Založenie účtu pri exekúcii

jakub1997
23. jan 2023

Dobrý deň chcel by som sa opýtať či je možné založiť si účet napr vo VÚB alebo reifeisen aj keď je vedená 1 exekucia

babymama23
23. jan 2023

@jakub1997 dať sa dá. Otázka je či si exekúciu platíte alebo nie. Ak nie tak vám hocikedy môže exekútor zablokovať účet a financie na ňom.

jakub1997
autor
23. jan 2023

@babymama23 tak napr. Bol som v reifeisen a videla tam tu exekúciu a nechcela mi účet založiť tsk prečo ?

melanta
23. jan 2023

Nie, väčšina bánk nezaloží účet, ak vedí, že klient má exekúciu. Ani vyššie spomínaná VUB. A prečo? Tak banka nie je povinná otvoriť účet každému. A hlavne banka vie, že otvoríš si účet, na účte sa ti hneď nestaví blokácia a čo budeš robiť? Keďže ak ti aj prídu na účet peniaze, blokácia ti ich zadrží. Načo je banke taký účet, z ktorého nemá nič banka ani ty ako klient.
@babymama23 aj keď klient platí a má dohotnuté splátky, aj tak môže exekútor poslať do banky výzvu na blokáciu peňazí.

maranco
23. jan 2023

@jakub1997 načo by si robili zbytočnú prácu so zakladaním účtu, keď ti ho potom môžu zrušiť? V obchodných podmienkach majú uvedené.

My môžeme odstúpiť od zmluvy, na základe ktorej Vám vedieme bežný alebo vkladový účet, alebo zrušiť vklad, ak Vy podstatne porušíte Vaše zmluvné povinnosti.
Za podstatné porušenie zmluvných povinností sa považujú nasledovné skutočnosti:
j) bol na Vás podaný návrh na exekúciu alebo na výkon rozhodnutia,