Čauko, riešil som už iks krát hypotéku (a refinanc), ale vždy som záložnú zmluvu zaniesol na kataster manuálne a platil som 66€ kolok.
Teraz by som to chcel urobiť elektronicky, čiže cez slovensko eska podať založnu zmluvu. Predpokladam, že je to obdobne ako pri inych zmluvach:
1. Musím ísť na poštu, kde mi to prevedú do toho vedecko-fantastického formátu
2. Cez slovensko.sk sa nejakým obdivuhodným spôsobom dostanem na podanie vkladu do katastra, nahrajem tam ten dokument, vyplnim formulár a z karty zaplatím poplatok (mal by byť 18€ či koľko) za e-kolok.
A toť vsio? Ako bude banka vedieť, že už mi može uvoľniť keš?
@andaluzia12 To neriešim... jasne, že bude vyšši, ale veľkosť kolku vzhľadom na sumu, ktora mi potom pride na učet, je zanedbateľna, čiže to ma netrapi. Viac ma trapi, že banka, v ktorej to riešim je v inom okrese ako kataster, kde to budem musieť podať. A aj na ten môj kataster mám 30km, čo sa mi vôbec nechce tam liezť. Preto to chcem zriešiť online.
Koniec koncov, keďže byvam panubohu za chrbtom, aj preto som si dal OP s čipom, nech to mam všetko jednoduchšie.
@thirstymonk ako je v zmluve uvedené čerpanie - na plombu, či na zapísané záložné právo?
@gab1sol Zmluvu ešte nemam, takže neviem... ale v SLSP som vždy zaniesol navrh na vklad na kataster, tam mi ho potvrdili, toto som doniesol naspäť a do 30 minut som mal keše na účte.
@thirstymonk kolky zdraželi. Predtým stalo podanie na mieste 66€, teraz stojí 100€. Čiže aj e kolok bude drahší …. Ďakujeme našej vláde že zvýšila okolo 900 druhov poplatkov!!!