Ahojte za aky čas vám poslali peniaze na účet? Evidovala som sa na úrad práce 2.10.2023. Pani mi vravela ze treba byť trpezlivy ze to trvá mesiac aj dva kým to príde. Známa mi vravela ze keď ti poslu papier a zaradení do evidencie tak by mali aj peniaze príst no neprisli.
Za mesiac október dostanete dávku v polke novembra. Vždy spätne, podobne ako výplatu. Mne chodila 12. alebo 13.
@jarka_black no už je 15. Tého Novembra nič zatiaľ nedošlo.
@jessi06 Rozumiem Vám. Ak ste s peniazmi nadoraz, bez rezervy, skúste zavolať na infolinku do Soc.poisťovne. Majte pripravený OP.
@jarka_black v pohode len ma zaujíma kedy to cca chodí. Ďakujem
O 2 mesiace.
Ja som bola na úrade práce minulý rok od 17.10. a prvá dávka mi prišla až 14.12 (za polku októbra a november dokopy).
Ďakujem vám za odpoveďe🙂
Keď ti prišlo oznámenie o zaradení, SP ešte len dostáva info z úradu práce,že žiadas aj o podporu. Na rozhodnutie majú 60 dní, plus väčšinou čakajú na posledný mesačný výkaz od zamestnávateľa
za mesiac spätne,,
Prišlo to skôr ako peniaze .. presné % si už nepamätám 🙂 ale určite to nájdeš niekde na webe soc. poisťovne
peniaze rataju 50%z hrubej mzdy ale je tam strop ,,,musite mat orobenych 4 roky,,,
@jessi06 55%sa pocita pri pn
@andula1961 stacia 2 roky nie 4
pise sa ze kto za posledne 4 roky platil poistne a nebral podporu,,,
@andula1961 nejak sa vtom strácam co pisete mne na úrade povedali ze mam nárok na podporu po 2 odrobenych rokoch.
@jessi06 Tak ako, už niečo prišlo?
@jarka_black nie neprišlo asi až po 15 decembri.
@jessi06 😠
@jarka_black no nervi toľko čakať na vlastné peniaze 😒🤷♀️
@jessi06 papiere o zaradeni posiela UPSVaR, davku v nezamestnanosti posiela SP. A ano, je pravda, ze SP to moze niekedy trvat aj 2 mesiace. Mimochodom, dávky zacina SP vyplacať po 15tom