2023

@rachel36a ja si myslím, že zrejme nás to ani nezaregistrovalo, lebo po zadaní všetkého, neprišlo nič. Čo som si v tej chvíli neuvedomila, lebo som šla na sluzobku.

rachel36a
20. nov 2023

@laila22 tak bolo treba volat, lebo mala prist sms ze ste zaregistrovany

laila22
20. nov 2023

@rachel36a to som nevedela. Nevadi

dosti
21. nov 2023

Nám prišla sms že máme zamietnutý príspevok zistil som že som si zamenil pri vypĺňaní údajov žiaka r.c 7 za 8 volal som čakal centrum že oprava r.č je možná iba pri žiakoch ktorý navštevujú školsky rok 22/23 čiže po mojom pochybení sa to už nedá opraviť z akého dôvodu neviem minulý rok som sa mohol pomýliť toho roku nie mám syna v 1 ročníku a príspevok nemám a áno v.k mi síce prišiel hneď po zamietnutí čiže nový kód mám ale aj tak mi notebook nedajú lebo ho má zamietnutý celé zle reklama na ticho poznám viac ľudí ktorých zamietli žiadosť a podmienky spĺňali aj na call centre mi pani povedala že nárok ma keďže je 1 na strednej škole aké ja mám sms že má zamietnutý čiže čo mám alebo nie bordel ako celý tento štát asociáli a neprisposobivy občania už notebook stihli odniesť beztrestne do záložní a toto je ok v poriadku