Zdravím, prišla mi včera večer správa z VUB, že mi z bezpečnostných dôvodov zablokovali kartu. Snazila som sa im dovolať ale po 30 minutách čakania som to vzdala. Neviete čo mám robiť? V správe bolo spomenuté len, že mám volať na ich číslo, nič viac.
asi nejaka nestandardna platba, nie?
Aj mne sa to raz stalo, ak sa jedna o realnu spravu od banky a nasli citacku na bankomate kde si vlozila / vyberala peniaze tak poslu novu kartu postou a nasledne aktivujes novu kartu v bankomate.
Ak si platila online na nebezpecnej stranke (vacsinou cina a falosne stranky) tak docasne zablokovali kartu a odbokuju takisto len po telefonate do banky.
mne sa to stalo viac krat aspon raz rocne, ze to zablokovali. Vacsinou to dopadlo tak, ze odblokovali hned po telefonate ale ponukli mi tak 2-3 sluzby ktore som musel odmietnut.
@hanna998 Keď si predávala tak si nezadavala údaje z karty, že?
@hanna998 tiez mi prisla sms a bol to podvod, karta mi normalne funguje
@hanna998 pravdepodobne došlo k zneužitiu platobnej karty, skontroluj si uhradené platby z účtu (čakajúce aj spracované) či si ich všetky zadávala ty.. naďalej volaj na infolinku, pokiaľ si s tebou preveria transakcie a všetky budú v poriadku kartu ti pravdepodobne budú môcť odblokovať, ak ale došlo k zneužitiu budeš musieť požiadať o novú kartu
@veronika_sk000 mne prišla taká správa
Je sviatok, pozri či aj v sviatky zdvíhajú na infolinke. Ale mali by, na blokované karty býva špeciálne číslo.
@nelca84 Tiež som sa sa jej to pýtala. Snáď bezadala údaje z karty.
To vazne toto admini vyhodnotili ako propagaciu V....d a zmazali nam prispevky?? To je uz cista paranoja 🤦♀️
Mne sa to stalo a na linke banky mi vysvetlili, ze ich system vyhodnotil ze karta moze byt zneuzita a blokli mi ju. Poslali mi novu, ktoru som musela zaplatit 🙈🙈🙈🙈🙈
Ahojte 🙂 Len chcem dať vedieť, keby sa niekomu stane podobná situácia....Dnes som sa dovolala ráno, pani povedala že sa to stáva pri prvej objednávke na Vi**ide, a iba som mala potvrdiť že som neplatila cez nejaký link, a potom mi ju odblokovala. Ďakujem pekne za všetky rady :D
@hanna998 mne sa toto stalo keď som prvýkrát platil v Číne na ebay drobnosti asi 3 nákupy za sebou v noci novou FIO kartou, prišla SMS, že karta zablokovaná a číslo na "blokovanie kariet" nebola to bežná infolinka banky. Zavolal som tam ešte v noci, zodvihli a odblokovali keď som potvrdil že viem o platbe a platil som to.
@hanna998 není to podvod mne tiež prišla správa z VÚB že my zrušia účet a v banke my povedali že ide o podvod
@hanna998 treba zistiť či sa nejedná o podvod.....nikomu nedávaj ani cez telefón ani smskou tvoje osobné údaje.....ale najlepšie by si urobila, zájsť do banky
@hanna998 Mne presne to isté urobila pred týždňom Primabanka. Synovi(16r), ktorý je v zahraničí z bezpečnostných dôvodov zablokovala kartu. odblokovať sa to vraj asi nepodarí, tak som požiadala o novú, ktorá bude za cca 2 týždne. Syn, ale nič neobjednával ani neplatil! To, že si v tom zahraničí môže akurát pískať, banku nezaujíma. Má to v obchodných podmienkach, že môže kartu zablokovať, keď sa jej nebude niečo zdať.
@hanna998 A je na to nejaký dôvod? Teda ak o niečom vieš. Najlepšie sa asi tam ísť opýtať.