Zálohové platby

slecnazkosic
6. feb 2023

Dobrý večer, potrebujem pomoc. Vlastním 1 izb.byt ktorý prenajímam. Avšak zálohové platby stupli cca o 80%. Doteraz som 105€ platila a od marca 180€ budem. Pani mi 350€ platí za komplet všetko (tv a internet 23€, plyn 6€, elektrina 20€, zálohové platby 105€ bolo doteraz). Keď jej zdvihnem o 80€ čo mi zvýšili zálohové platby tak myslím si, že 430€ je priveľa za 1 izb.byt. Ide o lokalitu na východnom Slovensku v menšom meste. Otázka na prenajímateľov - ako riešíte situáciu ktorá nastala? Ďakujem pekne.

gladys_07
6. feb 2023

Ale nedvihas najomne, dvihas energie ktore realne stupaju. Nic ine uz rok nepocuvame len “zdrazovanie”, pani asi neocakava ze jej sa to nebude tykat.

martinmmartin
6. feb 2023

No podla toho ako presne je napisana zmluva. Ak ma vsetko oficialne v zmluve all inclusive tak ma vsetko all inclusive a riziko zdrazovania musis niest ty. Presne nam napis co ste to podpisali

slecnazkosic
autor
6. feb 2023

@martinmmartin ak príde preplatok, vrátim jej to, ak nedoplatok tak ona doplatí

mogaa
7. feb 2023

@slecnazkosic no treba sa s ňou porozprávať, ukázať jej novú zálohovú faktúru a môžeš sa s ňou dohodnúť že energie jej zvýšiš o 30-40eur....samozrejme stále bude platiť, že ak bude preplatok je jej, ak nedoplatok tak bude platiť....ono nezáleží ani tak na záohových faktúrach, skôr od reálnej spotreby,,,,ak mávala do teraz preplatky, tak možno sa reálne dostane na vyrovnanie zálohy...ale ja by som to riešila čiastočným zvýšením energií....